Vi ser det snöar

Herregud, det är snö i Göteborg! Och just nu står jag på en flygplats o väntar på Jack i Landvetter och så snöar det även här! Hur grymt är inte det? Den ska tydligen regna bort på torsdag men jag är glad bara vi får lite snö iallafall! :)
Och det har vi ju fått nu, det till och med snöa på julafton. Lyxigt!

Dessutom mår hästarnas ben så himla mycket bättre när det är fruset, ingen förbannad lera som ger en massa inflammationer! Hmm.. Just nu är Zoey fräsch iallafall, får se hur länge den här gången. Är nästan rädd o säga det eftersom hon vart dålig så mycket från all skitig lymfangit och allt vad mugg heter.. Är så trött på skiten!

Snart är det iallafall ett nytt år, nytt år och nya möjligheter är en äkta klyscha! Men i ridsportens värld så himla sant. Utan det nya året finns inga nya tävlingar, så jag menar det finns ju inga möjligheter utan tävlingar. Jag är iallafall supermotiverad på 2015 och vad det har och bjuda på!

Nu kommer min prins, så det är dags o styra kosan mot Alleby och gymkhana KM! :)

/C
Taggar Hemsedal 

God jul


Julfrukost hos Pappsen



Uppesittarkväll

Uppesittarkväll hos pappsen med julmust, bingolotter, julgodis och glögg! Efter en eftermiddag på Ullared med mina fina vänner, gött!
I princip inget folk där alls. Jag har alltid varit jätteanti Ullared dagen innan jul men faktum är att det var riktigt mysigt och strosa runt där i godan ro och plocka ner dom sista julklapparna.

Är riktigt nöjd med dom flesta av klapparna jag köpt i år faktiskt! Hoppas dom som får dom blir lika glada dom. Tyvärr pga Ullared har jag inte hunnit slå in alla, men det behövs ju inte prompt göras idag! Dom ska ju ändå inte öppnas försen imorgon kväll. :)

Hoppas ni alla har en god uppesittarkväll och en mysig julmorgon!
Puss o Kram!
/C



Minnen

Såg när jag kom in i ridhuset idag ett helt gäng med tjejer som red omkring barbacka på sina ponnyer eller medryttarponnyer. Det såg urmysigt ut, och fick mig att tänka på när jag själv var i den åldern o hur man sov över hos varann o sen spendera hela dagarna i stallet och red ut o busa eller lekte med hästarna i manegen. Barbacka, gymkhana, you name it! Kul var det iallafall.

Vad annorlunda livet är nu, vad man ändrar på sin syn om vad som är roligt. Man blir vuxen, tråkig och har inte alls samma energi.. Haha, otroligt egentligen.. Ser ungarna leka häst i paddocken eller manegen, hoppning eller longering vad som egentligen. Dom påminner så mycket om mig själv och jag tänker, hur orkade man?

Blev iallafall helt lycklig i hela kroppen av att se tjejerna. Underbart! Ibland saknar jag ponnytiden!

/C

Måndag o dan före dan

2 dagar till Jul, måndag och världens höstväder.. Får ju inte mycket till julkänsla i detta vädret, ingen julgran ännu och dessutom rätt så less på det mesta..

Nisse vägrar ta in granen före den 23/12, till o med när jag o min bror flyttade in o var små fortfarande o ville ha in granen sa han nej för den skulle in dagen innan. Punkt slut! Jahopp, bara o acceptera då för vi fick absolut inte ta in granen, när jag får barn ska dom själva få bestämma när granen ska in. Dom ska inte behandlas olika, med olika villkor utan det ska vara samma. Dom ska känna sig lika rättvist behandlade. Dom ska heller inte jämföras med varann eller andra. Vet inte änns om jag vill ha barn, men ifall att det händer så ska jag iallafall göra mitt bästa för o få dom o stå på egna ben.

För den delen är jag så trött på att vara här, jag vill starta mitt eget liv någon annanstans. Jag har funderat jättemycket på det och vet att jag tidigare sagt att jag aldrig vill flytta utomlands. Men det är det jag vill, flytta till England med Jack o få skapa sig sitt eget! Hästarna måste såklart följa med, och jag kan knappt bärga mig tills jag får flytta!

