Veckan springer bort

Redan torsdag och snart helg, vart sjuttsingen tog denna veckan vägen? Måndag var väl en relativt tråkig dag, fast med en mycket mysig och rolig uteritt med fina människor. Tisdag, clinic med Alexander Zetterman, något utan det mest givande jag någonsin vart på, oh så bra!!


Onsdag var jag med mamma som bisittare på Kungsbacka, på deras unghästtävling. Ytterligare en rolig dag, sedan tillbaka hem o fick ett sånt grymt bra pass på Zoey med lite inspo Zetterman. Och sedan hängde jag med min favorit Elin, bäst bäst bäst.

Och nu är det torsdag och jag o Zoey ska ha lite markarbete återigen inspo Zetterman och även Björne såklart, blir en utmaning. Men igår kändes hon så fin så blir säkert kul med lite mer sådana övningar!  :)

Senare ska jag köra upp till Oslo för o hämta upp lite britter, kul på hjul.... Naj.. Lite trött på E6 norrgående..

/C

3 år

I 3 hela år har jag idag haft min fantastiska lilla prinsessa United. Världens goaste häst o ha o göra med, gudasnäll och ett psyke som inte går för hackor. Hon är hästen som tagit mig från 1m klasser till o våga hoppa 120, hon har gett mig så mycket i min ridning och med mitt självförtroende. En riktig pärla som vill göra allt för sin ryttare, hon förtjänar allt gott i världen. Och som om det inte var nog har hon även gett mig det lilla yrvädret Challe, eller Click for Challenge som han faktiskt heter. Min allra första egna uppfödning. Och för detta kommer jag alltid vara henne tacksam, en häst jag aldrig kommer glömma oavsett vad som händer med henne framöver.

Låter nästan som en annons men det är det ju inte, utan det är bara såhär himla bra hon faktiskt är!

Min alldeles egna prinsessa

Myspys

Ligger nu i min säng efter en lång dag på stallet, klagar inte! Men det har verkligen inte vart för mycket vila idag haha. Upp o fodra o släppa ut hästar, mocka och eftermiddagsfodra både hö o kraft. Sedan lite lunch och sedan lite mer jobb. Väl färdig tog jag o red Zoriënta en sväng i ridhuset, och idag gick hon faktiskt riktigt riktigt bra! Jättenöjd med hennes framsteg såhär långt.
Efter det hade jag privatlektion för Ebba, sedan lite mat och därefter fixade jag o Elin iordning allting inför morgondagens tävling! Putsade utrustning och packade lastbilen osv. Åkte sedan upp och fixade med Quilla, promenerade osv. Och nu har jag ätit lite mat o lite glass, och ligger äntligen i min goa säng och kollar lite hästhoppning!
Det har verkligen vart en jättebra dag!

Upp kl 7 imorgon och fodra och lasta runt 8.15. Härligt! Eller?

/C
Tack för fina bilder Evelina Friman

Dude, wtf?!

Dom säger att gymkhanaryttarna är för stora på sina ponnyer? Vad fan?


Denna dagen....

Ingen rolig dag idag, tråkiga nyheter på ridskolan och lite bråkigt väder och bara allmänt segt o deppigt.. Skönt med fredag imorgon, få mysa med hästarna och förbereda inför tävling. Älskar inte bara o tävla, älskar också o sitta o mysa i stallet och bara få rå om mina hästisar med förberedelser inför vad som väntar nästa dag! Det kan verkligen sätta lite ljus i vardagen! Jag har också världens bästa hästisar så det är inte helt fel, om jag till exempel är bortrest så saknar jag hästarna mest av allt! Dom är mina solstrålar, så enkelt är det. Min lillebror hade sagt till mamma att allt är inte hästar o ridning här i livet, men jag håller inte riktigt med. Kanske inte är allt men det är fan det mesta, åtminstone i min värld!
 
