Fredag kväll och nervös som fan

Ush, då var det fredag och nästan lördag snart.... Dags att flyga till England, livrädd sitter jag här och panikar över det haha.... Är jätte flygrädd så det kan bli spännande och flyga hela vägen till England helt ensam utan någon och hålla i när det blir läskigt, fyfan haha.. Stackars den som sitter brevid mig bara! Lär ju få ha mig i knäet en o annan gång haha. Men men, det ska säkert gå bra så länge vi inte kraschar haha, eller om någon spyr i mitt knä typ, det klarar jag inte riktigt heller haha :P ....
 
Och sen ska jag flyga igen på söndag och hem igen den 12e december, scary! ;P
 
Så ikväll blir det packning för hela slanten och imorgon reser vi nästan hela dagen sen på kvällen är det balen så imorgon kommer jag nog inte ha tid och blogga tyvärr, men jag kan slänga upp filmerna från i helgen som tidsinställda så ni har något och roa er med iallafall :)
 
Puss /C
 
 

Hårda beslut

Jag gillar inte o fatta svåra beslut gällande mina hästar, jag gillar inte svåra beslut över huvudtaget men tyvärr så måste man göra det ibland.. Denna veckan har jag tagit ett av dom besluten, och om jag skriver det här blir det för verkligt och jag kommer nog och börja storgråta så det får vänta lite.... Men jag har bestämt mig och då blir det så.. Vet inte riktigt vad jag ska skriva, man måste följa sina drömmar liksom och inte låta något stå ivägen för det, framförallt inte känslor.... Jag har så himla många drömmar.
 

Satt med mammsen bara för skojs skull och kolla på hastnet igår och hitta en liten godisbit kan man säga!
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=771729&inriktning=7&typ=5
 
Drömhäst? I belive so....

/C

Hoppdomare

Dags och vara med mammsen och dömma i Kungsbacka igen, vem vet jag kanske kan bli hoppdomare en vacker dag endå! ;)

/C 

Blir man inte bara helt lycklig av detta?

 
Bästa ponnyn med sin underbara medryttare Amanda!
kika in på hennes blogg kanske! http://www.pandiiz.blogg.se/

Julklapp

Mamma säger att jag inte ska få några julklappar i år, och så kanske det är men jag önskar mig iallafall lite saker.. Så det så! Här är 2 saker jag kommit på de senaste dagarna!
 
 
Vita ridbyxor från Animo
 
 
Nya skydd till träning och tävling, eftersom de gamla börjar ge sig då de är använda flitigt och Ninjas inte riktigt passar på lilla Quillan då hon är lite grövre, tyvärr! Helst dessa från Prestige, matchning är viktigt! ;)

Ååååh

Äntligen har julen börjat infinna sig även i vårat hus, adventsljusstakarna är framme och julgardiner i köket, myspys! Och jag äääälskar det. Kom precis hem från en kväll hos min goa pappa, har inte träffat honom på länge, och saknar honom något otroligt emellanåt så nu var det dags! Han fick sin försenade födelsedagspresent också, en ny plånbok från Hugo Boss, verkade som han tyckte jättemycket om den, tur det ändå! Så nu sitter jag iallafall här hemma med lite glögg och myser i julmyset hihi..
 
Imorn blir det sjukhuset, ortopedmottagningen för och kolla ankeln eftersom den bråkar, gud vad roligt! Sedan hem och rida lilla Q och Ninnisen för och sedan ha gymkhanaträning och sedan teori med GFRK eleverna. Så det blir nog en rätt så lång dag imorgon. Och snart är det lördag och dags och ta tjuren vid hornen och flyga ensam till England, scary! Gillar inte och flyga.... Men om vi landar hela och trygga så är det bara och se fram emot welsh ball, ska bli kul! :)
 
Måste faktiskt sova nu, men först blir det lite PLL.
Puss /C
 

Hade ni?

 
Jag hade inte....
/C

Tillbaka till vardagen

Hej alla läsare, jag är inte direkt stolt över min dåliga uppdatering denna helgen, men det är som det brukar bli med  mig på helgerna, jag hinner inte på dagen och på kvällen är jag för trött för att änns orkar tänka på o blogga, tyvärr. Men nu är det måndag och både tid och ork finns på plats igen! Även om jag fortfarande är dötrött efter helgen, men med en kopp kaffe blir det säert snart bättre. Var ju som sagt och tävlade i Trollhättan i helgen, 120-120-"125". Ni ska få filmer det lovar jag!
 
