Gott nytt år



/C

Nästan slut


Kan inte fatta att det är sista dagen på året imorgon.... Vad har jag gjort i år änns? Det får ni veta imorgon.. <3

/C

Vinst & Vintervila

Blev en vinst i KM i gymkhana idag för mig och lilla Sebbson, bästaste ponnyn! Han har gått som en hel miljon, första heatet var han lite övertaggad men vi lyckades ändå bara tappa ett poäng, andra heatet gick han klockrent och vi fick fullpott, även imorse skötte han sig och vi tappade ett poäng, och i finalen tappade vi ett poäng, jag är otroligt nöjd med min lilla springare som bevisar hela tiden att han går från klarhet till klarhet. Älskade lilla ponny!
Resultat finns på Alleby sidan på facebook för den som vill kolla in det! :)
 
Var inne och pussade och pysslade med lilla Quilla efteråt, ingen ridning eftersom hon från och med idag har 2 veckors vintervila, det kan hon behöva min lilla sessa! Hoppningen drar igång igen redan vecka 5 med tävlingar och annat så jag tycker verkligen hon förtjänar vila, vi har en lång säsong framför oss! Och jag längtar så jag spricker! :)
 
Bara 5 månader kvar till fölning, woho!
 
/C
 

Dräktig tös

Åh, titta på min lilla skorpa alldeles bedårande! På sidorna ser man lite av magen, hihi!



Ett slut och en början

Gymkhana KM började idag och Björne kursen tog slut. Vart en grymmt bra kurs för bästa tränaren, på bästa hästen! Jag är nöjd och glad. Igår hade vi mycket markarbete och serier med lägre hinder, mycket gymnastikhoppning. Idag var det mycket mer hoppning, fokus på kontroll. Kortning och längning av galoppsprång på distanser, aktiv ridning. Sjukt kul och Björne var nöjd, även jag! :)

Sedan hem och rida gymkhana KM på världens bästa ponny som var kanske lite för på hugget idag i första heatet men som endå trots att han helst inte ville lyssnade någorlunda bra :). Mycket bättre än Scandinavium iallafall haha. Oh well, andra heatet var ännu bättre, kan inte klaga på honom för 5 öre, helt klockren! Bästa ponnyn!

Vet att jag lovat o fota mina julklappar men jag har haft fullt upp verkligen, imorgon finns mer tid. Och jag ska göra mitt bästa för att hinna, idag är jag bara för trött! :)

/C



Dag 2

Björne kurs dag 2

/C

Björne

Precis tränat för Björne, mycket kontroll och teknik idag, gissar att det blir påbyggnad av detta imorgon. Bra och givande träning, Quilla var lat ena studen och övertaggad ena! Men det gick ändå ganska bra tycker jag nog :)!

Dags för Beccis nu och Jenny senare ikväll som jag tänkte åka och kolla på, självklart har jag bästa Elin med mig vilket gör allt mycket bättre :)

/C



Slut på det roliga

Då var julen i princip slut och det nya året knackar på dörren, snart 2014. Hur konstigt känns inte det? 5 dagar kvar på året och jag + mina närmsta vänner har inga planer för nyår ännu.... Bra jobbat haha!

Idag ska vi träna gymkhana för att i helgen är det KM, Sebbe ska få vara med! Och sedan ska vi till mormor på annandags middag, och sen spendera mer tid med min älskling för imorgonbitti åker han hem, kan inte fatta att det är 4 veckor sen på lördag sen jag åkte över till England, helt galet! Vill inte att han ska åka hem.... :(

Tänkte fota mina julklappar och slänga upp också för alla nyfikna, men hinner jag inte det idag så får det bli imorgon! :)

Skriver sen, puss puss!



Årets julklapp




God jul


Önskar Caroline

Sömnbrist

Klockan är 03.15 och det går inte att sova, vart på en nattpromenad med Sally, spelat yatzy på telefonen, kollat One Tree Hill men icke. Känns som det blir en sömnlös natt, inte så bra.. För jag har vart helt sjukt trött det senaste, men vad ska man göra....? Går ju inte och tvinga sig själv och sova, det som brukar funka för mig har ju uppenbarligen inte funkat inatt, tips? Räkna får känns uteslutet....
 
Sen har jag en fråga till, om man har en extrem rädsla alltså verkligen fobi på riktigt, hur bearbetar man det? Hur jobbar man bort det för jag är så jäkla trött på att vara rädd, jag orkar verkligen inte med det längre.... Vill bli av med det, nu nu nu nu!
 
Jag kommer ihåg när jag var liten (mindre) så tänkte jag alltid att när jag är sådär 20 år och lite äldre då, ja då kommer jag sluta vara rädd. Jag har krossat 20 sträcket och är fortfarande en liten hare, man var så tokig när man var liten....
 
