Räddad!

Mina pioneer stövlar kommer vara lagade o klara tills på söndag!! Så även om jag ska köpa nya stövlar ändå så är de skönt att inte behöva stressa utan o köpa ett par som jag verkligen vill ha, Therese nämnde DeNiro idag, kanske kan vara något? Fick förslag om Bocai också, kanske? Har iallafall tid på mig nu, men lutar åt Mountain Horse Supreme High Rider! Slimmade o snygga som bara den tycker jag, fast så vill jag ändå ha något som utmärker sig lite? Eh jag vet inte.. Får väl se, blir inga nya Tretorn iaf..
 
Kom precis hem från jobbet ska om typ 2 minuter sticka hemifrån och träffa Felicia med vän i stan för en go fika,  hoppas vi går till Condecco, så himla goa mackor där! Och chockladbollar också för den delen! Men jag ska försöka inte äta för mycket gotta längre, man börjar ju lägga på sig liksom! ;)
 
Anyways, vi hörs iallafall lite senare, jag tänkte göra ett lyckoinlägg ikväll när jag är tillbaka hemma. Lyckoinlägg med bilder från lyckostunder i livet, kvällen är planerad att chilla här eftersom vädret är piss så förhoppningsvis kan jag bjuda er på lite kul saker! :)
See ya, puss!
 
Dessa e dösnygga i min mening, men finns dom i svart tro?

Prophecy

Halloooo!!
Vart på otroligt gott humör idag, hoppas de håller i sig för alltid typ! Får gärna bli bättre såklart, men inte sämre de känns som en dålig idé! Har ju iallafall jobbat, sedan ridit o vart på ICA o handlat glass. Snart blir de en dusch och hopp i bingen, glass o grace känns som en bra kombo idag, helt klart! Har precis betalat mina räkningar också, några dagar senare än vanligt då jag tappat bort min dosa som idag återfann sig, tuuuur! Gillar inte o ha räkningar hängande efter mig.. Well well!
 
Blev inga ridstövlar idag o imorn är typ sista chansen, vad gör jag?! Har panik.. Gaah, hittar inga mountain horse supreme som passar, nog för att dom är väldigt fit, men mina vader är fan några jäkla problemvader, dom ändrar sig säkert när man sätter på sig stövlar för att dom bara inte vill passa. Skulle inte förvåna mig om dom tänkte själva, ååh.. Please kommentera förslag på ridstövlar, har panik! :(
 
Ska eventuellt in till jobbet 2 timmar tidigare imorgon, åh jag som hade tänkt rida innan? Hmm.. Isf måste jag typ gå upp 7, orkar man de liksom? Får se på de, har ju egentligen inte tid efter jobbet heller så får väl se.. De måste lösa sig. Och för den delen så är de ju fredag imorgon?! Hur hände de, jag lever typ i tisdag.. Veckan har varit helt flummig, vad har jag gjort änns? Minns ingenting haha.. Crazy shit.. Men nu står jag inte ut med min egen stank längre, blää - duschen nästa! O kommentera ridstövlar tack! Puss!
 

Älskar Sverige ibland!

Bilder från picknicken igår med Josefin!
Älskar Sverige ibland!
 

Morrn!

God morgon, uppe med tuppen idag nästan!
Ska försöka hinna rida United innan jobbet, börjar ju 12.00 så hinner gör jag ju, energin ska bara räcka till, men de är nog lugnt va? Måste rida Carolien ikväll med o så har jag ju lille Patriks, vilket jag helt glömt säga till er! Rider o pysslar med min store prins eller ja Rebeccas numer, under 3 veckors tid när hon är borta i Italien o Kroatien o roar sig, Beccis vet att jag e borta en del o inte kan rida varje dag, men de jag hinner o han inte ska vila så rider jag! Han har några bestämda dagar vila också! :)
 
Hur som helst så behöver jag eran hjälp med en grej! Kommer ni ihåg som läste TACC att jag köpte Pioneer ridstövlar på mässan? Och att jag lämnade in mina Falsterbostövlar? Tretornen asså.. De gjorde jag iaf eftersom tretornen gått sönder och jag var tvugna o ha ett par under tiden så blev de så, ringde till Lyckås i förrgår eftersom mina Pioneer nu gått sönder i dragkedjan. Då är tretorn falsterbo slut hos Lyckås så dom gav oss pengarna tillbaka, rätt weird att dom inte ringt o sagt de tidigare tycker jag men what ever.. Så nu måste jag köpa NYA ridstövlar IGEN?!!! Och vad ska jag då välja för några?
 
Snälla snälla, tips o förslag, ridstövlarna inhandlas idag eller senast imorgon, så hjäääälp?!!! Snälla!! :)
Bildbomb till er senare idag iaf, puss sålänge!
 
Bra skit som går sönder på 4 månader btw?!

Oreo's

God afton!
Sitter i sängen o käkar mini Oreo's, asgoa! Mycket smidigt o äta dem också, som små godisbitar, fast mycket godare, jag biter dock mig själv i kinden hela tiden då visdomständer (ironiskt som sjutton) växer fram .... Men iaf, goda kakor!
 
Idag har varit en helgrymm dag rent ut sagt! Först - SOVMORGON! Minns inte änns när de hände senast, sedan upp rida lilla Ninjisen som gick helt ok, sedan träffade jag Frida en sväng, gammal kompis som jag inte sett på evigheter, hon kom ut till stallet o vi satt bara o tjöta i ett par timmar, vilket var otroligt uppskattat från min sida, ibland inser man inte att man saknat en person försen den är där framför dig igen. I många fall kan man önska att de alltid var så eller hur? Anyways.. Därefter hem till Joffacake (Josefin) o sticka o handla picknick, sedan ut på äventyr vid saltholmen, hitta en promenad slinga efter att vi klättrat i bergen en stund o otroligt nog hitta vi en perfekt picknick plats o mös där en stund, väl hemmåt kom jag o Karro underfund med att vinkväll är nog en bra grejj, så åkte dit o kolla tv en stund Charlies Änglar, bastade lite o hängde mest.. Sjukt fin dag blev de med andra ord, och herregud vad mycket jag har hunnit med, inte sant? Har inte direkt hunnit äta någon middag men käkade makaroner o köttbullar som barnen fick på lägret fick till lunch, de käkade jag ju till frukost, så de räknas va? ;)
 
Äh, man ska inte vara så känslig! Imorn blir de jobb, wieho! Typ...
Har faktiskt gjort tidsinställda till er, enjoy! ;) Pöss!!!
 

