Födelsedag

Idag fyller jag år, spännande grej de där, eller? Jag vet inte.. Dagen har vart blandad bra och dålig, har fått massa fina gratulationer och en superfin present av min mamma! Men de är något som bekymmrar mig. Jag vet vad och tårarna rinner allt för mycket. Men de går inte o stoppa. Jag önskar de kunde vara lite enklare ibland. Aja!

Ha en fin fredagskväll! Puss


Torsdag

Underbara Torsdag.. Eh..ja? Visst har de varit en bra dag fram tills för ca 2 timmar sen, haft en underbar eftermiddag/kväll med min Pappa, hans fru Annika och min Farbror Martin, helt great! Sen stack jag till stallet en sväng, för att för första gången på över en vecka så kände jag verkligen för o åka dit och träffa lite folk. Hmm.. Gick snabbt över, slutade med att jag åkte därifrån i tårar, illamående och ilska.
 
Jag fattar inte hur de änns kan vara lite okej och ljuga för att få någon annan och se dum ut och för att man själv ska vara den alla tycker synd om, den folk ska tycka bättre om, den som gjort allting helt rätt. Jag har länge kännt som ni vet och som jag skrivit att jag inte vill åka till stallet, jag vill inte träffa folk, jag undviker folk och mår dåligt när jag är där, är jag där ensam är de helt ok, älskar mina odjur men är jag där bland folk så mår jag bara dåligt. Mest är de nog för att jag inte är något fan av elakhet och missunsamhet och de finns mycket sånt på Alleby just nu. Men mycket har jag också senaste veckan kännt att folk tyckt illa om mig, blängt, låtit bli o hejja mm. mm. Folk är sådana rätt ofta utan anledning, men de har liksom stärkts. Och idag fick jag reda på varför folk tycker så illa om mig där ute. Inte för att de var något av sanning som kommit ut, men visst avskyr folk mig där ute. Härligt inte sant?
 
Inte konstigt att man mått så dåligt över o åka till stallet. Men jag är färdig nu. Kollar efter stallplats någon annanstans, trots att Alleby är "vårt" stall, och för mig är de faktiskt hemma, och folk har lyckats få mig ovälkommen där jag själv bor. De är egentligen helt sjukt, men vad ska jag göra. Tänker inte sjunka till samma nivå. Jag vet att jag är svår men jag ber alltid om ursäkt. Men nu är de bra. Trivs inte och vill flytta Ninja omgående. Hon förtjänar att stå på ett stall där folk inte ser hennes ägare som en idiot. Jag är färdig.
 
Fin torsdag, inte sant? Och imorgon.. Födelsedag.. aja! Detta lär ju förstöra den helt o hållet.... Men vad ska man göra...  Nåja Hej på er! :/
 



Lugna o fina nu..

Har läst Nellies blogg, eller ja.. Ett inlägg har jag läst, kändes som de var tvunget i o med allt ståhej kring denna överdomare, o ridsport ponny cup. Jag läste alltså detta inlägg och kände att de var värt och skriva ett par rader om. Jag vill börja med o skriva att jag skriver mina åsikter. De betyder inte att andra har fel, och jag skriver åsikter byggda på de jag har läst. Jag har alltså fått inte fått hela bilden men jag skriver i den uppfattningen jag fått.

Tycker inte att Nellie gjort fel som skrivit ut de i sin blogg, de är hennes blogg som speglar hennes värld. Ingen annans. Sen kan jag tycka att hon är lite väl ung för o se situationen på ett rättvist sett, jag menar när man är så ung förstår man oftast inte andras syn på saker o ting, its my way or the high way ungefär. Jag tycker att så som jag läst de så har Ulla G**** som i detta fallet var överdomare betett sig mer efter Nellies ålder än Nellie gjort.

All respekt till att en överdomare måste sköta sitt jobb och att framhoppningen är en viktig del på en tävlingsplats, men när du jobbar med barn är de också viktigt att agera efter de, prata med förläldrar eller ta en lugn konversation med ungdomen i fråga. Att skrika och gapa och kränka ponnyer är inte att göra de bästa av situationen. Sen kunde Nellie agerat på ett annat sätt, men återigen hon är knappt 13 år, de är inte hennes ansvar o agera vuxet.