Även om vädret är lite bökigt o vara ute i så är det ändå fantastiskt mysigt! Sitta inomhus med en kopp te o höra regnet o vinden på utsidan är ändå en sjukt hög mysfaktor! Är man inne i stallet är det också mysigt, ända tills man behöver gå ut till ridhuset eller tömma skottkärran, då är det inte lika mysigt längre haha!
 
Har iallafall fått ridit Zoey, klippt sebbe, friserat Spike, mockat 3 boxar varav en som tömdes o byttes från spån till spånpellets och fixat med lite andra saker idag. Blev inte så effektivt som jag trodde tyvärr, men ja man kan bli lite ofokuserad ibland!
 
Äsch, ser iallafall fram emot fredag imorgon! Älskar fredagar, skulle nog kunna säga att det är min nya favoritdag!
Nu blir det te, gossip girl (tänkte faktiskt titta på det igen) och sängen! För imorgon väntar en lång dag tror jag! :)
 
/C
 

Dressyrryttarens problem

Vi hade dressyrtävlingar på Alleby i helgen, både lördag och söndag och detta på ponny. På söndagen gick finalen av stapeln i div ll. Detta innebär alltså att ryttarna ska kunna hantera ett L:A1 program med bland annat skänkelvikning (tror jag haha) och ryggning och aningens förvänd galopp, tror jag som sagt.. Haha. Allebys lag vann för dagen och kom 2a totalt i divisionen, sjukt bra jobbat!

Men iallafall, till sak nu då! Efter en dressyrtävling hör man alltid, utan undantag hur orättvis domaren har varit, alltid. Det är alltid någon som får sämre procent än vad dom tyckte dom förtjäna eller någon som får en kommentar eller en siffra dom tycker kändes orättvis eller felaktig. Snacka om att det är guld o vara dressyrryttare eftersom att du alltid kan komma med ursäkter, haha! Är det inte domarens fel så är det ungen på läkarens fel eller funktionären till insläppet som inte släppte in dig i tid eller något annat fånigt. Men klassikern är ju såklart, domaren var dum!
Man kanske skulle bli dressyrryttare ändå? Eller inte haha..

Menar inget illa med detta och drar verkligen INTE alla över en kam men det är ganska komiskt! Haha.

Rätta mig om jag har fel! ;)
/C



KOHS

Hemma nu, sjukt trött så ni får mer imorgon!

Innan omhoppning i världscupen!
Douglas Lindelöw dubbelnolla, 6e plats!

Kingsland Oslo Horse Show


Har inte så mycket internet, får uppdatera er mer imorgon om jag inte är hemma allt för sent :)!

/C

Packa?

Jag tycker det är totalt onödigt och troligtvis det näst tråkigaste som finns o packa.... Tråkigast är och packa upp, inte kul alls! Dessutom är jag sjukt trött efter denna dagen, vart o hämta Jack på flygplatsen efter att ha morgonfodrat hästarna. Sedan in till stan för o köpa lite scrapbook material, tillbaka till stallet, mocka o rida, hem en sväng sedan upp o ha privatlektion sedan till affären o handla lite och hem o käka o nu ligger jag i sängen, äntligen!

Måste sova, upp tidigt imorgon och packa nämligen.

Puss o kram /C
Så mycket kärlek

Vilket rusk

Värsta höstrusket som dragit in över Västra Götaland, vad sjutton hände? Haft värsta soliga, fina och härliga hösten så kom bara aaaasmycket regn helt plötsligt från typ ingenstans! Gnäller inte, jag älskar regn. Men vad sjutton kom det ifrån? Haha.. Enda gången jag verkligen hatar regn det är när man är på tävling och ska rida eller rida fram utomhus, inte kul! Förstör utrustningen och så blir man kall o allt känns bara jobbigt, tur det bara är inomhustävlingar kvar.
 
Först ut har vi Kingsland Oslo Horse Show på Telenor Arena i helgen, sen hoppning på GFRK, Lag SM i gymkhana på GFRK helgen efter det och sedan har jag 2 hopptävlingar kvar varav 1 är i Kungsbacka och en är i Trollhättan, det blir kul!
 