Greece

Morrn!
Ska alldeles strax ut i stallet och ta in Russin då de kommer folk o provrider henne idag och Olivia är påväg till Grekland för tillfället, tur att hon har mig ibland ändå! haha.. Närå, jag som ska vara tacksam att jag har henne.. Apropå o ha saker, varför flippar blogg.se appen? Jag kan inte blogga särskilt mycket utan den o blir så ledsen i ögat då! Nåja.. funkar väl snart hoppas jag!
 
Läste era kommentarer i "hårda slag" också, tack så mycket för fina kommentarer o fina råd, jag blev otroligt glad av o läsa alltihop och har bestämmt mig för o testa lite ponnys, är inte änns säker på om jag kommer köpa någon men de är väl värt o prova eller? Har blivit tillsagd av några andra vänner att jag inte får sluta heller, att dom tycker de skulle vara jättetråkigt.. I helgen kom både Amanda o Andy o sa de så får väl ge de ett försök! Ska faktiskt till DK redan nästa helg o prova en liten ponny, Sebastian heter den, vill ni se bild? Klart ni vill! ;)
 
Kom ihåg nu att ingenting är säkert försen de är säkert, okej?
 
 
Söt ändå, eller hur? C-ponny av större typ, valack 8 år. Anyways, hörs sen! Puss :)

Bilder från Nisse Cup!

Bilder från Nisse Cup, enjoy!
 
 

Hårda slag

Hej, goddag o godmorgon!
Idag är de tävlingsdags, har ju ingen koll på vädret när jag skriver detta, men förhoppningsvis är de bra! Hoppas ni hade en bra midsommar allihopa, vi hade ju lite problem med bussen igår men de löste sig lyckligtvis precis som de skulle, eller ja.. Vi kom ner till Danmark iallafall, nu ska vi bara kunna ta oss hem imorgon också!
 
Sitter här o funderar på de där med gymkhanan, jag har ju otroligt roligt när jag rider nu, de är ju också något som fattas såklart.. De känner jag, Chack är helt grymm och de är inte de att jag inte är tacksam men skulle jag vilja fortsätta med gymkhanan nästa år så får de bli en egen ponny o rida på, de är alltid roligare med sin egen. Hur bra Chack än är så är de liksom så, de är mer speciellt med en egen ponny, och jag tror på fullt allvar att de var därför jag tröttnade när jag gjorde de, för att jag inte hade någon häst. Sophie är gammal, Polo är för liten och Chack är liksom inte min. Jag är inte redo att lämna de bakom mig, känns som jag gör mig själv en björntjänst o tro att jag var menad för nästa steg.. Eller för något annat eller vad de nu betyder..
 
Jag vill veta om jag gör ett stort misstag som slutar, eller gör jag ett stort misstag om jag sätter igång igen?
Vadfan ska jag göra.. Aja, nu blir de mer tävling för min del! Försöker springa ifrån ensamheten som varit otroligt högljudd de sista. Kram på er.
 
                                       

DK nästa

Hej där readers!
Sitter just nu på bussen o är påväg till DK, eller jaa.. Just nu står vi still ovanför Hallandsåsen o hoppas att vi kommer härifrån då hästbussen bestämt sig för o vara trasig! Härligt, o alldeles perfekt i tid också, elleh?
 
Okej, nu till de viktigaste, för er iallafall! Jag har försökt blogga hur mycket som helst de senaste 2 dagarna, och är vansinnig rent ut sagt - blogg.se funkar inte på min telefon, och jag har inte haft någon dator på 2 dagar så de har varit kaos.. Är riktigt pissed, för jag bloggar typ alltid på min iphone men som sagt senaste dagarna har jag inte kommit in, vilket är lite märkligt! Och jag ka bara be om ursäkt men inte göra så mycket åt de tyvärr!
 
De suger lika mycket för mig för jag får abstinens när jag inte bloggar, de är typ en vana numer, en vana som jag är otroligt nöjd med, så förstå att de är lika jobbigt för mig! Haha.. Dock ett issue! Jag har inte kunnat göra tidinställda för helgen nu när jag inte haft någon dator o så, men ska försöka innan vi åker på färjan om ca 30 minuter, om batteriet på den här apparaten bara håller! ;)
 
Anyways, Glad midsommar på er! Med lite tur har ni något o läsa i helgen, annars hörs vi på söndag kväll! :)
Puss på er!
 
                                                     

Ni vet hur de är..

Upp o ner, hit o dit, fram o tillbaka. Shit vilken dag, vart fullt sen jag gick upp imorse, inte för att jag klagar försöker bara förklara anledningen till tystnaden. Jobbat till 19 o sen ut till stallet - styrelsemöte!

Anmälde mig till ett träningsläger idag också, vet inte om de var fullt eller ej, stog olika på olika ställen så hoppas på de bästa, känns som de kan vara värt de om man får träna för Douglas Lindelöw!! Whoopa!

Känns som att jag är ensammast på jorden för tillfället, går förhoppningsvis över snart men veckan har inte börjat så bra, trots att jag vart bland folk hela tiden. Nåja, de blir väl bättre o bättre! Tycker bara sommaren känns så opepp typ, hoppas de löser sig! Är sugen på en utomlandsresa men får se om de blir något, man måste ju ha någon att åka med :p ....

Well well, nu blire Greys!!!! Puss påre..


I drömmarnas värld

Har ni nånsin kännt att ni är kapabla till precis vad som helst? De måste ni ha gjort, åtminstone någon gång! Om inte, sätt på en låt med lite tryck i, på med hörlurar och föreställ dig själv göra de där omöjliga. De måste vara en låt som får dig o bli glad o tagga upp liksom! De funkar verkligen!

Varje gång jag är ute o rider ensam sätter jag i headsetet höjer musiken o bara lever i drömmarnas värld en stund, finns inget som får mig o känna mig mer fighter än de, i dom stunderna känns inget omöjligt. Helst inte på Ninjas rygg, man är liksom i sällskap av den som betyder allt samtidigt som du är ensam o bara kan koppla bort allt annat. Ni måste testa, tänk superhjälte! ;)

//C


One of thoose days.

Ensam. Life sucks.


Så var denna dagen slut..

