Hämta ponny

Är på Ale o ska hämta Wicky som opererats för sitt griffelben i veckan. Operationen har gått bra och nu hoppas vi på en snabb återhämtning för hennes del!
Sorry för helkass uppdatering i veckan, men har verkligen vart så himla stressigt! Måndag var en ganska vanlig dag tror jag om jag inte minns fel..? Men hade alla hästarna. Tisdag, kollade jag sadlar med Olivia, hade alla hästar utom Ninja, körde Wicky till Ale och hade hoppträning för mina ponnytjejer. Onsdag, var med mamma o dömde i Kungsbacka, red hästar, hade gymkhanaträningar. Torsdag, upp tidigt som sjutton för o göra stallet innan Ullared, sedan hem o fixa färdigt hästarna och efter det till Björlanda gård för privatlektion för lilla Fanny som var helt fantastisk igår!
Och ja, nu sitter jag här på Ale och ska hämta hem en ponny med foten i bandage.. Stackarn! :(

Senare bär det av till Stenungsund för hoppkurs för Björne!
/C

Krampiga ben

Har så galet ont i benen, tror jag går för mycket i dåliga skor.. Fast har ju inga andra ridskor så får väl titta på o köpa nya, har ju använt dessa rätt väl så dom sitter ju ungefär som ett par säckpotatisar och  sulan är så urgången att man nästan lika gärna kunde gått barfota!

Nu sitter jag iaf hemma med en kopp te, flingor och gossip girl. Tänkte surfa lite julklappar också, svårt för folk säger ju inte vad dom önskar sig, men jaja.... Det får ordna sig!

/C


 

jag kommer bli världens snällaste

Hej o hå,
Dåligt uppdaterat i helgen, som vanligt! Jag vet inte varför, man borde ju ha mer tid på helgerna egentligen, men nä, inte jag. Nåja vad gör det ni har ju inlägg på vardagarna iallafall! Dagarna går snabbt och säkert mot jul och jag älskar julen. Snart kommer jag bli världens snällaste människa för jag har verkligen ätit hur mycket pepparkakor som helst i år redan! Men det kan ju omöjligen vara något negativt, eller hur?
 
Sen efter jul kommer ju iallafall nyår, snacka om att det är några fattiga månader såhär kring jul! Julklappar, skidresor, nyårsklänning, ja sånt där ni vet.. Inte mycket pengar över, men vad gör det om man blir glad o lycklig av allt man köper o handlar liksom? Helst skidresor, det är dom roligaste resorna jag vet, och jag längtar ihjäl mig till Hemsedal! :)
 
/C

Täckesdilemma

50F motsvarar ca 10c



Mysfredag

Äntligen hemma efter en kväll på Ale djurklinik, första gången jag spenderade en fredag kväll där faktiskt. Ikväll har vi varit där med Vickan och Wicky, Viktoria är ponnyägare och Wicky är ponnyn. Tyvärr så tråkigt att det var ett trasigt griffelben, och blir en liten operation på onsdag. Samma sorts operation som Polo gjorde för 2 somrar sen. Klart det är sjuuukt tråkigt och jättesynd om både Vickan o Wicky, men man får endå säga att det är en tacksam prognos som dessutom inte har jättelång konvalecent tid, puh! Dom är back on track lagom till vårens tävlingar drar igång igen, heja!
 
Apropå det så är Zoey nu helt ohalt och svullnaden vart helt nere efter vårt lilla skrittpass idag, på måndag blir det vanlig ridning och detta betyder att jag kan vara med på Björnekursen den 28-29/11, yey! Skönt när det går över fort. Är verkligen sååå ledsen över o missa helgens tävling i Trollhättan, min absoluta favorittävling som jag längtat efter sen i September typ om inte ännu tidigare.. Men men..
 
Nu väntas lite serier, lussekatter, pepparkakor, clementiner och julmust såhär en fredagskväll!
Pusselipuss
/C


Ev. önskelista

Har funderat lite på en önskelista o här kommer en eventuell sådan.
 
 
1.
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=851264&inriktning=7&typ=5
 
2. 
 
Kavaj, Kingsland Milano OM den finns i navy.
 
 3.
Skidjacka, Peak Perfomance

Nytt ridhus kanske?




Slem för resten av världen

Kul med slemhosta och igentäppt näsa, haha.. Nej! Men får se det positivt, nu när det äntligen börja komma ut så betyder det ju att jag håller på o bli frisk. Skönt, vill inte vara sjuk längre.. Man måste vila och äta nyttigt, inte så kul.. Men på måndag är jag säkert back on track igen!
 
