Horsehunting

Om man letar häst är det ju en klassiker o klicka in på hastnet, eller hur? Men egentligen i dagens samhälle är det så mycket bättre o importera häst från typ Tyskland eller Holland, eller kolla häst på försäljningsstall. Först o främst så är priserna helt annorlunda, men sen har du ju bytesrätt o liknande på försäljningsstall som är ett stort plus om man inte skulle passa ihop eller om fel eller skador skulle dyka upp, försäljare är ju oftaste mycket scgysstare med detta då det för dom är business, det är bara en häst inte hästen. Stor skillnad!
 
Ninja köpte vi via handlare direkt från Tyskland och hon har ju vart något utav det bästa vi köpt, men sen har vi stjärnskottet Q som kom från privatperson. Hon vart hos uppfödaren och sen hos Martina och sen hos oss så hon har ju haft ett sånt där ultimat liv som de flesta letar efter men ändå står hon nu med en ruggigt allvarlig skada som innebär att hon vid otur kanske inte kan hoppa alls igen. Och ändå ratar folk försäljningsstall för att dom tycker att dom säljer "dåliga" hästar? Hmm..
 
Kikar lite efter en kuse till hösten, behöver något o tävla. Men vet inte vart jag ska leta eller vart jag ska börja.... Tips? Varmt välkommet..
Puss
/C
Finns drömhästen där ute?

Kommentarer
Postat av: Anonym

http://www.showjumpers.se/hastar/ad/sto-startad-150-cm-hogt-avelsvarde,123

http://www.showjumpers.se/hastar/ad/tuff-och-modig-hopphast-youngrideramne,125

http://www.showjumpers.se/hastar/ad/fantastisk-hopphast,121

2014-07-17 @ 16:32:02
Postat av: Anonym

Jättesvårt det där, känner liksom att själva grundjobbet, det där tråkiga, tidskrävande jätteviktiga jobbet som måste till för att få en hållbar häst är det som får stryka på foten när det börjar handla om pengar. En seriös uppfödare med grundmurat gott rykte är kanske en bra början?

2014-07-18 @ 18:58:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0