Bra dag! Peppe går åt rätt håll, mysig ridtur på Ninja med Emelie o Klara, Carolien är vaccinerad o kvällen har spenderats med bästa i världen! Blir de mycket bättre? Njaa, knappast mycket! ;)

Veckan är ju rätt fullspäckad men har ändå inte glömt av er! Imorn jobbar jag till 19.00, onsdag är rätt lugnt, men ska köra kusinen till malmö på natten, torsdag ska bussen städas o sen ska vi på MTV nånting i Göteborg o sen är de fredag och midsommar o dags o åka till DK! Gött! ;)

Men nu är de ändå dags o sova! Nattinatti :)!!!!


Yippie!

Peppe mådde fint o är redo att sättas igång, helt underbart! Hoppas han håller nu lillskrutten! 11 veckors program, i vecka 10-11 får vi börja hoppa lite lågt. Sen får vi väl se hur de går för honom! :)

Var ren på böjprov o på longering så de ser ljust ut för våran lilla prins iallafall! Viktigast är att han inte har ont, men veterinären var jättepositiv och sa att hon absolut trodde han skulle kunna tävla lättare klasser o så så småningom, yippie! :) Ska vi bara hitta någon liten tjej som vill ta hand om honom o älska honom också! :) bra dag!!!! Puss!


Midsommarveckan?

God morgon!
Midsommar på fredag då alltså, helt galet! Tiden går så jäkla fort, känns som allting bara springer förbi mig. Jag är nog den mest förvirrade personen på den här jorden just nu o känner mig helt sjukt skitzofren hur de nu stavas, jag vill olika saker hela tiden. Skulle behöva en Magic 8 boll som kunde hjälpa mig ta beslut. De roliga är att jag fattar beslut själv men har svårt o hålla fast vid om de är rätt eller inte. Därav förvirrningen.. Bläääääääää....

För övrigt så ska Peppe till veterinären idag, hoppas de har hänt något med hans behandling. Jag är själv inte så övertygad om de dock. Vill inte att lillhästen ska ha ont, han måste bli frisk :( .... Jag tänker i vart fall följa med till Ale Djurklinik idag för jag vill själv höra vad veterinären säger. Tycker det är helt sjukt jobbigt o förmodligen kommer jag väl börja storlipa men vill ändå följa med, min lille prins! <3

Ha en fin dag så hörs vi av under dagen, puss!


Done and done!

Go kväll godingar o förlåt igen, men efter idag är jag back on track igen, promise! Är verkligen helt färdig efter denna helgen som faktiskt varit helt jäkla awesome! Tack för en otroligt bra helg, alla deltagare!!

Vi slutade på en 2a plats efter skiljegren, kan ni fatta de? Vi var alltså o snuddade på segerlukten? Vi som hade räknat med en stadig B-final liksom? De är ju inte klokt! Och jag menar bara väl med de, att vi hade ett lag som kämpade bra. De andra lagen var ju grymma, trodde faktiskt vi skulle bli sist i a finalen, men icke! Kan knappt fatta de själv, o vem kunde minnas att de var såhär kul med gymkhana? Inte jag iallafall!! Nytändning? Skojjar du eller!! Ville ha en gymkhanaponny nu liksom ;)..

Brukar släppa rätt fort för jag saknade mina ridstövlar o min egna sadel rätt många stunder emellanåt men liksom ändå, gick rätt fort o känna sig hemma i gymkhanavärlden igen, trots att jag kände mig jättevilsen i lördags morse, eh hallå ska vi inte ha nummerlapp o eh typ hoppa fram o sånt? Högerregel? Elleh? Haha.. Weird! Men som sagt snabbt in i gamet o måste erkänna att jag saknar de sjukt mycket, tänk om jag bestämmer mig för o börja efter jul igen? Kul! Men pinsamt också va? Eller vad tycker ni? ://

Puss! Bilder imorgon!!!! :)


A-final

Hej hopp, försov oss imorse men hann som väl var hit ändå! Till tävlingen alltså, första heatet gick superbra! Så nu väntar A-final! Mitt lilla lag skötte sig alldeles utmärkt och kom bara sist i typ 3 grenar i sitt heat imorse! Starkt jobbat tycker jag ändå! :) Ni får utförligare utvärdering ikväll, förlåt att jag är sämst! Puss


<3

Lyssna!


Nissecup

Dags för den årliga Nissecupen, än så länge ser de ut att vara fint väder men man vet aldrig så jag vågar inte tro att de kommer hålla i sig. Första heatet 10.30, o vi rider 4e nu på morgonen! Ska försöka hålla er så uppdaterade jag kan men ni får ha överseende! :) Puss!


Metaltown....

Går bra nu, haha.. Metaltown utanför mitt sovrumsfönster som skakar mig till sömns, härligt eller hur? Hmm.. Inte riktigt va! Metal är inte min grej överhuvudtaget, o de suger o ha de utanför fönstret, kunde väl åtminstone fått gratisbiljetter att ge bort till nån? Hmm..

Gymkhanatävling imorgon, räknar inte med något särskilt.. Får bara försöka ha kul, bra va? Jag är så otroligt beroende av mina vänner nu för tiden, är de okej? Eller får de inte vara så? Apropå o ha kul alltså.. Vad gör jag utan dom? Nåja.. Hörs nog imorn! Puss på er ;)


Bilder kommer lastat

Här kommer bilder från förra helgen, gött! ;)























Tack Anna för bilderna, puss!


Unnecessary fact.

Snart helg, nissecup o gymkhana. Värt? Jag vetefan.. Är otroligt omotiverad, men ska bli kul o träffa Amanda o så! Men de bästa ska ändå bli mitt lilla lag, dom kommer rocka fett, hihi!! Skiter i om dom skulle komma sist, är så glad att dom är med o vill bara, de är de viktigaste för mig - att dom har roligt! Jag blir på otroligt gott humör av dom, jag menar dom är ju framtiden eller hur?

Aja.. Puss!


Dags o sova..

Trött som fasen, men haft en bra kväll - mycket snack, mindre verkstad. Vilket är helt okej, slappa i en fåtölj o bara tjöta om allt mellan himmel o jord är ju helt okej för o vara en torsdagkväll, kommer dock få äta upp de imorgon.. Ska ju upp o jobba, ush.. Bara tanken på att gå upp "tidigt" imorgonbitti får mig att må dåligt, haha..