/C

Heartbreak

Fick en anonym kommentar för ett par dagar sen som jag såg idag, hur kommer man över ett heartbreak? Det hör inte riktigt till min vardag att skriva om detta, men jag har själv varit där så jag kan ju alltid försöka hjälpa min anonyma läsare.

Det finns som du skriver inga genvägar, tiden läker alla sår är inga klyscha. Det är en sanning som hjälper dig att få hopp om bättre tider. Och hopp och vilja är det viktigaste du har när du har ett brustet hjärta. Det och hästar såklart! I början när det tog slut mellan mig och mitt ex vart jag helt förkrossad, jag såg inget upp i det jag låg i.. Men så sa en väldigt klok person till mig "Du måste vilja gå vidare." Och det är verkligen helt rätt, om du bestämmer dig för att det ska gå, då går det.
I övrigt, fyll din tid med vänner, hästar och nya killar! I början är det inte ett dugg intressant o träffa andra, men du måste göra det ändå. Efter ett par dejter eller träffar blir det lättare! Gör roliga saker, lyssna på "happy music" och fokusera på allt som gör dig glad och motiverad på livet! Helt plötsligt står du där med en ny pojkvän och undrar vad sjutton du var så ledsen över?
Lycka till!

Hoppas det ordnar sig, och håll mig uppdaterad!
Dessutom skrev anonym att hon älskar min blogg och att mina hästar är gudomligt vackra. Tack så mycket och du har så rätt. Dom är finast i hela världen! :)

/C

Go tisdag

Förutom att jag körde Jack till flygplatsen imorse så är detta en sjukt go dag. Kom upp till stallet efter att jag kört Jack och påvägen hem plockat ut lite julklappar jag beställt online och kände verkligen 0 stress. Så himla skönt. Så jag mockade, höade, gav dom krafft, fixade betfor och sopade fint i alla stallen innan det var dags för lunch. Så är nu hemma på lunch, och ska ta det lite lugnt innan jag sticker upp igen för att hjälpa till och ta in hästarna!

Ikväll ska jag rida med Jenny o Rebecca, vi ska ha fram lite hinder plus markarbete. Känns som att det är välbehövligt! Zoey gick efter lite små fighter riktigt bra igår på slutet, men jäääklar vad hon låg på och hängde i handen. Pratade lite med Beccis efteråt och hon sa att P gör samma sak på det bettet, så ska nog prova och byta. Rider nu markarbete på ett 3-delat Sprenger bett med D-ringar. Ska testa lösa ringar!

Björne har gett mig i läxa och köpa ett sådant här bett.

Ett såkallat Sprenger Pessoa.
Finns typ på Svensk Ridsport, ska bara få lite pengar först haha! Dom är ju inte så billiga....
/C

Tillbaka till verkligheten

Hemma igen, efter en vecka i Scotland. Skönt o vara hemma, men samtidigt så var det verkligen jätteskönt och få komma bort lite. Svårt det där med o åka iväg när man har en massa hästar o ta hand om, men jag har världens bästa Elin och då blir allt bra. Denna veckan har även Helena hjälpt henne med hästarna eftersom att det kan bli lite mycket med 3 när man går i skolan också. Jag vet att hon hade gjort det om jag bad henne men jag känner mig så taskig. Hon gör verkligen allt för mig! Eftersom Elin passade på o skada sig denna veckan också så fick snälla Linda rycka in också. Tur man har så mycket snälla människor runt omkring sig som ställer upp! Får inte glömma Sandra heller som alltid tar så väl hand om min lilla Ninja. Lyckligt lottad? Ja, ja det är jag.
 
Och imorgon är det dags att krama alla fina vänner igen, för jag har saknar dom megamycket! Tänkte ta med Jack på Jul på Liseberg på kvällen om vi orkar. Men innan det är det dags för lilla Ebba och hoppa på GFRK! 2 80 rundor som motsvarar LB på ponny, högt faktiskt när man är 116 cm "stor".
 
/C
Jag o Roddan på GFRK för ca 2 årsen.
 

Julklappar så det räcker o blir över

Har shoppat, shoppat, shoppat och shoppat denna veckan. Har också slappat, kollat serier, sovit, ätit och bara haft det gött. Är nästan klar med alla mina julklappar nu iallafall. Och imorgon är det dags att åka hem igen! Jag är glad att få komma hem till mina 
hästisar igen! Men jag har verkligen haft en super go vecka.

Har inte så mycket mer o skriva, är trött och ska strax käka middag!