/C
 

Längsta dagen på 100 år

Efter en lång dag med massor av aktivitet har vi nu landat hemma äntligen! Upp med tuppen imorde trots utgång igår och lasta ponny för och åka till GFRK, KM i gymkhana! Spikey fick följa med och skötte sig ypperligt för att inte ha tränat på nästan 2 månader haha. Nu över jul blir det han som får gå och Sebbe som får stå åt sidan lite, eftersom Seb fått all attention det senaste. KM seglade på bra iallafall och Julianna tog hem segern på min gamla favorit Farina.
 
Sedan hem och byta om och göra sig färdig för en liten sväng till Liseberg med min kärlek och bästa familjen, med andra ord Jack och Mamma, Nisse, Sara, Anki och Jossan och sen jossans kärlek också, Gareth! :) Fantastisk kväll måste jag säga, kunde inte bli mycket bättre! God mat på restaurangen, gott sällskap, vinster på hjulen och lite shopping! :)
 
/C
 

Ridtur

Dags för en liten ridtur i ridhuset på det finaste jag har!


Ikväll blir det hem till Fille och fira hennes 18 årsdag, kul! Men ångest :( har inget o ha på mig ju.

/C

Julklappar i stora lass

Jobbat, ridit och nu shoppat. Effektiv? Jag tror nog det va! Jobbade på Alleby, och när vi tagit in hästarna var det Quillas tur och bli omhändertagen. Mocka, rida och pussa i massor, bäst! Sedan lite hets hem för o kasta sig i nya kläder efter jag kastat mig ur ridkläderna givetvis, vi var inne ca 18.30 och ute igen kl 19.46 hur awesome? Så nu har jag bara en stackars julklapp kvar. Idag köpte jag till Mammsen igen, Annika (pappas fru) och Jack! Och känner mig faktiskt riktigt nöjd, hoppas dom blir det också. Så jag fick köpt fyra julklappar på ungefär en timme, otroligt effektivt om du frågar mig!
 
Imorgon kommer Gareth, jossans pojkvän från Wales så ska upp och fodra och så innan vi ska åka och hämta honom på flygplatsen, tur den ligger så nära endå. Landvetter hade vart lite segt och sitta och köra till på en lördag morgon, men detta blir bra! Så blir jossi glad också, win win!
 
Fick julklappar av Elin idag också, gulle! Sååååå fina, tusen tusen tack! Ska lämna din i helgen tänkte jag. :)
/C
 
 

Trött

Så in i bänken trött, jobbat hela dagen, slutade 6, åkte hem och bytte om o gjorde iordning sebastiaan red upp o träna, och nu hemma o åt några mackor.. Orkar verkligen inte blogga idag tyvärr.... Mer imorgon!
 
Förresten så gick träningen skit dåligt.... Jag var trött och Sebbe övertaggad. Men våran nya chef på jobbet verkar väldigt väldigt bra! :) Fast jag saknar såklart KP.
 
Puss /C
 

Sprenger bett

Det är alltid massa tjöt om bett fram och tillbaka, folk som har åsikter om precis alla bett du rider med, rider du med 3 delat så är det fel för den hästen, rider du med pelham så är det för skarpt, rider du med hack så kommer du knäcka nosryggen, rider du med gummibett så har du ingen kontroll på din häst och har helt plötsligt köpt en häst du inte klarar av. Ja det finns nog en ursäkt eller åsikt för allt.. Jag tänker att man bör om man kan stänga öronen för sånt här och tillsammans med sin tränare diskutera fram ett lämpligt bett att rida på eller eventuellt fler än ett.
Många hoppar på ett och dressyrar på ett! Personligen vill jag hålla mig från hack om det inte verkligen behövs, vill inte riskera nosryggar plus att jag anser att hästar gärna lägger sig i handen och böjer på halsen istället för att faktiskt arbeta med ryggen, många rider på hack för att då böjer ju hästen på halsen.... Ja så kan man ju också tänka.

Till rubriken, jag rider just nu på ett 3 delat gummiklätt bett på min lilla Quilla, men eftersom hon tuggat sönder det och jag behöver införskaffa ett nytt bett så vill jag verkligen ha ett Spenger, först och främst för att dom är anatomiska, och sen för att jag är ute efter just ett 3 delat med större fasta ringar och Sprenger har det jag letar efter. Hon har ju haft mycket vassa kanter och så, så därför vill jag undvika det igen och ska därför när jag har pengarna köpa mitt efterlängtade bett!

