Sadeljakt

Blir galen, hade beställt en Equipe sadel från sadelmakarna.se eller något sånt där, begangnad. Nu, flera dagar senare mejlar dom mig och säger att någon kommit in i butik och köpt sadeln! Duuuude, wtf! Jag hatar o jaga sadel, är otroligt svårt så om man hittar en som passar så vill man gärna ha den och inte behöva leta land och rike runt efter en annan. Eftersom alla sadlar jag provat på Quilla glidit bak har jag nu pratat med hennes gamla ägare, och tydligen har hon provat alla sadlar jag provat o dom har allihop glidit bak, enda som funkat vart en Hermés eller en Equipe, grattis.... Billigaste sadlarna ever, eller? Nej.  Så nu har jag suttit på nätet och kollat nya respektive gamla, jämfört priser och så vidare, så får vi se vad chefen säger. Har iaf mejlat på några begangnade också. Visar sig dessutom att Hermés sadlarna är otroligt svåra och få tag på dom dom endast säljs i USA, så får ju helt enkelt bli en Equipe. Drömsadel!
 
Någon som sitter på 30.000 dom vill lägga på en sadel till mig? Snälla?
Puss /C
 
P.S. Ninja har fortfarande inte fått något föl, KOM UT NU! D.S.

Jag glömmer av o blogga

Jag har vart borta sålänge nu att jag helt glömmer o blogga, får försöka ändra på det. Lördagen var inget annat än perfekt, lite shopping med bästis på dagen efter mysig uteritt med Ebba o Polo. Därefter var det dags och tvätta Sebastiaan, putsa utrustning och packa inför tävling, och därefter bio med mina fina tjejer! Perfektion

Igår var det dags för säsongens första gymkhana tävling på Partille ridklubb, kändes väl inte som att vi hade gnistan med oss igår riktigt, lite växlingsmissar  och en hel del missar på banan, 2 skadade ryttare och efter morgonens veterinärbesiktning en halt ponny var dagen helt enkelt inte på våran sida.. Slutade på en mindre härlig 3e plats, nåja! Sebbe skötte sig galant, det var upphoppsgrenarna som han inte gick så bra i, annars toppen! Måste träna mer dock, har vart lite klent med det de sista..  Bohuscups laget hade mycket nervositet med sig in igår och gjorde många missar första heatet men skärpte sig i andra och knep en andra plats, duktigt jobbat!! :D Stolt över dom! Nästa gång vinner vi :D!!
GFRK tjejerna fick tyvärr rida på 4 efter lite strul med licenser och knep utefter omständigheterna en 4e plats vilket var riktigt bra jobbat!! Så himla duktiga tjejer, dom förtjänar egna ponnysar och framgång hela bunten!

/C


Oslagbart!




Morgonmys

Uppe tidigt för o rida ut en liten sväng såhär på morgonen, har så mycket o göra så man får ligga i.. :) Rida ut på Q iallafall, åka till Ridsport i Kungsbacka, till hööks och till Börjes, tvätta sebastiaan och fixa inför morgondagens tävling och ikväll har vi fixat biljetter och ska gå på 'The other woman' som hade biopremiär igår!

Igår hade jag bara en lång dag på stallet, eller först var jag hos frissan o sen på Alleby hela dagen med mockning, möte och privatlektion på schemat! Var också med Mikael en stund och satte upp övervakningskamera hos Ninja, för snart blir det bebis! :D

Puss /C



Vart ska man börja?

Har ju vart helt sjukt frånvarande det sista, har inte haft varken ork, lust eller tid o blogga. Men nu är jag tillbaka! Så får vi se hur det går men jag får förfrågningar på alla håll o kanter till varför jag slutat blogga och när jag ska börja igen, antar att det är dags nu! :)
 
Har hänt så mycket så kommer inte dra allt ikväll för det orkar jag inte, men kan köra igenom kvickt vad som händer o sker! Hoppar för fullt o känner att självförtroendet är pågång tillbaka, Ninja ska ha föl vilken dag som helst juverna är fyllda med mjölk och magen bara svajjar! Sebbe går som en hel miljon och jag längtar såååå tills på söndag och sveriges första tävling i gymkhana för säsongen. Kul att vi börjar typ 2 månader efter alla andra .... INTE OK!
 