/C
Lite Glasgow

Hästlös vecka

Jag tror jag har lite damp, adhd, whatever egentligen. Jag får nämligen myror i hela kroppen av att ta det lugnt. Det är jätteskönt i mindre eller små mängder, men en hel vecka utan häst får mig verkligen att bli tokig. Hur klarar folk det? Alltså dom som inte har ett intresse, spelar man fotboll, innebandy, rider eller vad som så har man ju något o göra, något man brinner för. Vad gör andra människor? Åker hem, äter mat och kollar på TV? Kul..

Ser inte ner på dessa människor på något sätt, jag bara förstår mig inte på dom. Vad är livet utan mål och drömmar? Har man mål o drömmar så måste man ju kämpa för o följa dom, eller? Eller är jag egoistisk som säger så? Antar att det är annorlunda för föräldrar, dom brinner för sina barn. Men inte alla ju? Äh.. Jag försöker bara förstå, för jag fattar verkligen inte vitsen med att längta till helgerna för o supa skallen av sig, må skit hela söndagen och sen jobba igen på måndagen och så börjar det om igen?

Hmm..
/C
Sometimes dreams come true, but that doesn't mean you should stop dreaming.

Efterlyses

NÅGON SOM KAN HJÄLPA MIG GÖRA EN NY HEADER TILL BLOGGEN, KÄNNS SOM ATT DEN ÄR LITE VÄL GAMMAL NU!!!!

Tack på förhand!
/C

Dags o börja


Svenska alfabetet har ju faktiskt 28 till, så stay cooler liksom.

Du kan alltid komma dit du vill. Det är upp till dig, antingen så kämpar du på genom dina motgångar. Eller så hittar du ursäkter till varför du inte kom dit du ville. Enda godtagbara ursäkten i min värld är väl skador. Annars finns det bara en väg och det är framåt. Tro sjutton den kommer vara krokig och tro sjutton du kommer behöva använda dig utav minst plan K, men det går om man vill och slutar hitta på ursäkter.

Jag måste sluta vara en sån jäkla mes, man up och bara gör. Hur efter får man bli egentligen, är så trött på mig själv och allt fjantande. Det är ju bara o göra, slår man sig är det bara o göra om, om o om igen tills det funkar.

Time to man up!!
Men först, juluppehåll....
/C
Missing this happybubble lots!

Challe

Fick precis 2 superfina bilder på min lilla Challe och hans fina kompisar av Christina som han bor hos för tillfället!

Gottegrisar!
Dom ska väl såklart passa på medans dom kan dom små liven! Sedan när dom blir stora blir det fullt ös!

/C :)

Önskelista

1.
Micklem träns, till Ninja. Eftersom det passar extra känsliga hästar.
Finns t.ex. på Hööks!

2.

Kingsland Milano Kavaj.
För att min kavaj är för stor och jag vill ha en ny, snygg!
Finns på Ridsport i Kungsbacka.

3.
Ridstrumpor, helst från Equiline.
Tycker att dom har bäst passform!
Finns tex på 3 hästar.

4.
Skidjacka från Peak Performance.

5.


Örhängen från MarcbyMarcJacobs.
Finns tex på Raglady.

6.

Nya Ariat skor!
Finns tex i alla ridsportsbutiker.

Ja.. Det var allt för nu!

Favorit i repris

Världens bästa

Kan knappt bärja mig tills vi får en liten Quilla bebis. Ååååh, kärlek!

Stor kille nu

Glömt att berätta att Challe flyttat hemifrån nu! 1 år ska han få bo med sina nya hingstpolare! Välstammade herrar som bor ute på Holmegård i Stenungsund nu på en lösdrift. Tror dom är rätt nöjda o glada med fri tillgång till mat, lekkompisar och en jättefin ligghall så dom kan välja och sova varmt och gott!
Innan jag åkte till Oslo för att flyga till Scotland igår stannade jag till där på vägen. Challe fick syn på mig och kom glatt springandes för o få kärlek, men efter ca 2 minuter max tyckte han att kompisarna var mer intressanta!

Glädjer mig såklart att han trivs så väl! Dessutom hade han en massa halm i svansen så det betyder ju att han sover inne, gott! :)
Min lilla prins! Saknar honom och det har bara gått 2 nätter haha.. Träffade ju honom igår liksom! Men tror det är vetskapen om att man inte kan träffa honom när man vill.. Nåja! Det är bäst såhär för honom :)!