Var kvar på stallet idag efter jag ridit och kollade lite på löshoppningen och sedan på hoppclinicen. Kul och få sitta och titta på ibland istället för o vara med, alla var verkligen superduktiga! Vilket team vi har här på Alleby, helt otroligt! :)
Challe fick lös"hoppa" idag också, springa över cavalettibommar på lägsta höjd på sockerbit bakom sin mamma alltså. Och tyckte verkligen det var sååååå roligt hihi. Hade ca 6m-6,20m mellan cavalettibommarna och Ninja gick på ett normalt men inte Challe, han fick trångt haha! Busunge, kanske kan bli hopphäst av honom en vacker dag! Bara o hålla tummarna! :) Min lilla skitonge!
 
Nu är det dags och sova, imorn kommer min favorit!
Puss o Kram /C
 

Mysritt i höstrusket






Lite översvämning



Nu är det hoppclinic som jag tänkte titta på! :)
/C

Härligt!

Bilen är nu besiktigad utan anmärkning, och det är en sån där perfekt höstdag! Känner mig nöjd o glad, älskar när det regnar. Helst när man sitter inne med en kopp te o bara myser, nu är jag visserligen tillbaka uppe på Alleby och sitter inte inne med en kopp te men ändå, det är faktiskt väldigt mysigt! Har precis käkat frulle som jag köpte påvägen tillbaka från bilprovningen, och ska nu ut o mocka o greja.

Ikväll har vi träning inför SM med laget, tror vi skulle rida kl 18. Blir lagom med en träning idag inför helgens Oslo Horse Show också. Ska bli kul med Oslo HS, aldrig ridit den tävlingen tidigare. Vi får väl se vad Sebbe säger, men tror det ska gå bra. Han skötte sig grymt på GHS förra året inne på Scandinavium, min lilla prins! Känns inte lätt att han ska säljas, den saken är säker!

Hänger lite med Pelle!
/C 

Vad bra det gick

Vad bra det gick att försöka komma ihåg o blogga på dagtid, eller? Haha, är hemma först nu och kommer då givetvis ihåg o blogga o inte tidigare.. Men det blir snart bättre tror jag, bloggar ju iallafall varje kväll. Och det är ju bättre än o glömma det helt o hållet!
 
Har idag haft ponnyträning för mina hoppebarn, ridit Zoriënta och sedan vart på kommité möte med gymkhanan som idag har valt landslagstränare.
I år har vi valt fram en svensk tränare till både junior och seniorlag, alltså Younes. Vilket jag personligen tycker kan vara väldigt roligt, testa något nytt! I dagsläget hade jag ju bestämt mig redan innan för att inte söka landslag nästa år, oavsett vem som blev vald vill jag ju satsa på individuella EM istället. Jag vill fortfarande det, men det är inte helt lätt för när nu Younes blev vald blev jag lite sugen på o söka iallafall, fast får se. Ser ju väldigt mycket fram emot och rida individuellt och nästa år får man inte dubbla. Man måste också kunna knyta upp sig till totalt 5 helger med gymkhana, och jag har väldigt svårt och göra det. Det är ju där det största problemet ligger, att jag inte har tid!
 
Har ju hoppning som prio 1 nu för tiden, och det hjälper ju inte hur mycket jag vill hinna göra båda. Finns inte tiden så finns inte tiden. Så är det ju bara! Så får suga på den karamellen lite, eller ja.... Jag får jobba på o acceptera att jag inte har möjlighet o söka nästa år. Tyvärr!
 
Nu ska jag försöka få lite sömn, men först kolla lite från VM i hoppning i Frankrike. Har fortfarande inte sett allt ihopa, måste ju kolla på det! :)
 
Puss o Kram! /C
Idolen.

Kvällsmacka och te!