Tränade en kortis på Sebbe igår, inte för att jag orkade men för att han behövde det. Har inte gått sen SMet så kunde väl vara välbehövligt, han hade mycket spring i benen men lyssnade fint. Vi gjorde svängen innanför konan och trots att flagorna stod bakåt andra gången så gick det bra, han liksom väntar på mig där nere nu, han har verkligen lärt sig jättemycket denna sommaren, och jag är så stolt över min lilla ponny! Han är bäst :)
 
Jag tycker ju inte det är kul o rida gymkhana här hemma längre så är fortfarande inställd på o sälja honom efter sommaren, men då är det ju bra att han sköter sig! :)
Plus att han är gudomligt söt, alltid lättare o sälja en söt liten ponny! :)
/C
 

Väx upp

Varför ska så många tycka så galet synd om sig själva? Alltså guuuuud.. Buhu, ditt liv suger. Jaha? Ta tag i det då! Du har la själv satt dig i den sits du sitter i.. Då får du själv ta dig ur den?
Vuxna människor som gömmer sig bakom mamma eller pappa eller som inte kan stå upp för sig själva, ta en diskussion eller änns ha en normal konversation utan o bli nervös.. Dude, wtf?

Om man gör saker man skämms över eller saker man inte kan stå upp för om man blir ifrågasatt varför gör man dem då? Istället för o sluta och försöka skärpa sig för o slippa gnäll, gör hen barnsliga småsaker som o tex ha sönder andras grejer eller försöka jävlas utan ord för o återigen bevisa hur fantastisk barnslig man är.. Vad är vinsten i det? Gaaaahd.. Väx upp

Och framför allt när folk börjar göra saker som kan skada hästarna för o jävlas med någon man inte tycker om? Men vaaaa? Man älskar inte alla, men kan man med o plåga deras häst för det? Då har mam verkligen gått för långt.. Ush för människor!

/C
Some are nearly as ugly tho!

Lymfangit - skit!

Ska sluta rida, sluta med hästar.. Sälja allihop och börja med hamsteruppfödning! Alla hästar bara skadar sig, vad är vitsen när man inte kan göra det man vill göra och när det känns som man bara går baklänges i sin tävlings"karriär".. Jag orkar inte! En tävling, EN tävling har jag kvar och den missar jag nu tack vare att hästkräket fått lymfangit IGEN?! :(
Vad är det jag gjort för o förtjäna detta?
Måste vart en ruskigt sticksig geting i mitt förra liv eller något..

/C
Dumsnus..

Sjuk är kul

Vaknade igår natt och mådde sjukt dåligt, frös så jag skaka och kunde inte ställa mig eller änns sätta mig upp för att få i mig en Ipren.. Låg vaken mellan ca 01-05 och vaknade sen vid 9 och mådde lite bättre, jag kom upp ur sängen iallafall.. Somnade om o vakna 13.20, återigen lite piggare! Skönt det, men halsont, öron som dunkar o tjuter o huvudvärk, slem o tät näsa vill inte ge sig, inte änns idag.. Åh :(
Har inte tid o vara sjuk, inte någon lust heller för den delen! Hoppas på o må bättre tills ikväll, hästen måste ju ridas! Blir dock ingen Björne träning, där tar det stopp. Hade det vart Quilla hade jag nog klarat det, men Zoey kräver lite (ganska mycket) mer så får helt enkelt stå över.. Även om det suger, eftersom jag missade förra träningen också..

Är ju ett årsen ungefär jag var sjuk senast med halsfluss så kanske var min tur nu igen.. Tyvärr :(

/C


Sovmorgon?

Tävlingen börjar inte försen sent idag så dra mig baklänges men jag fick faktiskt sovmorgon! Eller, skulle fått om inte kroppen var inställd på o vakna tidigt.. 8.30 vaknade jag, pigg som en mört! Kul....
Ska iallafall till Kungsbacka och tävla i eftermiddag, hoppas att det blir kul men så som Zoey betedde sig i tisdags så vet jag inte om jag har så stora förhoppningar.. Hon vart ju helt skogstokig! Nåja.. Vi får se, funkar det inte så funkar det inte.. Då får man gå vidare.

Om det är något jag lärt mig genom alla år med häst så är det att man inte ska slösa bort sin tid på hästar som inte vill och hästar du inte passar ihop med. Det är bara onödigt, vi rider för att det är skoj och om du har en häst som inte ger dig den glädjen den ska ge då är det bättre man byter. För både sin och hästens skull! Varför traggla? Du vinner inget på det.. Och ingen kan se ner på dig för det heller, gör dom det är det av avundsjuka.. Hästfolk hatar när det går bra för andra, så det så.. Tragiskt!