Är iallafall rätt nöjd med helgen, första 120n på lördagen hade vi 1 ner i omhoppningen, lite flack ridning på ett räcke! Sedan rider jag mot hinder nummer 13, då står nästa ryttare precis brevid med sin häst, och när jag vänder upp o rider an i tron om att hon iallafall kanske ska stanna där hon står även om det är en korkad plats att stå på så går idioten framåt och ställer sig precis bakom hindret....? Så jag får tvärstanna Quilla så hon inte hoppar hindret och ropa högt akta.. Och det ända hon säger är "jag var så fokuserad på mitt eget", VA FAN?! Om man inte känner att man kan hålla koll på det andra ekipaget på banan så kanske man ska stanna på utsidan eller så kanske man inte ska åka o tävla över huvudtaget, framförallt inte på nationell nivå??!! Pucko.... Hon förstörde iallafall hela min dag kan jag tala om....
 
På söndagen började vi med en till 120, 1 ner i fas ett. Lite övertaggad Quilla och en lite småstressad Caroline gjorde att vi gick av alldeles för tidigt på trippelbarren, och då menar jag verkligen alldeles för tidigt haha.. Så vi tog med oss bommen längst bak för hon klarade inte riktigt den längden det blev, annars hade vi rätt gött tryck hela rundan och 3 kombinationen gick lika bra om inte till o med bättre än dagen innan, kul! :) Jag som vart så rädd för dom haha..
 
125 Ackumulatorn var klass nummer 2 på söndagen och i TR står det att 5 språng ska ligga 5 centimeter högre än klassen höjd och att Jokern ska vara 10 cm högre. Alltså var 5 hinder 130, och jokern 135. Så när jag går banan och ser på hinderstöden (som hade höjderna skrivna på sig) att det faktiskt var rätt många språng på 130 och sen ser jokern kan man säga att hjärtat började bulta lite hårdare än vanligt haha.. Rundan började iallafall kalas, bäst rytmen på hela helgen fram till 6an när jag trycker av Quilla lite stort för och kunna få 6 jämna ner till trippeln istället för 7 jättekorta så väljer hon och trampa om, det blev inte så bra kan man säga, tokrev 6an men sen hoppa hon jättefint på trippeln haha. Och även på 8an som var en jätteläskig stor oxer haha, efter 8an var det dags för 9an, jokern eller det vanliga hindret.. Hade ju inte bestämt mig innan för vilket jag skulle ta men när jag hade hoppat 8an tänka jag bara, nä nu jävlar haha! Så vi hoppade jokern och dick ett supersprång, hur härligt som helst, och jag sken som en sol när jag kom ut haha! :)
 
VÄRLDENS BÄSTA QUILLA!!!! <3

/C
 

Min fina tös, 2 st 120 rundor!

Första felfri, andra 2 ner. Rätt taggad tjej haha!


2 120 rundor på toksessan!

2 120 rundor på min lilla prinsessa Ninja! Felfri första, 2 ner andra!


Fredag igen

Då var det fredag igen, känns som veckorna bara flyger förbi. Det är liksom redan dags för säsongens sista tävling i helgen. Helt sjukt vad fort det har gått! Jag är iallafall astaggad och min bästa bästa Elin ska med vilket gör mig lugn, 2 tävlingar utan Elin har det vart och det är inte okej! Även om Joffi var med mig på förra och gjorde ett galant jobb, och Anna, Ebba o Linda tävlingen innan det!
 
Ser fram emot vårens tävlingar något helt enormt, har planerat och rida lite kval men vad det är talar jag om längre fram, vågar inte säga något ännu. Hoppas ni gillade filmerna förresten, det kommer fler av dom eventuellt ikväll men om inte annat imorgon! Eftersom jag tävlar kan det vara bra o få upp lite tidsinställda ni kan få leka med.
 
Har ju ledig kväll ikväll visserligen, efter allt är färdigt inför imorgon då vill säga. Så kan ju roa mig med och göra lite kul inlägg till helgen, eller så fastnar jag framför PLL haha.. Brukar bli så!
Nu blir det lunch! Puss /C
 

115cm Vänersborg Quilla, vinst

Vinst med Quilla 115, Vänersborgs ryttarförening våren 2013!