Som sagt, allt händer på samma gång.. Känns som jag inte vet när jag ska hinna sova änns än gång! Men det får bli av när det blir av.. Nu måste jag äta för det hinner jag inte heller så ofta haha!
 
Puss /C
 

Imorgon

Imorgon är jag tillbaka!
God natt /C


Skärpning

 Det är väldigt populärt och tycka synd om sig själv, antingen har man för ont där eller så är det något på jobbet som är jobbigt eller kanske hemma eller så går det emot en i stallet eller i någon annan hobby.. Men seriöst, ryck upp er! Man kan ha en jättejobbig period eller fas i livet men enda chansen att det ska bli bättre är att rycka upp sig och kämpa sig igenom det. Rycka upp sig och vända det till något gott, det är ingen som säger att det är lätt men att kämpa sig igenom något som är svårt gör dig endast till en starkare person, och det är ju aldrig negativt! Jag vet själv hur svårt det är men man måste försöka iallafall, det går alltid. Blir så trött på folk som aldrig kan svara "Bra" när man frågar hur dom mår, hur svårt kan det vara?!
 
/C
 

Mycket

Jag har missat mycket, det hände ju en del i helgen till exempel.. Dessutom har jag mycket runt omkring mig nu.. Svårt och hitta bloggtid, så som idag blir det ett gött kvällsinlägg liksom, ni får helt enkelt stå ut med att bloggen är lite upp o ner, gör mitt bästa men ibland är det svårt hinna med och framför allt hänga med i svängarna haha!
 
Jobbade först en sväng, sedan när jag mockat hos Ninja hade klockan hunnit bli så mycket (trodde jag) så jag gjorde i ordning Quilla lite kvickt och gick bort o bygde fram lite hinder och värmde upp Q medans jag väntade på mamma, så hon fick vara med mig o hoppa Quilla idag en sväng som lite uppvärming inför helgens tävling! Gick helt okej, allt kändes väl bra förutom att hon var sjukt stark och försökte bestämma avstånd lite för mycket själv haha! Hoppas på bättre lydighet på söndag, blir till och jobba med det ordentligt på lördag!
 
Sen var det pannkaksmys med bästis innan jag stack ner till Göteborgs Galopp och kollade på pay and jumpen dom hade där nere, sjukt oorganiserad tävling, riktigt illa var det, otrevlig barnpersonal och noll koll på läget, inte ok! Men det är ju en fantastisk bana och ett väldigt bra material o jobba med så väl inne på banan och igång är det ju kanon o hoppa där nere! Alla från Alleby gjorde ett kanonjobb, så snygga rundor! :) Tog några kort, får väl redigera dom i helgen när jag inte har något bättre för mig haha!
 
Sen raka spåret och så gymkhanaträning på Sebbe som lika gärna kunde varit, jag red inge bra, ofokuserat och flamsigt. Dags o skärpa sig kanske! :) Ni får lite info om helgen imorgon, nästan en vecka senare haha! Men jag är så trött nu!
 
Puss /C
Vackrast och bäst på denna jord

Unghästtävling

Dags och sitta i domartornet igen, var ett tag sen sist! Så det blir kul! Är unghästtävling i Kungsbacka 0.90-1.20m, sedan hem o ta hand om hästen, och har gymkhanaträningar ikväll. Typisk onsdag! :)

Måste hem och boka flyg idag också, tänkt göra det i typ 2 veckors tid men skjuter upp det till imorgon hela tiden, så idag får det bara bli av. Punkt!

/C
 

Problembarn

Jag håller på och bli riktigt förbannad över det här med att ridsporten är en sån pengasport och att det är överklass och hästen gör jobbet ryttaren åker med.... Helt ärligt, redan som barn får man lära sig att en person som uttrycker sig så är bara avundsjuk! Förresten så springer vi inte och dödar varandra på läktaren eller utsidan för att någon annans favorit ryttare vann, alla gillar olika och det RESPEKTERAR man! Fast det kanske bara är vi överklass folk som förstår oss på det.... Haha, pinsamt!

/C


RSS 2.0