All cred till Dig Nellie, jag hoppas du kan gå vidare och minnas de bra stunder du och din ponny haft och stoppa undan denna tråkiga händelse.

Sedan vidare till Nellies läsare, NI om några har betett er sjukt omoget. Visst vill ni vara på Nellies sida och visa er förståelse, men "mordhot" och dåligt uppförande får inte Nellie att tycker bättre om er, de får bara många andra människor att tycka sämre om er. Tycker de var de sämsta man kunde göra, att lägga sig i på ett sådant sätt att de hela går överstyr?! Inte ok. Cred till Nellie, en liten spark i sidan till Ulla, hoppas du lärt dig något utav detta. All ris jag har till Nellies läsare.

//C


Jävla skit?!

Skrev ett aslångt inlägg om Nellie Bs händelse så kom inte texten med, FAAAAN!! Skriver om sen.. Orkar inte nu.. Tjing!


Oj lugna o fina nu..


A 2nd chance

Finns det något som heter en andra chans? Eller lever vi bara kvar i något vi saknar genom o tro att vi på något sätt gjort oss förtjänta av de? Av en andra chans. Jag vet inte vilket jag tror på.. Just nu tror jag inte på den andra chansen, jag tror bara att man lever kvar i hopp om att de man saknar någon gång ska komma tillbaka, jag tror på att vi slösar tid på saker vi egentligen inte tycker om i tron om att de är de vi gillar för att de var så de brukade vara. Jag vet att jag själv lätt luras utav bilder i huvudet om hur bra de brukade vara, vilket jag och egentligen vet att de inte var..

Weird shit, inte sant?

//C


Kärleken

Kärleken till min otroliga United är oändlig, hästen som hjälpt genom de svåraste av allt, få tillbaka förtroendet. Jag kan inte vara tacksam nog över denna underbara häst, hon är de bästa jag kan tänka mig med en personlighet som många bara kan drömma om. Jag menar inte att hon på något sätt är bättre än andra hästar, alla gillar olika. Men hennes personlighet är så otroligt tacksam, just de att hon gör sitt bästa nästan alltid och att hon aldrig är elak, kanske lite tyken ibland, med all rätt dock haha! Men aldrig aldrig elak! För mig är hon perfekt, älskade häst! <3


When life is hard and things change,

Jag gillar inte stora förändringar, jag hatar o förlora människor och värst av allt förlora människor samtidigt som stora förändringar sker. Antar att jag är lite autistisk på så vis, jag vet inte varför de är så men jag blir ledsen och ser de som världens ände liksom.

De stämmer ju inte, saker och ting fortsätter ändå, världen stannar inte för att någon flyttar eller dör, världen fortsätter rulla precis som ingenting har hänt, som om den inte har respekt för någon annan än sig själv. De är svårt, vad gör man liksom? När man är i en helt maktlös sits och saker händer som man bara hatar? Hur får man livet o funka som de ska? De blir inte direkt lättare desto äldre man blir.. Tvärt om!

Hmm.. Aja! Går för övrigt runt på stallet att United är BLOCKHALT, eh? Hon är hur fräsch som helst men visst.. Jag antar att de är så att alla vet bättre än en själv om ens egen häst, som vanligt på stall Alleby! (y)
Nu ska jag ha lektion, sedan blir de ridning för hela slanten, pöss! :)


Life sucks.

Ikväll är livet sämst och jag orkar inte. Fan ta allt. Inget inlägg. Hej.

?????????


Tisdag

Tjatja bloggen!
Efter att ha jobbat, bytt däck på punkterad bil (eller ja en däckfirma gjorde de, en jäkligt snygg kille dessutom) och sedan ha kommit hem o ätit lite grann så är jag nu på Alleby med Sebbe, Josefin som skulle provat i söndags är nu här idag istället! Än så länge går de ganska bra men Sebbe är som vanligt pigg, stark o glad! Hehe..