Björne träning Maj 13'

En tidig maj träning för Björne på Quilla, lite halvtaskig följsamhet på vissa hinder annars en relativt bra träning, min häst är bäst! Haha :)


Videos

Hittade lite videos på telefonen och kom på att jag kan ju slänga upp dom här med hjälp av videofyme appen, smidigt värre! Så om ni är intresserade kommer det komma lite videos från i våras! Enjoy!
 
Puss /C

United i Trollhättan April 13'

Saknar o hoppa min sessa! 110 i Trollhättan i våras! Blev en placering :)


Welsh Ball outfit

Klänning och skor för welsh ball, check!
 
Kommentarer?

/C
 
 


Bokat och klart

Så, då var alla flygbiljetter och bussbiljetter bokade och klara, skönt! Åker alltså lördag den 30/11 till Stanstedt, därifrån får vi skjuts till Wales, sedan söndag eftermiddag flyger vi till Scotland och sedan stannar jag där till o med 12/12, flyger då till Oslo och sedan buss hem från Oslo till Göteborg. Puh! Skönt och ha det avklarat men det känns som om jag kommer glömma bort det eller tappa bort mig någonstans på vägen haha. Ska iallafall spendera 2 veckor (nästan) i Glasgow med min favorit! Massa julshopping är inplanerat, gå på bio och se Hunger Games catching fire, massa mystid bara helt enkelt! Längtar massor! Bästa av allt är att sen ska Jack flyga med mig hem och stanna här i 2 veckor, lycklig och glad tjej! Återstår endast ett litet dilemma och det är hästvakt! Men det ordnar sig nog. ;)
 
Jahopp, ikväll blir det iallafall gymkhana träning och innan dess ska Quilla ridas, Jossan är snäll och hjälper mig med Ninja eftersom Sandra är sjuk! Krya på dig vännen!
 
Puss /C
 

Vintern är kommen

Då så, då var vintern här! -5 och frost imorse är väl mindre uppskattat, men Quilli har varmt o gott täcke på sig, Ninja också med tanke på att hon fortfarande ser ut som en brunbjörn med all sin päls så ska hon nog inte frysa hihi! Däremot kommer nog vi människor och börja frysa rätt gott nu, inte okej.. Jag vill ha snö eller vår/sommar o värme, inte minusgrader och frost.. Hur svårt ska det vara egentligen? ;)
 
Träningen för Björne igår gick iallafall ganska bra, till o börja med gick det jättebra, hon var lydig även om hon låg på o var stark. Så alla övningar tillbaka funka, sedan skulle vi börja rida fram och då klicka det inte riktigt direkt för varken mig eller Quilli, fast givetvis är ju det mitt fel. Men eftrhand funkade även det och vi skulle avsluta med och sätta ihop alla övningar, det gick inte bra första gången, hon var stark och jag fick inte till distanserna, (efter att först haft svårt och nå fram på distanserna hade vi nu svårt o få plats med 5 jämna haha) så fick göra om! Andra vändan sa Björne i princip till mig och bara sitta där, använda mig utav axlarna för o komma tillbaka på distanserna, och helt plöstligt så gick det hur bra som helst! Min bästa häst! Mamma har filmat så om det går och lägga upp dom här från hennes telefon ska jag göra det! :)
 
Nu måste jag upp o jobba, puss!
/C
 

Omotiverad

Jag känner ingen motivation till o skriva när jag inte kan använda datorn, telefonen är för jobbig. Och i helgen hade min bror snott med sig vårt bredband till våran pappa?! Sketunge! Aja nu är det hemma igen och mamma har sagt till honom och inte göra det mer, bra! Så nu kan jag blogga igen, dock bra att jag inte hade något internet i helgen ändå, fick redigerat massa bilder som jag legat efter med! Skönt det, men är inte färdig än. Det är ju lyckligtvis sånt som är kul o ha om man är uttråkad någon gång, lite pyssel liksom.
 