Mår fortfarande dåligt som tidigare idag och känner mig nere o ledsen, men de får vara så.. Försöker snart bli glad igen o hoppas kunna tagga upp o se ljuspunkter i livet.. Bara väntar just nu.. Apropå ljuspunkter så var Carolien jätteduktig idag, lyssnade fint o gjorde några byten, hon stärker sig för varje dag dom går nu känns de som! :)

Aja, mer om allt imorn.. Puss o Kram på er.

Fuck off..


Förlåt..

Förlåt för igår, jag hade fullt upp o var helt borta i huvudet.. Går inte bra idag, gick inte bra igår heller. Ingenting går bra, jag vill jag vill jag vill men de går inte. Varför varför varför??? Jag var ju så glad .. Inte längre.. Nu suger allt igen och jag är helt äcklad i kroppen och känner mig bara motvillig till livet i allmänhet, jag skulle göra vad som helst nu. Vad som helst. De här går inte längre, jag behöver verkligen hjälp o förstå o hjälp att bli den personen som jag var för ett årsen, eller 2 årsen eller till o med 3 årsen, 3 årsen var livet på topp o jag tror jag var lyckligare än vad jag någonsin kunde förstå, nästa gång jag är lycklig ska jag ta vara på de. De ska inte vara såhär.. Jag orkar inte längre, jag vill ha känslan tillbaka, känslan av självkänsla, självförtroende och lycka. Jag vill vara den personen som inte tog åt sig av allt o inte blev grinig på allt för ingenting. PALLAR INTE MER!!!!

United har lite vila, Carolien ska jag rida om en liten stund, sedan får ni mer uppdatering ikväll, har jobbat på MyOne hela dagen, och har därför inte kunnat blogga idag! Ber om ursäkt för de som sagt o gottgör er imorgon, ska vara hurtig o lägga upp tidsinställda ikväll inför imorgon så ni har massa kul, bland annat bilder o sånt o kolla på. Jaa bilder från helgen då alltså, för dom har ni ju inte fått ännu! :)

Puss på er.

                                    

Taggad till tusen!!


Have some faith

"Having faith is what you should do when there is nothing else you can do."

Onsdag, är de inte en ganska seg dag ändå? Mitt i veckan, inget särskilt som händer på onsdagar heller för den delen, inte vanligtvis iallafall. De enda bra med onsdagar är att de snart är torsdag för då är de snart helg, haha.. Komplicerat eller hur?

Fick ett sms av en otroligt fin vän imorse förresten, tänk om hon förstått vad henne ord bara värmde rakt in i hjärtat o fick mig att må så otroligt bra, såhär skrev hon- "Underbart att se dig så glad igår lillis! :) <3" Och de lilla räckte verkligen! Tack fina S!!

Ha en fin dag läsare, de tänker jag ha!! Bra eller hur? ;) I do still have faith though.


Aaaj..

Har vart så otroligt trött idag på de har jag ont i magen och o vart yr i huvudet, trots de har de varit en bra dag! Även om jag varit oklar i huvudet så har jag bestämmt mig, klart de är tungt emellanåt men jag kommer klara de, jag måste de har ingen annan utväg liksom? Nu har jag bestämmt mig, och de skrämmer mig inte längre. Förut var jag rädd men nu är jag bara förväntansfull på allt gott som ska komma ur de här. Jag hatar att förlora människor, de är de värsta jag vet. Vare sig de dör, flyttar eller bara försvinner ur ditt liv så hatar jag de! Så otroligt, men detta är ju inte helt o hållet mitt beslut utan den andres så vad gör man? Accepterar läget o gå vidare så snart man orkar lyfta hakan och tillåta sig själv att vara lycklig igen. Det kommer bli okej!

Med de säger jag god natt o kram på er!


När slår de till?

När slår de till? Har fortfarande inte fattat att P inte är min längre, och jag oroar mig lite för när de slår till... Är orolig för att jag kommer blir ledsen när de väl smäller.. Hoppas inte men de märker vi, han är ju min Prins liksom. En häst som kommit otroligt nära mitt hjärta o som betytt mer än någon kan ana. Jag älskar honom o kommer alltid o göra! <3


Längesen

Vaknade med ett smile idag, kände mig glad o nöjd på något sätt liksom och de var längesen jag vakna så senast, längesen jag kände att jag var glad överhuvudtaget men igår var en otroligt bra dag och de har smittat av sig till idag, helt underbart. Trodde aldrig de skulle vända, så himla lätt o fastna i de dåliga men har upptäckt att man kan bara bestämma själv när man vill att de ska bli bra. Folk kan bara hjälpa än om låter dem! Eller hur?

Ska försöka hålla humöret uppe nu, vill ju de så varför inte bara acceptera att man kan vara lycklig då liksom? :) hehe..

Köpte förresten ett par ridbyxor igår, Kingsland! Fick ha storlek 150?! Vad är oddsen liksom.. Aja de är väl bra ett par 100 lappar billigare med Juniorbyxor, så varför inte? ;)

Bild på byxorna


3 hästar

Är på 3 hästar o ska köpa ett par ridbyxor, har behövt ett par nya hur länge som helst men har otroligt svårt att hitta snygga som dessutom sitter bra? Har ni några tips? Gillar whitakerbyxorna, dom är snygga o så men köper dom absolut inte igen eftersom dom går sönder direkt. Gillar Pikeur men kan inte ha deras vuxenstorlekar, o sen då? Vad finns de mer? Animo är grymmt bekväma men svindyra liksom, tips please?! Och gärna i byxor som finns i juniorstorlek tack! Haha.. :) Puss!


Måndag!

Måndag o inget o se fram emot, sådant är så jäkla segt, när man vaknar o inte vet vad man ska längta till? Får typ lite ångest, och vet inte hur jag ska hantera de! Försöker fylla ut tomrum, men de är inte lätt liksom, aja! De blir väl snart bättre, är lite skrämmande bara.

Dagen består av Carolien o United, Ninja ska vila men få borst o mys, Carolien ska ridas efter att ha vilat i helgen, hon var ju otroligt duktig i fredags så idag åker hon ut på annons, skulle gjort de här om dagen men orkade inte riktigt engagera mig men ikväll orkar jag nog! :)

Måste jobba nu, puss på er!


Dags o sova..