Ikväll blir de lugnt o fint för min del då jag är helt sjukt trött i kropp o huvud, de har varit alldeles för mycket för min lilla hjärna de sista, no fun! Är trött på de allra mesta och lite till.. Ninja får vila idag, imorn tar jag tag i mig själv o sätter igång allting på allvar igen.. Svårt o göra de efter sommaren.. Hehe! Puss på er, hörs ikväll! :)


Godnatt

Nu blir de god natt då jag ska jobba 10 imorn och lämna in en fälg på däckbyte innan! Jäkla punktering, hittade hålet på däcket och de var som en lillfingernagel i bredd, sjukt litet och jäkla skummt att de kan pressas ur luft ur ett sånt hål så fort, när man ske ha ur luft ur en luftmadrass tex då tar de aslång tid, och då är de ändå ett större hål och ändå är de så trögt? Skummt.. Aja!

Imorn blir de nytt däck, jobb, ridning, prov av sebbe hon som skulle vart här igen i söndags kommer imorn istället! De är därför ni inte fått höra något om de! Well, så imorn är de fullspäckat! Hela veckan är fullspäckad, med tävlingar, kräftskivor, födelsedag för mig o massa vänner, födelsedagsfirande åt alla håll o kanter, jobb och lite hästar där emellan, tur man har ett liv? Elleh?

Aja.. God natt! :) Puss!


Jobb

Jobbar o står i hehe, därför blir de uppdatering först ikväll. Fick punktering på bilen förut också, love life! Puss ;)

Jobbar för dessa!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3563867/images/2012/pic_503bd4abe087c349a50010d4.jpg" class="image">


Here I am, this is me

"Here I am, this is me. I've come to this world so young and free. Here I am, so wild and strong right here in the place were I belong."

Jag är den jag är, jag har mina brister liksom alla andra, jag har och mina bättre delar precis som alla andra. Jag är trött på att bli dömd utefter de jag gör eller de jag vill göra, jag har ingen lust att bli utstirrad för att jag har en ponny, jag har heller ingen lust o höra att jag är dum i huvet för att jag väljer o hoppa hinder högre än stockar i skogen.

Jag blir så trött på att ingenting duger, de är alltid någon som tycker du är dum i huvudet för de DU väljer o göra. Personen i fråga som endast tycker dennes egna åsikter o handlingar är rätt är personen som är dum i huvudet, jag fattar inte hur folk kan vara så jäkla trångsynta. Börjar bli dags o växa upp då! Nej nu får de vara bra. Faktiskt.

Vad tycker ni? Dum i huvet som hoppar? Dum i huvet som rider gymkhana? Jag kanske är dum i huvet för o rida överhuvudtaget de kanske är SYND om hästarna?

//C


Orka!!!!

Forgive me father for I will sin.
Kommer till de.

Kom på att jag inte uppdaterat sen imorse, men har som vanligt haft fullt upp. Vart med på IKEA, myrins textil, rusta mm.. Sedan åkte jag till Pappa och träffade min farmors tvillingsyster, asnice! Har tyvärr aldrig fått chansen o träffa farmor eftersom hon försvann innan jag föddes, men jag har träffat Rita som hon heter, dock när jag var såpass liten att jag inte minns de! Så idag fick jag träffa henne igen, hon bor i Stockholm de är därför vi inte setts men hon hälsade på hos pappa idag och de var kul o se ungefär iallafall vad farmor hade sett ut som o sådär! :) Hon sken upp när jag sa att jag vill bli tränare och sa att de var mycket bra att jag inte slutat rida, hihi! :) Riktigt häftigt tant de där, massa riv i de vill jag säga!

Och nu till de som de översta raderna handlar om, jag kommer förmodligen få skit för att jag skriver ut de i bloggen men jag orkar inte bry mig, vart fan ska jag annars skriva de? Facebook? Haha knappast.. Jag jobbade igår vilket hindrade mig från o åka till stallet, jag har hållt mig själv från stallet idag med vilje då jag bara inte orkar med folk där ute nu.. Jag vet att ni läser o säkert väljer o tolka de fel men de är inget jag kan göra något åt! Jag är så jäkla trött på att folk inte alla men 99% springer o snackar bakom varandras ryggar, säger allt dom tycker o tänker till alla förutom till den personen som de faktiskt handlar om?! Jag avskyr att nästan hela bunten är självgoda egoistiska egentänkande människor som tror dom kan allt bäst själva!! Jag är sååååå trött, här om dagen fick jag mig ett sånt utbrott, och egentligen var de inte bara den personen dom fick skiten jag var arg på men personen fick bägaren o rinna över, ska de verkligen vara så? Ska man behöva bli så jävla förbannad för att folk ska ta en på allvar o inte ha attityd och vända en ryggen när man pratar med dom?
Sorry om jag låter som världens bittermajja, men jag orkar verkligen inte. Vad fan hände med o vara ödmjuk ? Att hjälpa varann för att den andre behövde hjälp inte för att själv se bättre ut eller själv vara duktigare? Folk tror dom kan något men i själva verket är vi ju amatörer?! Jag vet att jag kan lite om hästar jämfört med mååånga, men uppenbarligen så är de inte många på Alleby som fattar att dom har massor kvar o lära!! Ne fy nu får de vars bra.. Orka egoister änns.