Ikväll är det iallafall Björne träning och jag är taggad till 1000, hoppas Quilla är lika taggad haha! Har inte tränat på 4 veckor nu ju, jäkla halsflussen förstörde ju förra träningen.. Och idag ska mamma följa med, hon har inte vart med sen i våras när vi hoppade ute i paddocken på Z-täcket! Nu är vi ju i Stenungsund hos Arvid Tenfält på Holmegård istället. Lite längre bort men större ridhus så det väger upp bra. :)
 
Och i helgen är säsongens sista tävling uppe i Trollhättan, buhu.. Hur ska jag klara mig enda till slutet på Februari?! Nåja, det får väl gå. Puss /C
 
 
 

Tack bästa Elin

 Världens bästa Quilla

Gött med fredag

Skönt med fredag, för då vet man att snart är det helg, jag ska börja min helg med och rida privatlektion för Mikael i dressyr idag, inte så kul men definitivt nödvändigt och nyttigt, hoppas bara Quilla håller med så att hon har lite energi sparad till idag! Hon fick ju faktiskt en vilodag igår så det ska väl inte vara för mycket begärt! ;)
 
Träningen på Sebbe igår gick kalas, eller alltså Sebbe gick kalas sen var jag o Olle på flumhumör alá Allan så det gick väl inget vidare så kanske men min ponny skötte sig kungligt! Jag är så glad!! Tänk att han äntligen börjat bli så bra, det känns otroligt härligt och ha gjort allt jobb själv också. Polo är ju till exempel en grym ponny men man kan ju inte ta åt sig någon ära för han har ju vart lika bra sen jag köpte honom. Inte Sebbe haha, han gick inte o bromsa eller styra när vi börja, nu funkar det och lite till! Bästa ponny! Jag är supermotiverad på nästa års tävlingssäsong! Men först, Scandinavium.
 
Ninja var också duktig igår, red ut en sväng och tog sedan galopp i paddocken, hon var så duktig och man kan inget annat än och le när man rider den hästen, fantastiskt!
 
Har lite andra planer på livet just nu också, men det får vi ta o prata om längre fram.
Puss /C
 

Älsklingsdag

Äntligen torsdag, känns som det var jättelängesen det var torsdag bara för jag var sängliggandes och sjuk förra torsdagen så man missar liksom en hel torsdag, en hel vecka missade jag för den delen.. Inte kul! Men denna veckan har jag hållt mig uppe och det känns som den bara sprungit iväg! Redan torsdag? Galet.... Ser fram emot träningen ikväll även om jag tror att lille Sebbis kommer vara rätt övertaggad eftersom han inte gått gymkhana på över 2 veckor, men vad gör det! Vi måste träna stenhårt nu inför Scandinavium och kommande säsong, är taggad till max! Kan inte julen komma snart så vintern är över lite snabbare.... Snälla?
 
Annars ska jag bara rida Ninja idag, Quilla ska vila längesen hon hade en vilodag nu så det kan hon nog behöva! Har inte bestämt mig för om jag ska rida ut på Ninja eller ta en sväng om i manegen med lite markbommar, får bli till o bestämma sig när jag gör i ordning henne. Man ska väl egentligen passa på och rida ut nu för snart kan man väl inte göra det längre!
 
Dags o ta tag i mockningen, 4 boxar idag, KUL! Och jobbat uppe på alleby innan det, bara o stå i!
Puss /C
Åh vad jag saknar dig ute på banorna, bara ett år kvar.

Kungsbacka

Vart på Kungsbacka o hoppat en 120 idag, Q var på hugget och ridningen kändes bra! Tyvärr hade vi ner frambommen på oxern i insprånget till kombinationen, så det blev ett härligt pet igen där så att allt ska kännas som hemma.... Suck! Är nöjd i övrigt för vi hade en bra runda med gött flyt! Så det känns att rutinen börja komma nu!

Ikväll blir det gymkhanaträningar, heja heja.... Motivationen är som bortblåst!