Sitter vid datorn med en kopp te och en macka precis hemkommen från stallet. Har verkligen haft en urmysig dag med min mamma och sedan med mina små kusar. Men blev hemma lite senare än planerat, så är nu jättetrött, behöver verkligen sova! Men först bloggen. Kommer inte riktigt ihåg o blogga ännu, blir liksom att jag vant av mig vid det så nu när man ska börja igen kommer man på det sent på kvällen, ledsen för det! Men ska försöka komma in i fas igen! Snart så.
 
Vi var iallafall i hunnebo över dagen och kollade på lite ponnys o hästar till ridskolan. Blir nog 2 ponnyer som får komma med oss hem, eller ja. Dom får komma imorgon, vi tog inte med oss några idag! Vi har ju lite gamla ponnyer som måste pensioneras osv. Så dessa 2 blir nog kalas! En isabell färgad, galet vacker D-ponny och en C-ponny skäck som hoppa som en liten studsboll! Jättehärliga hästar! :) Blir nog kalasbra! Hade iaf jättemysigt bara jag o mamma, älskar o åka iväg sådär bara hon o jag! Händer inte så ofta längre tyvärr.
 
Väl hemma mockade jag färdigt och red sedan på Ninnisen, idag har vi travat lite mer eftersom det är vecka 2 i travarbetet, kör 2 veckor trav till sedan kommer jag nog lägga in lite galopp! Hon ruskar på huvudet och blir själaglad när man sätter henne i trav så vill knappt veta vad hon säger när det blir galopp för första gången haha, kanske får tugga grus? Hon är iallafall bäst i världen!
 
/C
 

Tävla lite

Idag har vi vart på Bulycke och hoppat div 2, som går i 100-110. Alltså, 2 ryttare i laget hoppar 1m och 2 hoppar 1,10m. Förklassen hoppas i 1m, Jenny och Roddan vann o jag o Zoe kom på en 3e plats. Resten av allebyarna hade något pet här o var men alla kom runt och var super duktiga!

Med laget för dagen kom vi 2, vi låg i ledning innan och slutade alltså på en vinst i året div ll.


/C

Alleby 40 år!!!!




Sebastiaan

Tänkte dra hela 'Sebbe ska säljas' storyn. Och vill börja med att säga att han ska inte säljas nu, utan eventuellt efter sommaren. Det är inte änns säkert ännu, jag har bara börja fundera på det, försökt börja vänja mig vid tanken för att en dag faktiskt ta det svåra beslutet o sälja min lille plutt unge. Jag älskar denna ponnyn till döds, men jag känner att jag inte har tid för honom längre, jag har inte tid och rida gymkhana på landslagsnivå. Hoppningen tar för mycket tid, och hur mycket jag än önskar att jag kunde hinna med båda och ha råd med båda så går det inte, inte särskilt länge till iallafall, och verkligen inte om jag ska komma dit jag vill i hoppningen. Har ju 3 stora hästar nu, o även om Quilla bara promeneras och Ninja bara skrittas o travas så är det 3 hästar o ta hand om plus Challe, så 4 egentligen. För där ska det ju hanteras o grejas med och när det är dags för honom och flytta hemifrån då är det ju ett nytt föl kommet förhoppningsvis som ska tas om hand och hanteras. Så det är lite meck!
 
Så småningom ska Ninja också säljas för att man ska kunna få in lite nya yngre förmågor i stallet, och det känns också riktigt pissigt. Eftersom hon är världens finaste häst så kommer jag verkligen ha jobbigt med det, men hon förtjänar o hamna hos någon som kan ha henne som sin nummer 1! Hon är ju verkligen hästen med stort H som ger allt o lite till. Världens snällaste och coolaste häst! Som också visat sig vara en helt fantastisk mamma!
 
Så såhär ser det ut iaf, Sebbe kommer säljas så småningom och även Ninja.
Säger inte att jag kommer sluta med gymkhanan, men kommer och sluta satsa på den. Någon gång måste man ju sluta ändå, kommer nog vara lika svårt när man än gör det så att säga.
 