Har förövrigt kännt mig frusen nästan febrig o hängig hela dagen, någon mer?

Puss


Regn...

Inte för att jag inte gillar regn, för de gör jag faktiskt! Men de är sommarmånad i 6 dagar till, varför inte låta solen skina dessa sista 6 dagar? Hade verkligen varit schysst! Jag gillar att jag fyller år på sommaren liksom! Men nu börjar folk säga att sommaren är slut och att hösten är här.. Nej! Faktiskt inte försen på lördag..!! Sådeså.

De är dessutom individuella SM till helgen, och då uppskattas INTE lervälling och regn.. Behöver inte vara strålande sol de säger jag inte men uppehåll är nice! Och uppskattat såklart! Vet inte om jag egentligen är så sugen på individuella.. Varje år säger jag "aldrig igen" ändå är man där o är med o rider.. Okej ingen press på Sebbe direkt men vill ändå inte komma sist liksom? Aja.. De löser sig väl! Får se de som en träningsmöjlighet! Hoppas bara vädret vänder!! Yepp yepp.. Nu blir de strax stallet, rida Ninja och sedan provridning av Sebastian! (y)

Puss på er!


Nattdags

Somliga dricker vin en lördagkväll medans somliga tar bilen till o från ett kalas och tar sedan en kopp te o lägger sig före 11, haha jag är somliga nummer 2! Seg idag faktiskt.. Yrseln sög änna musten ur mig, jobba helg är annars helt okej! Hade gärna jobbat imorn med men dom kommer o ska prova Sebbe.. Visst de är bra att jag snart har en medryttare men de här med provridningen tar bara massa tid o är rätt jobbigt faktiskt, aja de blir nog bra.. Hade hellre jobbat dock!

Mycket av dagens tankar har snurrat kring hoppningen och gymkhanan och huruvida jag ska gå till väga, alltså hoppningen går först så är de bara! Men hur mycket vikt ska jag lägga vid gymkhanan? Bara kul eller lite satsning? Tål o tänkas på.. Kör på o bara ha kul tills vidare eftersom Sebbe inte går helt hundra ännu hehe.. Han kommer bli bra o de är en snabb liten ponny, men han har mycket kvar o lära! :)

Kommer en tjej o provar honom imorn, är hon bra står de mellan 3 olika, gör hon inte de står de mellan 2.. Dumdidum.. Spännande? Haha.. Mjo.

Nu måste jag sova! Natti natti puss puss


Jobb o Yrsel..

Jobbat idag därav från seanser av inlägg under dagen, men jag tror ni överlever! ;) Har jobbat på MyOne iaf, skitgött o få lite helgtimmar tänkte jag.. Mm.. Elleh? Egentligen kanske om man sluppit de där goa yrselanfallet jag åkte på idag, blev skitskraj gick o vingla omkring.. Tur jag har en snäll chef o vän som pyssla om mig o lät mig vila, tack alla 3! :)

Så har alltså inte kunnat rida idag.. Slutade 4 och är nu påväg o ska hämta mamma o Nisse på flygplatsen då dom kom hem från Grekland idag! :) nåja får skriva mer sen, måste åka nu! Puss


Sådärja!

Haha.. Precis efter jag skrivit förut så slutade vattnet o funka hos frisören, eller ja, rättare sagt i hela Stenungsund! Och där satt jag med blekning i hårbotten!! Crazy.. Lyckades få ut färgningen med en vattendunk så de gick ju bra men kunde gått värre.. Hehe..