Dags för mig att sova, är helt slut efter den här helgen så jag kommer inte kunna hålla mig vaken många sekunder till, har dessutom världens börda i huvudet som jag bara måste sova bort. Mår skitdåligt över de så försöker bara få mig själv på bättre humör på något sätt vilket inte funkar, så om jag sover slipper jag tänka på de på en stund, varför är människor så jävla dumma i huvudet? Egoistiska? Och självgoda... Ibland kan man tro att vissa har de som hobby, att göra andra människor illa o utnyttja dom till 110% tills de inte finns något kvar att utnyttja!! Blir så in i h-vete trött på att må skit o hela tiden oroa mig över dina åsikter och över vad du gör? De får vara färdigmanipulerat nu, dags o köpa nytt fiskespö kompis!! Jag är så jäkla förbannad!!!! Och ledsen på de, men de växer bort sakta men säkert och snart kan jag radera allt vad du heter helt o hållet, VILKEN OTROLIG LÄTTNAD!!!! Förlåt läsare.. Sov gott!

Jag är förhoppningsvis på bättre humör imorgon, puss på er!

                                     
                                                       

Just det ..

Den där stunden när man bara inser liksom..


Sådärja!

Då var vårt hoppmeeting slut, tänk vad snabbt de gick! Här har man gått o sett fram emot de ett helt år o så säger de plupp så är de borta! Nåja, gäller o njuta så mycket de går när de går! Är ju hemma nu, trött o nöjd! Så då har de väl vart lyckat, elleh? Haha.. Ska försöka bli lite seriös nu o skriva ordentligt, men de är svårt! Känner mig astöntig för är på världens flummhumör och är helt ensam liksom? Sjukt pinsamt o sitta o flina för sig själv när man skriver, haha! Aja, får väl leva med de! :)

Är iallafall nöjd med 120n idag, inte 115.. Kan ju inte veta exakt om de är som jag tyckte de kändes i 115, men de kändes som hon inte kom upp ur underlaget, fastna o gick i botten liksom, för vi rev typ hela banan.. Haha! Inte riktigt men väldigt många hinder iallafall, och de kändes som att något inte stämde o som att hon kämpade men att de inte gick, som o springa i vatten ungefär? Sjukt märklig känsla!

Hämtade oss till 120n o red runt den med 1 nerslag, är supernöjd med de, senaste 120n hade vi ju typ 4 ner o den innan de hade vi typ 5 ner eller ngt så vi hämtade upp oss bra idag, var så tveksam på o gå in först efter att ha haft en sån dålig runda imorse, men är verkligen superglad att jag gjorde de ändå när de blev så bra, nu är jag supermotiverad till nästa tävling o hoppas att vi kan bygga på detta nu! Jag måste nog endå ge mig själv en klapp på axeln o säga att jag red bättre nu än vad jag gjort i de tidigare 120 klasserna jag ridit. Även om jag var skitnervös idag så skärpte jag mig lite mer, bra o ha en arg röst i huvudet ibland! ;) hehe..

Bilder är på gång! Puss på er! :)

Smakprov 120.

                                  

<3

BÄST!


Men asså näääää..

God Morgon, eller något?
De här var ju inte riktigt okej de här vädret tycker inte jag. Höll typ på o börja gråta imorse när jag vakna eller ja för några minuter sen, haha! Går ju inte o ha tävlingen på gräsbanan om de regnar såhär, då måste vi ju flytta den?! Vilket är skittråkigt för jag såg verkligen fram emot 120 på gräs! :(

Får se hur jag gör nu då om jag stryker mig i 120n eller om jag hoppar den iallafall, vår paddock är så jäkla liten ju! Snacka om besvikelse, vädret gör aldrig som man vill o önskar! De förstörde precis hela min helg som jag längtat efter i ett helt år!!!! Crap!! Aja, får väl se sen, vi hörs då! Puss på er - tänk solsken, okehj? ;)


Bilder från idag!

Bilderna på mig o Anthony o mig o United idag!

























Tack Elin! :)


2012-06-09

Lång dag för mig idag, men snart är de dags o säga hej till kudden o krypa ner under täcket o bara mysa till de! Först har jag lite uppdatering o ta tag i, skäms över mitt hemska bloggande idag, vad hände liksom? Hmm, aja.. Har ju som sagt haft hopptävling på Alleby idag, lokal idag + Pay n Jump som vi även hade en igår då! Ska dra alltihop, eftersom jag startade igår med, har redan hunnit rida 6 starter, haha! På 2 dagar är de ju inte helt lite, men äääsch! Kul som fan! ;)

Hoppade United en klass idag, en 110! Slutade med 4 fel, vilket är helt okej! Jag plockade henne lite på kombinationen som var räcke-räcke, dock rev hon inte den utan rev planket som hon kom alldeles som hon skulle på? Hm.. slarvmaja, jag vet att jag är i handen o plockar lite för ofta men på planket den här gången gjorde jag inte de o hon kom jättebra? Aja.. Får väl leva med de o hoppas de går bättre imorgon iallafall, inte för de känns som de kommer göra de men ändå! United är iallafall bäst i mina ögon! Min lilla snäcka! <3

Carolien var med o hoppa igår, 2 starter! Hade bara planerat att rida en 90 runda, men hon gick så fint att jag gick in en gång på 1m också, vi hade ett pet i båda! Samma hinder i båda också, haha! Men de gör inte så mycket, hon var otroligt duktig och hade inga problem med o ta sig runt en 1m bana, nu ska vi hoppa några 90-1m innan vi tar steget till 110! Hon ska ju ut på annons nu också så vet ni någon som vill ha en unghäst med kapacitet kan ni väl säga till va? ;) Hur som helst så gick hon jättebra o stadigt! Asnöjd med henne! :)

Anthony var ju här i helgen så startade jag honom 1m-110 också, hade 1 ner i 1m. Jag får ta på mig de, bestämde mig alldeles för sent för distansen i ett relaterat o de slutade med bakbensfel. 2 ner i 110, ena mitt fel, plockade lite för mycket, andra var bara slarv från hans sida, frambommen på en oxer, men men vad gör de! Han skötte sig superfint o jag har ju bara suttit på hästen en gång tidigare så jag är absolut inte missnöjd, var ju kul o tävla honom iaf! :)

Hoppade en 50 cm runda på Ada igår med, haha! Var faktiskt roligt o vi fick en rosett! Duktig Ada! :)

Frågor på de? ;) Puss o Kram på er!! Imorn blire mer tävling.. :)
Bilder kommer säkert upp lite senare! :D

//C

                                         

Hoppsan

Glömde änna av bloggen idag, inte inte inte okej! Har varit uppe sen 8 o vart på tävling o sprungit hela dagen, hur de har gått kan jag ta sen, hemma vid datorn! Vi avslutade tävlingen hemma idag med Pay n Jump iallafall då Ebba o Polo hoppade o gick felfritt båda rundorna 60+60, GRYMMA! :) puss!