Puss /C
 



2014 knackar på dörrn

Idag valdes det vem som skulle vara landslagstränare i gymkhana för Sverige år 2014, Nisse blev vald Junior tränare och Steven Senior tränare. Jag tror det är bra, jag tror till 110% att Nisse är den bättre mannen för jobbet med Juniorer, Steven i all ära men han är inte lika pedagogisk för yngre ryttare som Nisse är, dessutom är han engelsk talande, och ska man verkligen som junior behöva tänka på tävling och never och sedan språket? Njaa, jag tror det hade blivit tokigt så detta är nig en jättebra lösning, Steven gjorde ju ett bra jobb med det öppna laget förra året så givetvis tycker jag han förtjänar en andra chans med tanke på alla motgångar laget hade förra året. Jag tänker inte säga vem jag ville skulle vinna det spelar ingen roll, hade blivit lika bra med vilken som av dessa 2 det är jag helt övertygad om men vi är som vi är i Sverige, rätt oärliga..
 
Trött som ett as är jag iallafall så nu blir det sängen, imorgon väntar ytterligare en lång dag!
Puss /C
 

United, <3

Jag saknar och hoppa dig så himla mycket, min prinsessa!
 
 
 


Wooooh.. här var det tomt

Jätteledsen, men när jag vart sjuk har jag inte orkat uppdatera och när jag vart bättre nu de senaste dagarna har jag bara helt saknat motivation och blogga.. Vet inte vad jag ska blogga om, vet inte vad jag ska skriva eller någonting, har liksom ingen lust. Men ska försöka hitta glöden igen, gillar ju normalt sett o blogga väldigt mycket! Men har kännt mig deppig och nere det senaste, det är något som jag går och tänker på hela tiden som känns jobbigt och då är det svårt och vara sig själv! Idag ska jag bara rida Quilla, det är verkligen det enda jag har o göra, måste väl i för sig åka och handla foder också! Sen tänkte jag åka ner till Pappa en sväng ikväll, men vi får se.
 
Imorgon ska jag med mamma som bisittare till Kungsbacka på hopptävling men jag är lite inne på och starta 120n istället, har inte bestämt mig än och antar att det enda jag kan göra är o rådfråga mamma! Möjligheterna och åka ut o hoppa innan jul är väldigt få och sen är det inget försen i februari tidigast igen.. Jättetråkigt med tävlingsuppehåll tycker jag! Men Quilli ska få lite vila och det förtjänar hon, bästa hästen!
 
Åh... Är så hungrig men får inte äta på en timme eftersom jag tagit penecillin, blir tokig!!
Puss /C
 

Åt rätt håll

Halsflussen nästan borta, feberfri iallafall, sjukt gött! Fortfarande väldigt tagen, jäääätteliten magsäck hehe.. Åt precis en kvarts pizza och nu är det fullt.. Jag väl egentligen bara be om ursäkt för min urkassa uppdatering men har legat med över 40 graders feber och halsfluss, kul! Tror nästan aldrig jag vart så sjuk, helt fruktansvärt.. Har knappt orkat kolla på film eller tv för det har vart för ansträngande.. Ja, jag mådde rätt kasst.. Tur jag fick medecin iallafall, för nu mår jag mycket bättre, men det tog ett tag innan penecillinet kickade in.. Som sagt fortfarande tagen men verkar ha krafterna för o åka o hoppa en klass imorgon iallafall, min bästa Q blir glad då! Och om hon är glad så är jag glad!
 
Blir ju till att inviga nya bussen imorgon, kul!! :) Kvällen ska spenderas o kolla efter julklappar till folk, har inte köpt en enda och börjar få grov panik haha.. Och så ska jag nog fortsätta kolla på PLL som Elin så gulligt tvingat mig o börja kolla på.. Och nu är jag helt fast, skitserie! Man blir helt tokig, hela tiden bara ett avsnitt till jamen visst .... Tack Elin!!!!.... ;)
 
/C
 
 

Tårar silar sakta ner

När jag tänker på dig får jag en klump i magen, kommer aldrig förlåta mig själv för att jag sa Hejdå. Finaste lillskruttan, det är så orättvist att jag inte vet vad jag ska ta mig till, fick jag en önskan hade du o Peppe vart med mig nu. Jag ville inte detta skulle vara du. Så ung och vacker, och fantastiskt tapper. Jag saknar dig så det gör ont, farväl min vän. Hoppas du sussar gott, så ses vi säkert snart igen!