Visste ni förresten att man får hyra sprenger bett en vecka? Man får rida med dem hur mycket man vill en vecka och sedan lämna tillbaka det om man inte trivs för endast 100:-




Wednesday

Bara 6 dagar kvar till julafton, härligt! Jobbar varje dag fram tills dess, skoj! Behöver pengarna till Hemsedal så det är bara och stå i. Igår var terminens sista träning för Björne, vi var bara 2 stycken i våran grupp, lyxigt värre! Och kul var det också, vi hoppade mycket tekniskt och inte så mycket höjd vilket var skönt, jag kände att jag inte hoppat på länge och att jag blev nervös när han höjde haha.. Några språng på 120 räckte precis lagom! Så nu längtar jag till kursen nästa vecka!

Idag ska jag åka och handla ett par stigläder då min från hööks förstör hela sadeln :( skitgrejjer!!!!

Jobb först, puss!
/C
P.s. Senare kommer ett litet "åsiktinlägg" typ. D.s.


 

Favoritlaget

Var på vår seger i lördags, en kväll på räkbåten i Göteborg!
Bästa laget
 


Efter

Done! :)






Före

Pepparkakshusbygge & lussekatts bak




3e advent

När tredje ljuset brinner
vi juleklappar syr
och mamma bakar kakor
och har ett fasligt styr
 

Julklappshoppning

Idag har det varit julklappshoppning på Alleby, och jag blev tillfrågad och vara domare, jättekul och bli tillfrågad så sa självklart ja! Och vilka duktiga ryttare vi har på alleby alltså, helt fantastiskt! Massa fina tomtar och tärnor och ett helt fantastiskt lucia tåg också, fräsigt! Grymma! Ungdomssektionen arrangerade hela evenemanget och hade gjort ett bra jobb, kul när dom får bevisa att dom faktiskt kan på egen hand!
 
Elin hoppade Quilla en runda på 80 också, kalasfin! Min Elin och min häst är bäst, utan tvekan! Lugn och stadig runda med fina språng, och ett bra flyt! Nöjd med mina töser!
 
Mina ponnyer var med och hoppa också, kalasfina rundor alla 3 sååååå bra!!!! Polo och Ebba gjorde 2 fantastiska rundor på 70, Amanda och Sebastiaan gjorde en felfri 70 runda helt kalas och Addie gjorde en felfri 50 med Linnea, fantastiskt bra och en lika bra 70 runda med Joffisisen! Mm jag är så nöjd med mina stjärnor idag! Och alla mina duktiga elever som var med och hoppa, ni bevisar gång på gång att ni är helt fantastiska!!!! :)
 
/C
 

Morgonstund har guld i mun

God morgon, är uppe med tuppen idag typ och morgonfodrar för att sedan ta mig en tidig tur på min bästa, äntligen! Fick rida typ 3 minuter igår för att hon var sjukt taggad när Elin skulle rida, hallå eller! Aldrig sett henne sån, stog dubbelvikt av skratt när hon bocka och kicka och stackars Elin kämpade som attans! Så duktig hon är dock va! Crazy! Imponerad till max! 15 år gammal liksom! Bäst!

Nej men nu ska jag rida och sedan ska jag jobba lite i stallet, kan behövas! Och lite senare ska vi iväg på äventyr. Exciting! :)

Puss /C
Lycka

Wooooooooooooooohoooooooooooooo

Bokat o klart!



Fredag den trettonde

Fredag den 13e och Lucia
Snart jul :)



Landat

Okej, taxi, buss, flygplan, buss och nu buss... Kul! Nu är vi iallafall i Sverige, trött som ett as men tror ni jag kan sova? Nej givetvis inte.... Kan typ aldrig sova i bussar, sjukt obekvämt och jag saknar min säng. Åh min egna älskade underbara säng! Och imorgon ska jag upp klockan 8 för då ska Ninnan till Ale och skos, yippie! Haha.... Joffi är snäll och ska åka med mig iallafall, Jack får ta sovmorgon! :) Det förtjänar han.

Sen blir det lite jobb på Alleby och sedan frissan och sedan rida odjuret medans Elin ska prova och hoppa Quilla lite innan julklappshoppningen på söndag! :) Bara några skutt, vi har ju träning på tisdag så måste spara på krafterna!

Tjejen framför snarkar som fasen haha, på med hörlurar!
Puss /C


Jag saknar mina hjärtan

Fly fly fly fly

Dags att flyga hem, först Oslo sen buss till Nils Ericson Terminalen.... Puh! Boring.... 3 timmar i en jäkla buss haha.. Men först måste jag i och för sig överleva flyget :(

Hörs sen om jag överlever :(
/C



Packar ihop

Försöker packa och kolla på One Tree Hill samtidigt, ni som har sett OTH vet nog hur detta går för mig, alldeles för bra serie för o bara slita sig från helt enkelt!