Är fortfarande lika trött förresten, orkar knappt sitta på ninja utan o trilla av utav trötthet haha.. Jo, tror jag varit lite otydlig vad gäller Sebbe när jag skrivit att folk ska provrida honom, jag söker alltså medryttare som vill tävla och rida 3-4 dagar i veckan! De är alltså medryttarspekulanter som kommer o provrider inte köpspekulanter.. Hehe! :)

Nån som vill ha medryttarponny? Puss!


Tävlingssugen

Jag är så jäkla tävlingssugen nu, helt otroligt! Tävlade senast 2a helgen i juni vilket är över 2 månader sen! Inte klokt, gå från o tävla vaaaarje helg till o inte tävla alls på en hel sommar, snacka om abstinens i nuläget! Tänkte åka på någon tävling 3e helgen i September, andra helgen är jag i Tyskland så de får bli 3e.. Bara en månad kvar typ haha! Känns ju positivt? Hmm..

Kommer starta lugnt flänger inte ut på någon 120 första tävlingen utan förhoppningsvis hittar jag nån 110-115 jag kan skutta eller 105-110! Hoppas på de bästa, vill bara tävla nuuuu! Blir gymkhana nästa helg åtminstone, inte samma sak o inte alls lika kul men bättre än inget eller hur? ;)

Tips o förslag på tävlingar i September? Pussss


Fredag!

Hoppla Hej, sitter hos frissan och grejjar lite eller ja, frisören grejjar och jag sitter o tar de lugnt! Finns inget så avkopplande som o sitta hos frissan o bara snacka skit typ hehe! Och på de bli ompysslad, sweet! ;)

Sen ska jag rida min lilla tjej som får en ny dojja idag och så kommer de folk och provrider Sebbe, så blir en fullspäckad fredag idag. Ska se om jag överlever dagen dock haha, är så trött så jag håller på o somna hela tiden, imorgon blir de sovmorgon!! <3
Sorry att inlägget igår var så B! Jag gjorde mellanrum och la till bild men tydligen funkar de inte så bra på Safari.. Men nu är appen nedladdad igen och den funkar! :D Så nu blir de bättring! Vad gör ni själva en dag som denna? :)

Pusss


Go' kväll

japp, jag vet.. Sent inlägg, men det är sådan min vardag är helt enkelt, ibland hinner jag blogga på dagen, ibland bara kvällen. Men lovar o inte lämna de tomt! Kom nyss hem hur som helst o lagt mig i sängen! Idag gick jag upp 06.20 (jag vet haha) o käka frukost, snark.. Körde sedan brorsan till bussen, han har nämligen börjat högskola duktig kille! Sen till stallet, mocka bajs o mata o släppa ut Karros katter, hem byta om hämta Jossan! Vi stack till IKEA o småhandla lite o käka lunch, supermys!! Vidare ner till Kungbacka Ridsport o köpte nya ridstövlar (igen) Mountain Horse Suprrme fick de bli, narrow extra long, alltså extra smala extra långa haha cp ben!! Skitsnygga nöjd som fan! :) Sen ut till stallet o ska rida så har häst(idag kräket) tappat en sko.. Suuuck!! Tur hovslagaren kommer imorgon o fixar hennes fötter, va rätt längesen hon tappa sko nu typ 4 veckor sen, vilket är rekord.. Haha! Yeah yeah, hem o sprang en runda (ja jag har börjat bli hurtig hehe) sedan här i säng! Bra va? ;) Då kanske ni har lite förståelse :) Puss!

Frisk som en nötkärna!

Ninja är alltså frisk och får börja galoppera på fredag, yey! Vilket betyder att jag kommer kunna börja träna lagom tills Björne träningarna tar start på Z-täcket i september, härligt! Jag klarar mig inte utan Björne träning, kan inte rida utan o träna för världens bästa tränare! Seriöst, jag har kännt sådant förtroende för en tränare som jag gör för Björne, visst tvivlar jag ofta på mig själv och känner fuck de här klarar jag inte när Björne lägger upp en svår övning, men så tänker jag "okej björne hade inte bett mig göra de om han inte trodde vi klarade de" för de är ju så? Eller hur? Hmm..
 