Wondering

Funderar mycket på livet o framtiden o allt runt omkring. Och vilken betydelse de har alltihopa! Och de står bara still, känns som att jag är ruggigt sömnig hela tiden, hövvet hänger inte med överhuvudtaget.. Känns som jag har världens hormonsvängningar haha!! Behöver vakna, ta ett par viktiga beslut och bara köra på.. Är så förvirrad och orkar liksom inte med de.. Jag är otroligt trött på att gå runt o ångra mig, känna mig förlorad och vara olycklig. Jag försöker verkligen hålla humöret uppe, verkligen. Men de går inte hela vägen, vad gör man när man förlorat någon man inte kan få tillbaka? Hur får man framtiden att se ljus ut? Jag kämpar verkligen nu, men vet inte om de hjälper. Tyngd, släpar på 1000 kg i bröstkorgen och de släpper inte. Vill bara springa ifrån de, men de hjälper ju tydligen inte. Harre vilket förvirrande inlägg, förlåt för de! Behövde bara skriva av mig. Puss o Kram!


Weeeiihoo

HAN GICK IGENOM!! :D


Besiktning på schemat

God Morgon!
Är just nu i en bil påväg till Särö hästklinik, för att besiktiga lilla P! Eftersom de hände lite grejjer under förra besiktningen så fick vi boka tid för en ny, därför valde vi att åka till Oskarsson i Särö då de tydligen ska vara en väldigt duktig veterinär! Känns skönt! Så nu håller vi tummarna för Beccas skull att allt går som de ska! Ni också va? ;)

Lovar o skriva hur de gått sen!

Så, vad händer mer idag då? Rida, rida o rida.. Har United o Anthony på schemat, därefter har vi Pay n Jump på Alleby, då ska Ada o Carolien få vara med o leka, blir nog bra! Hoppas jag.. ;)
Och imorgon är de heeeeelg!! Blir dock tävling både lördag o söndag för mig men som skönt är - på hemmaplan! På både gott o ont såklart, jag blir alltid asnervös på hemmaplan! Hatar nät hela stallet kan kolla på, BLÄ!!

Vi hörs sen, snart framme i Särö nu.. Puss!


Regnar..

Kul med regn idag också! När Josefina tar studenten o allt, inte okej alltså!

Glömde tala om för er igår att Michelle var här o testade Carolien, lillbebisen! För att eventuellt starta henne i helgen, jag tyckte de gick bra, de är ju en vinglig men ganska känslig häst som är otroligt mjuk o rida men ändå inte helt lätt - unghäst liksom! :) Men jag tyckte Michelle löste de galant, hon är bara 15 år och hoppar storhäst unghäst med lätthet liksom! Jämn ridning och otroligt mjuk ridning, älskar sådana ryttare! Så är hon ju lite perfektionist heller vilket aldrig kan vara dumt när man håller på med hästar tycker jag! Nää, massa cred till Michelle så får vi väl se hur helgen blir! :) Puss på er!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3563867/images/2012/pic_205657360.jpg" class="image">


Torsdag!!

Favoritdagen är här! Är lika mycket o göra idag som resten av den här veckan för de dock.. Har 3 hästar på halsen o en studentmottagning plus träning ikväll, puh! Ska försöka komma ihåg o äta idag också, glömde änna av de igår haha! Bra jobbat..

Carolien, United o Anthony! Har inte berättat om honom ännu va? Fux valack 7 år, KWPNare! Alltså Holländsk stam! ;) Skitgo häst som verkligen ställer upp och gör sitt absolut bästa, skulle jag köpt en ny häst efter att ha haft en bråkig häst eller kanske övergång från ponny? Så skulle jag köpt denna, har ju gått 120 med ett ner liksom! Riktigt grymmt, övertygad om att han går 130 också! :) Så ska ni köpa häst eller vet någon som ska så rekomenderar jag verkligen den här hästen! Naej, nu måste jag rusa!! :) Puss sålänge!


Utvärderar

Tänkte skriva lite om träningen från igår! Var på Z-täcket precis som vanligt nu för tiden, hehe.. Och tränade givetvis för världens grymmaste tränare, Björne! Ninja var lugn o stadig på markarbetet - tro de eller ej! Hon brukar ju inte direkt vara särskilt rolig på marken! ;) Men Björne berömde henne och sa att han tyckte hon blir bättre o bättre för varje träning! Såklart kul o höra, man känner ju alltid lite skillnad själv men ser ju de inte så de är ju kul o få veta att de syns skillnad också! :)

Hoppning började sådär, hon kändes ofokuserad och lite flammsig typ! Gick inte dåligt men liksom inte så att jag skulle känna mig nöjd! Men efter ett tag gick de riktigt bra, Ninja lyssnade på mina förhållningar och allt där till. Höll inte på o flammsa eller slarva utan skötte sig riktigt fint, nu hoppas jag bara att de håller i sig ordentligt till helgen också, är verkligen supertaggad på o tävla i helgen!! :)

Ses vi där? Puss!


Fullt ös medvetslös

Kom nyss tillbaka från Hunnebo efter att ha hämtat hästen, efter de privatlektion för lille Ebbis, sen bygga hinder o nu äta mat. Puh lugnt i ca 10 min, sen rida 3 hästar, helt galet! Så ni får ursäkta att jag är sämst på o blogga idag, vill men hinner verkligen inte. Ikväll ska jag blogga i vart fall! :)

Har lite kul saker o berätta ang dagens besök i Hunnebo! :) ses sen, puss!


Busy

Jag har uppdaterat sådär ikväll, i know! Men har verkligen inte haft en sekund över! Vart heeelt galet, träning 16.00 i Kungälv, 19.15 var jag på studentmottagning vid Redbergsplatsen, kl 21.00 var jag på Clarion Hotel Post för födelsedagsmiddag, BUSY! Har alltså inte vart still för o blogga en enda sekund försen nu när jag kom hem hihi..

Imorgon sticker vi o hämtar en häst hos Stefan tidigt på morgonen, med vi menar jag Josefin o jag själv, hmm hur skriver man de där gramatiskt rätt? Anyways mer info om de får ni imorgon! :) Puss på er o godnatt! :)

Grattis igen till världens bästa Pappa o Farbror!