Imorgon är det iallafall dags att åka hem! Rätt skönt o få komma hem, förhoppningsvis iallafall haha.... Flygrädd tjej ska upp i luften igen, puh! Längtar efter mina hästar så så mycket! Och tänk att det bara är 171 dagar till Ninjas bebis är beräknad, wii!!!! Längtar ihjäl mig, kommer bli en liten snygging med tanke på hur snygg mamma o pappa den kommer ha! Åh love!

Måste packa klart, puh!
Puss /C

DÖR 😍

Hingstar som syns

Casco 1997*
Holsteiner

Wallenberg 2002*
Hannoveranare

e. Stakkato 1998*
Hannoveranare

Min personliga favorit ;)
Click and Cash 2003*
e. Cash and carry 1998*
Holsteiner

Camaro M 1996*
Holsteiner

Libero H 1981*
Holsteiner
Mycket gemensam stam med United

Detta är några av Europas mest kända hingstar, inte svårt o räkna ut att holsteiner och hannoveranare är allt som oftast det bästa hopphästarna du kan hitta.
/C

Glitter is the new black

Hittade lite julklappar till mig häromdan, Nagellack från BarryM.
Rätt fräsiga!
Det längst till vänster är ett limited edition som man fick om man handla över £6

Börjar närma sig hemgång

Börjar bli dags o packa ihop för att på torsdag bär det av hemåt! Ute på lite mer julklappsshopping igår, men fortfarande så många kvar!!!! Hittade till Nisse, lillebrorsan och kanske mig själv haha! Hittade en skidjacka från Ralph Lauren som jag älskar! Men tror den får hänga kvar i butik tyvärr haha! Såååå snygg dock!

Senare ska vi till en ridsportsbutik, folk som vill ha ridbyxor!

Puss /C
Vill åka nu

Lite mer shopping idag





Kladdigt


Och lite One Tree Hill <3



Mysigt

Igår var vi ute o käka middag på Frankie & Benny's, amerikansk/italiensk restaurang med sjukt god mat! Verkligen hur gott som helst! Sen hade vi filmmys, kollade 3e filmen av twillight efter att ha kollat på 1an och 2an i förrgår. Inte direkt mina favoritfilmer men har inte sett 4an o 5an än så ska väl göra det ikväll tror jag :)!

Annars bjuder Glasgow inte på mycket mer än regn, är såååååååå arg på att inte är hemma i Göteborg när det äntligen snöar :( .. Längtar hem lite nu, saknar hästarna mest av allt, hoppningen! Åh vad jag vill hoppa nu, o rida min lilla Quilla, bara 10 dagar kvar till Björneträning!

/C


 

2:a advent

När andra ljuset brinner
är snart Lucia här.
Hon bjuder oss på kaffe
och bud om julen bär.



Hockey

Kollade Jack's hockey "utomhusbandy" match imorse, vinst 3-2! :)



Så ridsugen

Vill rida nu!!!! Glasgow är mysigt och så men jäklars vad långtråkigt jag har på dagarna när Jack är på universitetet, ikväll skulle vi egentligen gått på julmarknad men tack vare att jag fått ett gött köttigt sår på baksidan foten av mina nya primes (Flisan du hade rätt) så får det vänta! Det blir mysigt till helgen, då det ska snöa och allt, yippie :)!

Igår var vi och handlade julklappar, fick köpt 2 till Mamma, 2 till Joffi, 1 till mormor och en till Cicci. Så det är rätt många kvar, ska handla mer i helgen, Olivia och Elin är högst på listan just nu. Sen har jag några jag ska handla hemma också, men som sagt många kvar!

Puss /C



Glasgow



/C

Någon som vet?

Någon som vet vad det var för fel på blogg.se den första December? Min statistik den första går rakt ner till 0 och sen rakt upp till sin vanliga siffra den 2a????

Going crazy

Håller på och bli lite tokig haha, inga hästar på 4 dagar idag! Och jag håller redan på att bli galen, skulle aldrig klara och lägga av, vad gör folk med sitt liv om dom inte har en hobby typ? Fikar? Shoppar? Jag vet inte, det kanske är kul en stund men jag hade tröttnat väldigt fort! Hästnörd? Ja det är jag allt! Men trivs bra så haha :) hellre det än inget liv alls! Annars har iallafall det varit rätt bra här borta, som vanligt har jag lite hemlängtan men det är bara för att hästarna inte är här med mig :( haha
Puss/C



120+125 Ackumulator Trollhättan 13'

Båda rundorna från Söndagen i Trollhättan. 120 1 ner och 125-135 rundan 1 ner som ni ser otroligt tydligt haha.... Lite brist i kommunikationen! ;)


Första advent

När första ljuset brinner 
står julens dörr på glänt
och alla barnen glädjas
att fira få advent
 

RSS 2.0