/C




Från första dagen.

Från idag i regnet!

Pepparkaksbak!




Jul i vårt hus

Det drar änna ihop sig nu och julen står och knackar på dörren. Snacka om att jag har julklappspanik, herregud! Jag gör verkligen samma varje år, tänker nu ska jag börja i tid. Och så pang är det nästan 2a advent och jag har köpt 2 julklappar.. Heja mig! Jag har så svårt med fantasin.. Vad önskar sig folk?

Jag har iallafall kommit på vad jag önskar mig nu! Efter mycket om o men, fast kommer inte lägga upp det just nu. Lägger upp en mer detaljerad lista med bilder osv lite senare ikväll!

Vad tror ni, får vi någon snö i jul? Jag gissar på nej.. Tyvärr! Älskar snö på jul och nyår, men aa.. Sverige, eller ja, Göreborg egentligen. Verkar ha glömt vad snö är, så det blir nog inget med det försen februari när man är trött på skiten och bara vill ha vår! :/

/C
Stockholm för typ 3 veckor sen.... 

Träning ger färdighet

¡Hola! Rackarns vad kallt det är ute nu, och mörkt! Så segt att gå upp på morgonen när det är kolsvart ute o varmt o skönt under täcket. Jag har inga problem med och gå upp tidigt, men kan säga att det är faktiskt lite svårare nu när det är så kyligt och mörkt..

Igår var jag och klippte mig på förmiddagen och färga tillbaka håret blont igen, känns gött! Kändes lite konstigt dom första timmarna då man vant sig vid det mörka nu. Men gick ganska fort o vänja sig!
Sen åkte jag till stallet och kvällen spenderades på Holmegård i Stenungsund för årets sista Björne träning. Segt och inte få träna på länge nu när det äntligen gick så bra igår, tror att helgens arbete gav ganska gott resultat till gårdagens träning.
Igår hoppade vi dessutom ett språng på 145(!!!!) och fy sjutton vad läskigt det var och rida an. Men vi klarade det iallafall! Sen hade vi problem igen på bågar i vänstervarv, men det var bättre än i helgen och det är ju positivt! :)
Hon blir fortfarande ganska stark och låg imellanåt men nu ska vi prova ett annat bett och se om det funkar! Hoppas hoppas :)

Tur man har världens bästa tränare!
/C

Km i hoppning

Igår red vi KM i hoppning på Alleby, lektionshästar samt privathästar. Jag var anmäld på Jolie, men i lördags hämtade mamma hem en ny ridskolehäst som hon gärna ville se mig rida. Så jag red den på KMet också, mest för skojs skull. Dessutom så hoppade jag Ninja i clear rounden, hela 80 cm! Hon tyckte det var hur roligt som helst och vi lyckades trots hennes lattchiga humör rida en felfri ritt! Även Chuck Norris, nya hästen i stallet gick felfritt. Och fick en fin rosett!

Väl i KMet hoppade jag Chuck först, han hoppade 0a! Det gjorde även Jolie, trots hennes tappra försök o riva varje hinder! Och Erika o Prinzess var felfria, så det blev omhoppning. Var först ut med Jolie, hon rev insprånget i kombinationen men vi hade en bra tid på 28,något. Eriks red felfritt på 30,??. Så nu hängde det på Chuck. Ni som sett honom vet varför jag tänkte "herregud hur ska jag kunna slå den tiden på den här hästen". Ni som inte har sett honom, han ser verkligen inte ut som en hopphäst. Dessutom även om han kan hoppa kändes han inte som den pigga, vändbara typen! Men oj vad fel jag hade, galet vägvinnande galopp och svängde som en gymkhana ponny när det väl kom till kritan! Haha grym häst, vi fick trångt på 5 i omhoppningen på en linje vi ridit på 6 galoppsprång i grunden. Grym häst!

Så det blev en vinst iallafall, trots att jag verkligen inte trodde det!! :)
Vann på lektionsponny gjorde grymma Tova o Pikachu! Vann på privatponny gjorde efter en hård match Flisan på Aircraft, och lektions häst bästa Sandra o Jolie! Gryyymt och stort grattis till er :)

Ha en bra måndag allihopa!
/C
Zoey fick inte vara med för vi hade kurs i helgen och träning imorgon! :)

RSS 2.0