Bakgrund

Lite hingstar från United bakgrund


Gammelgammal morfar typ, Landgraf 1


Contender, United farfar


Calypso II, gammelfarfar


Con Air, United pappa hoppar FEI GP* hoppning tror de är 150 cm

:)


Bacardi

För snart 1 årsen skickades min fina Bacardi på en lastbil mot Umeå till sina nya ägare, 3 syskon som skulle ta hand om honom och börja tävla och allt var de var. Tyvärr slutade de inte riktigt som dom sagt till oss eller som någon av oss tänkt sig tror jag, dom sålde honom vidare pga rädsla o andra faktorer. Först blir man ju ledsen o orolig när man hör sådant o de känns otroligt jobbigt, jag menar han hade ju inte haft de lätt innan så jag blev faktiskt otroligt orolig.
 
Men, historien fick ett lyckligt slut trots allt! För ett par dagar sen bara kontaktade en tjej mig på Facebook som heter Tina, och fråga i princip om jag visste något om en brun dansk häst som heter Bacardi, hon visade bilder och de blev liksom konstaterat att ja de var hand, jag fick höra hur bra han har de nu, fick se filmer och bilder på honom, och sen kom tårarna. Mitt stora troll hade fått de så himla bra, jag är helt enormt lycklig och Tina har sagt att han kommer få bo hos dom resten av sitt liv. Han är numera inkörd och tävlar både hoppning (som han förövrigt är såå himla grym på) och körning som han tydligen också är superduktig på!

Jag vill tillägna detta inlägg till Tina o Bacardi, men främst Tina och ge henne ett stort varmt tack för att hon tar så väl hand om den lilla skraltiga ankungen, han håller verkligen på att utvecklas till en svan. Och jag är bara så lycklig över hur bra han har fått de!
Bilder på honom nu

                                      

                                    

                                    

                                    

                                     

Oh happy days,

Tjingeling!!
Idag är ingen vanlig dag för de är faktiskt min pappas födelsedag, hurra hurra hurra! Och Farbror Martin fyller år idag också, grattis till dom. Inte nog med de så tar en kompis till studenten, student nr 5 i listan nu då! Och ändå inte nog med de så åker jag och tränar för Björne Carlsson idag, wihoooo!!

Bättre tränare får man leta efter, får så himla bra tips o råd från honom och känner verkligen att han vet vad han gör o inte bara babblar massa gojja, utan han kommer med konkret hjälp, som sagt inte massa gojja. Och de är väl ändå de viktigaste att man får den hjälp man behöver inte att man har någon som hackar hål i huvudet på dig när du rider för att allt ska vara perfekt, man måste som tränare kunna se ut efter allas olika förutsättningar faktiskt. En egenskap Björne definitivt har och tar vara på. Är så otroligt tacksam till Björne och till min mamma som ställer upp o köra till träning i Kungälv varannan vecka, de är jul guld värt! Helt ärligt vad skulle man gjort utan sina föräldrar ibland alltså?

Erika en kompis på stallet ska åka med till Björne träningen idag med sin häst Prinzess, hon har aldrig ridit för honom förut så vi får väl se vad hon tycker om honom! :) Tänkte försöka få mamma o filma med kameran eller ta lite kort iallafall, hoppas hon gör de! Så jag har något att visa er när jag kommer hem! :)
Anyways, ha en helt awesome dag! Puss på er!!

                                              

Godnatt!

Shit, lååång dag.. Tänkte bara checka in o skriva godnatt i princip! Haft en riktigt bra dag med frisörtid, kvalitetstid med min fina United, studentfirande av mina fina vän Therese, kvalitetstid med min bästaste farbror och lite annat smått o gott som smörgåstårta o sådär, himla fina grejjer de där! ;)

United var för övrigt helt övertaggad idag, skritt o trav - vad är de? Ungefär så.. Bara studsa omkring o dansa på bakbenen, och tänkte att svänga till höger är en otroligt tråkig sak o göra helst när man inte får tränga eller kasta ut bogen. Så efter mycket om o men så gick de ganska bra, inte så överdrivet kanske men ändå hyffsat, hon släppte aningens o gick att svänga bra till höger o vänster utan lufthopp o studsattacker, haha tokiga häst!!

Kanske får skylla mig själv när jag rider ner till Horse Parkens stora grusbana dagen efter vilodag, men man ska väl kunna anpassa sig eller hur? Hehe.. Anyways, träning för Björne imorgon, awesome!!
God natt o sov gott, pusselipuss! //C

                                     

Instagram

Har ni instagram förresten? Personligen är jag värsta instagramnörden, haha tycker de är grymmt! :) Claaeson heter jag där om de är någon som vill veta, hihi! Puss


Grattis!

Grattis fina vän!!!!
Fyfan vad du är bra!!!!


Nöjd

Färdig med frisör o ridning, nu bär de av till Therese för studentfirande, jisses vad tiden går fort.. Känns som jag själv tog studenten igår? Inte riktigt fallet, men de känns så haha! Önska jag fick göra de igen, världens bästa dag o känsla! Jag var såååå nöjd! Är faktiskt nöjd idag med för den delen, med håret då alltså - toppade o fyllde i slingorna bara men slingorna blev bra den här gången, inte failade som dom har en tendens o bli ibland i mitt jobbiga hår! Nää så de blev allt ganska bra! Ni kan få en bild sen, tror inte ni ser någon större skillnad, men aja! Vad gör de, hihi! Man känner sig i varje fall fräsh när man går från frisören tycker jag, fräsh o utpratad, jag känner min frisör ganska väl, eller ja hon känner nog mig bättre för hon har ju följt mig genom hela mitt liv och jag kommer väl inte ihåg så mycket från den tiden, men känner ju henne med ändå bara inte lika väl, hur som helst -  därför kan jag prata med henne om allt, allt jobbigt o allt roligt och de känns så skönt när jag åker därifrån mår alltid mycket bättre. Hon säger alltid så bra saker, känns som hon alltid förstår.. Antar att man är lite terapeut när man är frisör? Får ju prata med mycket folk o så!

Naej, nu har jag allt lite bråttom om jag ska hinna göra mig i ordning o sticka till Therese! Hon är säkert glad i hatten vid de här laget! Vi hörs av senare ikväll med lite blandade inlägg och så kommer de en bild på håret som önskat! Och då vill jag ha kommentarer, hihi! ;)

Puss på er!