/C



Sketna hals

Jäkla skithals, detta vill verkligen inte ge sig, får väl se vad som händer till helgen.. Har ju lite o missa om jag inte blir bra :(

/C



Halsfluss

40 graders feber o halsfluss, nej jag orkar inte blogga :(



Wie!! :)

Idag fick vi hem nya lastbilen, så glad! Önskar jag inte legat med hög feber så att jag kunde tagit den till Björneträningen ikväll, men icke! Sjuk exakt den veckan det är träning för Björne.... Fantastiskt! Hoppas jag är frisk tills på söndag bara så jag inte missar tävlingen, det vill jag inte!

Puss /C



Bildbomd SM

Foto: Annika Arvroth

Svenska Mästare 2013

Svenska Mästare Lag 2013, Alleby Ridklubb! 
Då var det slut på det roliga, SMet är över och det betyder att gymkhanas säsong även är över för i år. Tråkigt men sant, skönt och avsluta på topp helt enkelt! Efter att vi ridit 2 final omgångar på GFRK igår vann vi Sm:et med 18 poäng, Alingsås 2a 10 poäng från 3e platsen som Landvetter tog hem efter skiljegren mot GFRK. Bra kämpat alla lag! Stor eloge till Alingsås som visade oss en god fight om första platsen trots strul med ponnyer. Dom satt väl lite i samma klister som vi gjorde förra året med halta ponnyer osv.
 
GFRK som gick av stapeln samtidigt som SM finalen avslutades med en vinst från Hålta, stort grattis! 2a kom Allebys 2a lag där jag red på Spike, vi hade lite bortglömda hjärnor i det laget igår och även där blev vi lidande av halta ponnyer och andra tokigheter så var väl inte på topp, men kul var det och jag gjorde 2 upphoppsgrenar på Spike, duktig ponny! #a blev Allebys 3e lag, 4a Särö som bara på 2 månader utvecklats något enormt, Frida Schelander har gjort ett mycket bra jobb med dom och det är mycket bra att vi har personer som henne som brinner för o få sporten och växa!
 
Är så otroligt nöjd med min lilla ponny också, Sebastiaan alltså! Bäst bäst bäst! Äntligen!

/C
 Fler bilder kommer!
Foto: Mi Rítzen

Mysdag!

Åkte och hämta Jack imorse, sedan hem o chilla på livet pga skitvädret, stannade i sängen och kollade på prison break till klockan två typ, upp och rida Prillan som lekte med mig som jag vore en liten vante! Det gick rätt dåligt för mig, sen gick det bra och sen gick det rätt dåligt igen men vi avslutade ganska bra! Hoppas Erika tyckte det var ok och att jag inte förstörde hennes häst! Sen åkte vi hem igen och kolla prison break tills det var dags att åka upp träna gymkhana! Gick faktiskt riktigt bra för mitt lilla lag, dom var så duktiga så! Nu gäller det på söndag :) Puss o Kram!
/C
Nu får mina favvo thulinare komma hem faktiskt!!!! :( 

Snabba ryck

Förlåt för urkass uppdatering, jag suger ibland det vet jag! Har bara inte haft någon motivation.... Men det blir nog bättre snart, för i helgen kommer mitt hjärta, världens bästa Jack! Så jag kommer förmodligen bli på mycket bättre humör jämfört med vad jag vart de senaste dagarna.. Ikväll kände jag mig bara skitsur och asjobbig, lyckligtvis var min bästie där och muntra upp mig, vem vet vad jag gjort utan henne!
 
Jag o sebbe gick omkull på träningen ikväll, i första grenen.... Vi gjorde slalom en gång och det gick bra, fast Josefines häst Kakan slant lite uppe i svängen, sedan gjorde vi den igen och jag o sebbe bara välte.... Lyckligtvis hann jag komma av honom på något sätt så han inte landa på mig.. Jag tror inte min ankel hade uppskattat det nämnvärt mycket om jag ska vara helt ärlig.... Aj! Vi kom undan med ett litet skrapsår på Sebbsons bakben.
 
Tidigare idag har jag ridit och innan dess var jag och köpte en ny kamera eftersom min blev stulen i måndags.. Det mesta gick lyckligtvis på försäkringen så vi kunde åka och handla en ny idag! En Nikon 5100 känns helt okej! Testfotade lite idag och failade totalt, men får testa mig fram och läsa manual osv.... Så blir det nog bra i längden! ;)..
 
Godnatt! Puss /C
 

RSS 2.0