Alla människor funkar inte ihop, samma gäller ryttare/häst - vi är olika individer. Hästen kan vara hur bra som helst, men den måste inte vara rätt för dig.
/C
 

Oj oj oj

Igår vart ingen vidare bra dag, dålig start som liksom förstörde hela dagens humör.. Inte blev det bättre sen heller när Ninja lyckades slita sig och ha sönder tyglarna och skena över parkeringen.. Oroad till max nu när hon äntligen är tillbaka, vill ju inte ha några olyckor nu.. Orkar inte det!
Blev kanske inte på bättre humör av att inte äta något mer än 4 pepparkakor mellan 9-20.. Så får skylla mig själv lite faktiskt..

Nåja, det blev bättre när jag kom hem och fick i mig lite mat och tårta! Min lillebror fyllde nämligen år igår, världens bästa lillebrorsa!

Idag ska jag hoppa Ninja, alltså skutta lite sockerbitar menar jag nu.. Inte hoppa några höjder direkt. Blir kul, tror jag? Haha.. Beror väl på hur hon beter sig ;) ..

/C
Snart är hon tillbaka ❤️

Hästkunniga människor.. haha

Jag orkar inte, jag är inget proffs absolut inte men jag vill ändå påstå att jag har aningens hästvett innanför pannbenet iallafall, svårt och någonsin bli fullärd, troligen omöjligt men man får ju försöka få in så mycket det bara går. Anyways, hur tänker folk?
Tex, skritta fram hästen.. Måste man inte göra det även om man ska longera/tömköra? Det trodde jag iaf.. Sen kan det ju vara bra o veta hur man faktiskt spänner in en häst också.. Suck!
Fodring, varför ska hästen ha typ 2 kilo krafft morgon o kväll, eller alltså.. Behöver någon häst det? Helst när dom har fri tillgång till hö?
Enhäst transporter, inget som skadar hästen. Men, jag förstår inte varför man köper ett enhästssläp? Tänk om den helt plötsligt blir bredbensåkare? Då står man där..
Skänkla hästen hårt i sidorna och rycka i munnen samtidigt, effekt? Negativ..
 
Helt ärligt så är det mest småsaker man ser och sedan funderar på.. Säkerligen mer en dessa, och det är liksom funderingar jag inte har förståelse för. Säger inte att det är fel.. Inte allt iallafall, men i min värld är det inte rätt..
 
/C

Här kan man va




New in


Blev en Tommy Hilfiger jacka istället för Svea jackan, nöjd o glad!

/C

fredag

Då var det fredag, äntligen! Fast ska jag vara helt ärlig så har ju denna veckan gått hur fort som helst. Jah har enda sen i tisdags trott att det var en dag bakåt, även imorse när jag vakna trodde jag det var torsdag och insåg efter ett par minuter att det är ju fredag, lyckan blev enorm haha!
 
Har precis fixat färdigt alla stallarna, idag var alla hästar urjävliga och släppa.. Tror totalt att 4 lyckades komma lösa, och en (min egen) slet sig ut i hagen med grimskaftet hängandes kvar i grimman, suck! Vissa dagar älskar jag inte dessa djuren. Snarare tvärt om. Men hästarna här hemma var såååå snälla och gjorde precis det som skulle, guld värt idag vill jag lova!!
 
Har nu duschat och ska precis in till stan o möta Elin för o köpa en jacka, sedan tillbaka till stallet för o fixa med hästarna. Tänkte om jag hinner försöka klippa Zoey idag också, men vi får se hur det går med det..
 
Puss o Kram
/C
Sugen på denna, vad tycker ni?

Ska också ha en vinterjacka till stallet, funderar på denna
Åsikter?? TACK!
 

Torsdag betyder nästan fredag

Hemma från stallet och sitter nu med mamma o myser med lite glögg, nog för att det är kallt o rått ute och inte så himla mysigt väder o vara ute i kanske. Men det är ju sjukt mysigt och sitta inne med något varmt o dricka och titta på serier. Sen när allt julmys kommer också kommer det ju och bli ännu mysigare, yey! Älskar julen, tycker inte om vintern, men julen - underbart! Alla lampor och allt pynt o god mat och allt som hör till, love it! Det och skidåkning måste ju vara det enda vettiga som vintern har att bjuda på, för kyla har jag inte mycket för. Ush!
 