                                                   
                                                    Här har ni henne, min fina frisör Mia! :)


Underbar

Här kommer en helt underbar låt som i varje fall får mig på bättre humör o spräcka upp ett leende i hela ansiktet!


Salong Chess

Hej fina läsare,
Sitter hos frisören och drömmer mig bort lite grann, tänker på framtiden och även en del bakåt. Misstag man tror man gjort men som oftast visat sig vara helt rätt i slutändan, inte varje gång men oftast. Tycker de känns som att man gjort något fel varje gång man tänker eller sätter sig själv först. Visst är de märkligt? Ibland måste man de men så får man skuldkänslor av någon anledning? Herregud de är ju inte klokt.. Måste väl leva sitt eget liv först? Låter kanske som världens ego när jag skriver så men de är inte så jag menar, man måste bara våga ta för sig lite oftare o sluta vara rädd för vad andra tycker o tänker om ett.. Eller har jag fel då?

Hmm.. Nåja, ska på Therese studentmottagning senare i eftermiddag men innan dess måste jag hinna hem härifrån, förbi sävedalen och beställa lite tröjor till gymkhanatävlingen nästa helg och rida lite hästar! Ska också träffa min Pappa en sväng, och ikväll hem till min Farbror, snacka om o ha världens bästa killar i sitt liv Bröderna Claeson! :)

Finns inget bättre än o ha någon i din släkt/familj som du kan prata med liksom, som inte är din mamma eller pappa, dom är ju tyvärr partiska. ;)
Anyways, strax färdig här men vi hörs av lite senare! Puss på er :)


Bildbomb!

Bilder från dagens tävlingar

































Tack Evelina & Elin för era fina bilder!
//C


Dööööör!

Så jäääkla snygg!!


Hemma igen,

Hejhopp!
Hemma efter en go tävlingsdag, med både bra o dåliga delar, är verkligen helt otroligt trött nu! Ni vet ju att de gick bra i första klassen, dubbelnolla o en 3e placering! Är verkligen glad för de, behövde ett bra avslut på min o Patriks tid tillsammans kände jag! Andra klassen gick inte särskilt bra, jag kände redan på framhoppningen att han var otroligt trött och omotiverad, fick honom inte o äta någon betfor eller dricka något, de var ju otroligt varmt så de kanske inte var så himla bra. Tror de var mycket därför han blev så trött, vi vägrade ut oss i andra endast för att han inte orka, han stanna liksom inte på hinder utan långt innan o bara vägrade röra sig, han visade med ganska mycket bestämdhet att han inte orkade mera, vilket jag accepterar, sålänge han inte är tittig eller gör de för o vara dum så bryr jag mig inte så mycket, och de var verkligen inte så nu, så de är okej för den här gången! :)

Vart så trött när jag kom tillbaka nu att jag bara gav hästarna mat, packade upp grejjerna o åkte hem.. Orkade inte änns vara social o prata med folk, bara åkte hem haha! Ikväll blire nog chill med lite grill på altanen eller eventuellt lite umgänge med en tjej från stallet, så vi får väl se vad min energi säger och vad som kommer bjudas på, har en riktigt skitkväll, är ledsen och kan inte släppa tankarna från en viss person.. FML!!!

Bilder ikväll, puss på er!

                                  

Duktig P!!

Åh vilken duktig kille jag har! Patriks gick så himla bra i första klassen och vi lyckades klämma åt oss en 3e placering! Vår första placering i tidshoppning tillsammans, och till o med vår första dubbelnolla, världens bästa kille <3

Berättar mer sen, men tänkte ni kanske ville veta, snart - 110! Puss


Grattis!

Grattis Lillis till din student!
Fyfan vad du är bra!!!!!



//C


Uppe med tuppen,

God Morgon gänget!
Konstigt de känns o logga in på den här bloggen istället, hihi känns helt sjukt annorlunda, men bra annorlunda - eller hur?

Ska i varje fall upp till stallet om ett par minuter o sticka iväg och tävla! Idag åker vi till Skultagården för en lokal tävling, de är jag o Patriks och Jenny och Revors som åker! Och idag åker vi helt föräldralösa - rätt ovanligt! Men ska bli kul, vill kunna åka utan mamma liksom! Även om de är en otrolig trygghet och ha henne med sig! Helst på framridningen, då man gärna vill ha någon som höjer o sänker hindren o lite sådär, hon är så bra o ha med sig helt enkelt! :)

Lite tråkigt att inte Carolien kan åka, men när de kör ihop sig med vaccination så gör de! Bara att vaccinera om henne, även om de är lite segt! Nästa helg ska hon få vara med iallafall, nåja mer om de senare! Ha en go dag kära läsare, så hörs vi senare! Puss på er!

//Caroline

                                


Tack till,

Stort TACK till Evelina Friman som hjälpt mig sätta i ordning
Claesons.blogg.se

Du har varit helt enorm och jag vet inte hur jag ska kunna tacka dig,
Evelina hittar ni här,
http://evesfoto.weebly.com/

Hon är en enormt duktig fotograf och bloggdesigner som hjälpt mig med allt de ni ser omkring er här hos Claesons, utan Evelina skulle detta inte vara möjligt.
1000 tack till dig fina människa!

Kram //Caroline

Picture


Välkomna,

Hej o välkomna till min alldeles egna blogg,
Här kommer ni få följa mig genom min värld, mina tävlingar, hästar o min vardag.
Finns mycket positivt med och blogga med en partner, men att blogga själv är verkligen roligt på ett helt annat sätt, jag kommer få skriva precis vad jag vill utan att tänka på vad en annan person tycker o tänker om de. Claesons kommer att vara mer personlig än vad TACC var eftersom de blir mer mig o inte bara så mycket häst!

Känner mig supermotiverad att börja med Claesons, fresh start liksom! Kommer inte och börja om, utan de kommer vara som en del 2 av TACC -  en fortsättning på någonting bra. Vad säger ni, låter de bra?

Hoppas ni tycker detta blir bra, har funderat mycket fram och tillbaka och nu kör vi bara, de kommer bli helt awesome, helt enkelt snäppet vassare än tidigare. Så antar jag att de bara är o säga VÄLKOMNA?

Puss o Kram!! //Carro

SÅ MYCKET MERA BARA CLAESON












RSS 2.0