Har aldrig kännt så med någon annan tränare hur som helst, han är verkligen oslagbar! Klart har jag de förtroendet för Nisse också, men de är en annan sak med gymkhanan där är en annan typ av precision och skicklighet, de borde egentligen vara med nerver, men dom har väl vuxit bort antar jag!
 
Längtar iallafall ihjäl mig tills jag o Ninja är fit for fight för Björne på träning igen, är så taggad på ytterligare en termin av utveckling och ytterligare få pressa mig själv o min egen ridning ett steg till. Jag ska nå dit jag vill och de kommer inte gå utan Björne de kommer de inte, hey ho let's go!
 
//C
 

I suck..

De har inte funkat.. Inget har funkat! Fram tills för ca 2 veckor sen då pusselbitarna började falla på plats, köpte bil med pappa och gick vidare från krocken, började träna sebbe, började känna mig bekväm i mina egna kläder. Alltså jag börja ha lite förtroende för att de fanns en bättre värld en den ajg sett de senaste 4 månaderna, full av elände. Visserligen gick Ninja o blev halt, så ajg missade Douglas Lindelöw träning och Imon Hickey CRAP!! Men men..
 
Nu är allt helt plötsligt bättre och jag vill blogga. Jag vet att många bloggar om sitt elände och att de är just de som ger dom energi o styrka o blogga, för att dom får skriva om allt jobbigt som hänt dom, för att dom skriver hur synd de är om dom och hur jobbigt de har de.. Personligen tycker jag bättre om o blogga när livet är bra och när jag kan dela med mig av allt roligt som händer, vara positiv. Jag har bara sett svart de senaste och där har gnistan saknats-, gnistan är nu tillbaka och därför är Claesons back in buisness.
 
Ett tag pratade jag o Therese om o starta upp TACC igen, därför väntade jag med o börja skriva här igen, de kändes liksom inte värt o bara skriva ett par dagar och sen lägga ner ytterligare en gång. Nu har T startat en egen blogg som ni hittar här http://theresea.blogg.se
Så nu är jag tillbaka i mitt eget igen, bra? Dåligt? Borde vi valt TACC? Vad tycker ni?
 
Hörs sen, puss! :)
 

Förresten!!

GRATTIS SARA ALGOTSSON
TILL DITT OS - SILVER!!
 
Svenska fälttävlansryttaren Sara Algotsson plockade hem Sveriges första OS-medalj 2012!
Grymmt jobbat och Stort Grattis, man blir ju så jäkla stolt!
 
 
 
 
 

Jobb...

Jobbat o jobbat o jobbat lite till nurå, hade verklgien ingen energi och blogga när jag kom hem igår.. Kom till stallet runt halv 8 så var Ninja halt, sedan åkte jag hem en sväng o sedan vidare o träffa en kompis. När jag kom dit hade jag så ont i ben o fötter att energin bara räckte till o ligga still och kolla på tv! Och så upp tidigt imorse för o jobba igen, 10-19 tur man har snälla kompisar som hjälper en med hästarna sådana här dagar.
 
Imorgon ska jag upp tidigt igen jobbar 10-15, skönt och inte behöva gå till 19 igen så jag hinner rida och ta hand om mina kärlekar efteråt, saknar dom! Men tidigt eller ja "tidigt" blir de iallafall, gymkhanaträning efter jobbet och uteritt, därefter myskväll med mina brudar med bubbelbad och grey's typ! Awesome!
 
För fredag är de jobb 10-19 igen, lördag 10-16! Skulle åkt till Skåne kl 12 på lördag, men blir tvungen o åka på kvällen eller eventuellt söndag morgon, lite segt men sådant är livet! Ulrica fick diskbråck idag och då vill man ju gärna kunna hjälpa till o hoppa in o jobba, diskbråck är inte o leka med, stackarn!  Så de blir jobb iallafall! tur Jossan hjälper mig med Sebbis och Carolien i helgen. annars hade jag inte klarat de! Ska bli asgött med Skåne nästa vecka, koppla bort verkligheten!
 
Nee, nu blir de tv! Hörs evetuellt senare! Puss

RSS 2.0