/C
 

Hur sjutton tänker folk?


Har fått bilden skickad till mig via fejjan, varför i h-vete gör man såhär? Ush! :(

Next in

Behöver och vill ha lite nya prylar,

Samshield hjälm, vet inte vilken modell ännu men i marinblått iallafall.
En vill ha.


Kingsland kavaj i grå/blå.
Ett behöver, min passar inte så bra.

Lädergrimma från PS.
Ett behöver, Zoriënta har ingen transportgrimma.

Åsikter?
/C

God morgon världen

Sitter o käkar grötfrukost och ska strax ut i stallet o fixa lite. Även om man är trött på månarna så älskar jag o gå upp tidigt, man har hela dagen framför sig liksom, plus att man somnar lättare på kvällen. Och det är ju hur gött som helst!

Torsdag idag iallafall, hästarna ska ridas, tömköras osv. Har 4 stycken idag, eller ja.. 5 med Challe! Men 4 som ska motioneras. Zoey ska ha markarbete, Q tömköras sina vanliga 20 minuter, Ninja skrittas 30 och Sebbe ska träna. Heja mig!

Har lite o skriva om, typ Sebbe tex då jag vet att snacket går. Och om träningen i tisdags o lite sånt. Men får göra det sen, nu måste jag nämligen sätta fart!

Puss /C
Drömmen

ATM


Gymkhanaträning för GFRK tjejerna.
Får försöka blogga senare, har ju lite o skriva om! ;)

/C


Ny häst i stallet

Zoriënta är senaste tillskottet, ett mörkbrunt sto med stjärn, chockerande eller hur? Har ju inga bruna hästar med stjärn.. Haha! Hon är iaf ett holländskt KWPN sto e. Hold Up Premier (Quidam de Revel) ue. Zuidhorn.

Tidigare tävlat tom. 140 med en Young rider kille i Holland. Man kan ju säga att det känns att hon är killriden, inget snack om den saken. Men hon är så rolig att rida, älskar o hoppa. Jag upplever henne som väldigt svår, hon är det för mig iallafall. Men det är så härligt o hoppa henne!

Ikväll är det vår första Björne träning tillsammans och jag är urnervös. Det är så viktigt för mig att Björne tycker om hästarna jag rider på! Såklart. Och han älskade Quilla så blir kanske lite svårt o leva upp till det igen, men vi får se! Haha.. Pirrigt!

Puss o kram
Glad häst!

Som ett brev på posten

Så kom klump efter klump i magen och bildade en stor sten. Varför ska hon hoppa i laget? Varför ska hon ha den boxen? Skiten bara byggs på mer o mer. Och till slut är det inte roligt och gå till stallet längre.. Jag älskar mina hästar, älskar o rida dom, pyssla med dom och bara vara. Men har en klump i magen o gå dit helt plötsligt, ska det vara såhär? Vuxna som pratar illa om ungdomar o ungdomar som smutskastar varann. Människor som ljuger och inte kan stå för att dom gjort fel, hur svårt ska det vara? Jag vet att alla kan göra fel, och jag vet att jag gör fel då o då. Men då står man väl för det, eller? Uppenbarligen inte alla.

Vill bara ta mina hästar o stå någon annanstans ett tag, har inte vart hemma länge. Men det jag kommit hem till funkar inte, gymkhanavärlden har mindre drama än vårt lilja kryp in. Ska man flytta till björlanda gård kanske? Haha..

Äsch.. Sätter i hörlurarna och låtsas som om ingen finns. Jag längtar efter en värld som är trevligare än den här.

Bloggar igen, många som frågat efter det.. Hade tänkt lägga ner men vafan, får väl prova. Människor kommer snacka, får väl låta dom och bara höja musiken o sköta mitt eget.

Kan ju dock säga att jag älskar människor som står upp för vad som sagts och som kan typ be om ursäkt. Ni är fantastiska!! :)

/C
Felfri, till 110%

RSS 2.0