Iallafall så är det torsdag kväll och det betyder snart fredag! Och sen en helg fylld av häst, på lördag ska jag och Elin till Billdal och kolla på hoppning, 130-140-150. Coolt!! En kille som tränar för Björne med oss, som heter Arvid ska starta 150 på lördag, så jäkla grym! Det är till o med hos Arvid vi tränar för Björne förresten, Stall Holmegård i Stenungsund. Ska bli kul och se Arvid hoppa iallafall, han är verkligen skitduktig! Och jag är jätteavundsjuk.... Men men :)
 
Åh, idag har jag förresten ridit Zoey, för första gången ordentligt på en vecka. Eftersom hon gått på penicillin. Eller ja ordentligt vet jag inte om man kan kalla det. Men jag har motionerat henne ca 30 minuter oansträngande i alla gångarter för o se hur hon kändes. Hon var väldigt pigg, men också stel i sidorna, antar att det blir så när dom vilar nu på vintern. Men hon ska säkert kunna komma loss sig snart, min lilla prinsessa! :)
 
Nu blir det GG och sängen, puss puss!
/C
 

Äntligen!

Efter att ha letat igenom typ hela internetet, försökt hundra olika sökord på google så har jag äntligen klickat hemma denna underbara luva! Dör vad snyggt det är med dom långa luvorna!
Denna är från spooks, men beställdes på hastia.se! :)

/C
350:- tycker jag ändå kändes som ett fair pris!

God natt




Yippie!!

Idag efter jag promenerat Zoey, tvättat benet o skrubbat bort alla skorpor och smörjt så vart svullnaden helt borta, YES! Lättnad! Ville bara dela med mig av dessa fantastiska nyheter, haha. :)

/C
 

Straffas man då?

Har funderat på senaste om det är så att man straffas ifall man försöker lyckas med för mycket, tex om du är bra på innebandy och vill bli bra på fotboll också så kanske du skadar dig för att 'universum' tycker att det är för girigt att vilja ha båda? Jag får den känslan ibland, alla mina hästar, hopphästar är nu skadade 3/3. Det är endå väldigt lyckat. Zoey går på penicillin pga lymfangit i höger bakben efter mugginfektion. Quilla har ju sin senskada och Ninja är under igångsättning från sitt keratom i hoven. Sebbe där emot har än så länge hållt sig på banan sen den dag vi köpte honom, och då tänker jag, är jag girig som vill göra båda? Kanske.. Man kan inte ha hur mycket som helst, så kanske om jag ger upp gymkhanan efter sommaren vilket är tanken så kanske hoppningen och alla skador kan börja släppa?
 
Alltså detta är ju bara en tanke men det känns ändå som om det skulle kunna stämma.
Nåja, blir ingen hoppträning idag utan får skjuta på de i 2 veckor tyvärr pga pencillinet, lyckligtvis var hon haltfri idag iaf så det betyder ju att det går åt rätt håll. Min lilla prinsessa, inte helt rättvist det där mot henne tycker jag! Hon är så snäll, förtjänar inte o ha ont.
 
Nu rullar bilen mot Oslo för att köra Jack till sitt flyg, och påvägen tillbaka stannar jag i stenungsund och kollar på Jenny när hon hopptränar för Björne. Jag får som sagt hålla mig på backen idag.. :(
 
Puss o Kram
/C
Inte Zoey

Hattrick

Igår, 2/11 så gick finalen i SM lag av stapeln i gymkhana på Göteborgs Ridhus i Delsjön, vi red ett kval i mitten på september upp på Valsäng och efter att ha kvalat in red vi alltså finalen på GFRK igår. I final var Alleby, Alingsås, Hålta och GFRK. Efter 2 spännande omgångar tog vi (Alleby) hem guldet, sjukt härligt varje gång man vinner SMet, är som en lättnad liksom. För det är ju faktiskt det man strävar efter varje år. 2a blev Alingsås, bronset gick till Hålta och GFRK kämpade till sig en 4e plats i SM 2014. En eloge bara att komma till final, helst då dom är ett av väldigt få lag på lektionsponnys!
 
Till titeln, i år har jag vart med och vunnit par SM, Individuellt SM och Lag SM vilket innebär att jag gjort ett hattrick. 2a gången jag vinner alla 3 på samma år, första gången var det på Chack Matt en helt fantastisk ponny som vunnit många titlar genom året med mycket olika ryttare. Men i år var det på min alldeles egna lilla Sebastiaan som jag tränat upp alldeles själv, och det ger ju en helt annan känsla såklart. Man får lite tillbaka efter allt slit och jobb man lagt ner. Han är verkligen en helt otrolig liten ponny, bästa jag någonsin haft! Jag har verkligen aldrig vart med om maken, han har gjort sådana framsteg det senaste året så det är inte klokt han har gått från o vara harig och helt okontrollerbar till självgående och superlydig. Han gör allt han kan för o göra rätt så man ska vara glad, han har lärt sig att lyssna på små kommandon istället för slit o drag. Mitt lilla stjärnskott, han är verkligen one of a kind. 
 
/C
 
 
 

In my ears




RSS 2.0