Helt slut

Äntligen sängdags, uppe klockan 06.45 imorse vilket känns mindre lattchigt men värt det utan tvekan. Kom 2a i första klassen trots att Quilla var livrädd för allting runt omkring banan haha inklusive en del hinder, men snäll som hon är så hoppade hon ändå med lite övertalning. Skämt åsido så fick jag kämpa runt henne idag, hon vill jättegärna hoppa men hon tycker det är otroligt läskigt inne på banan haha.. Sån hon kam vara när hon är brunstig så jag hoppas det går bort till nästa helg hihi. 2a rundan var värre, hon hoppade bra o jag tyckte nog jag red bättre 2a men hon gick ifrån mig på 10 och snek hinderstödet så ja, vi rev 10an för att hon var rädd för vattenmattan (som hon redan hoppat haha).. Vi peta 2an också, kom helt perfekt så jag vet inte riktigt varför men äsch! Nöjd o glad ändå :)

Väl på Alleby fixade vi inför morgondagens tävlingar, bakade tex. kladdkaka och lite annat. Socialiserade med härliga människor och bara njöt av livet! Häst är bäst hehe, helst mina! Dom är bäst av alla! :)

/C





Idag

Idag är det efterlängtad fredag, vi har träning inför vårcupsfinalen på söndag, jag måste rida, bada och fixa Q inför tävlingen imorgon, vi ska iväg och tävla på en gräsbana någonstans bortanför Trollhättan. Så även om vi inte rider första klassen så måste vi åka astidigt haha.. Surt! Men sånt är livet..

Kvällen ska nog spenderas hemma så jag orkar hela helgen. Vill också på summerburst egentligen men men. Har inte pengar till det just nu heller när allting sparas till England. Heja mig!

/C
Saknar mitt troll

Oj, jag har missat ett par dagar nu..

Tisdag missade jag först, inget märkvärdigt. Hade hoppträning för mina grymma ponnytjejer! Red Quilla ett gött markarbetspass i ridhuset och efter mycket om och men fick vi med bägge bogarna och bakbenen haha..

Onsdag, åkte o firade mormor med henne över en mysfika med tårta, helt perfekt! Sedan till Alleby o ta hand om odjuren och därefter hade jag gymkhanaträning för allebyarna sen mätte vi och satte upp banan inför helgens tävlingar. Sedan hets till GFRK för o träna dom.

Torsdag, gymkhana KM. Kul som bara den och rida med Belinda verkligen, vi kom 2a efter finalen då vi red som 2 pottor men vad gör det haha. Vi hade ju kul! :)

/C


Tävlingshelg i blå/gult

Igår var det till att gå upp klockan 5 för o sedan lasta hästarna och åka upp till Lysekil för att hoppa finalen av bohuscupen, jag har inte ridit bohuscupen varken förra året eller i år men eftersom Alleby låg nästan sist inför finalen efter väldigt mycket otur i Strömstad sist så fick dom inte ihop sina 8 ryttare så då åkte jag med, och eftersom det är uppklassade ryttare och halta hästar lite här o där slutade det med att jag åkte på Zazou, inte ledsen för det! Det är en jättego häst o rida!

Vi gick iaf felfritt i förklassen och fick en rosett, det gjorde även Erika, Beccis o Sandra. Så vi blev automatiskt ett lag! Beccis hoppa först o gick felfritt, sen var det Erika, även hon felfritt, jag starta som 3a i laget o gick också felfritt, och efter min ritt så hörde jag i speakern att jag gick upp i ledning, kul! Men när man startar i mitten räknar man änna med att någon ska gå om, men jag vann faktiskt individuellt på privathäst!! :D Sedan eftersom Beccis också placerade sig och Erika var felfri o precis utanför placering lyckades vi vinna för dagen också vilket var helt otroligt kul!  Men mest otippat av allt var att vi faktiskt vann cupen?! Beccis stoppade mig när vi var påväg därifrån o sa att vi kanske blev placerade i cupen, både jag o Erika typ skrattade o sa att de finns inte en chans. Sen hörde vi mammaligan, haha herregud vad dom tjoade! Vi vann banne mig cupen också!! Så jäkla grymt! Rätt bra ändå!

Väl hemma käkade jag middag och sen stendäcka jag någon gång runt 8 haha..

/C



Lördag

Gick ju riktigt dåligt på Björnekursen i fredags, men i lördags gick det faktiskt riktigt bra och det var verkligen en fantastiskt bra träning! Björne är verkligen helt otrolig! Även om inte allt satt perfekt eller så så kände jag att jag fick ut sjukt mycket av den här träningen! Efter träningen var det raka spåret hem och hoppa Zazou en liten sväng i paddocken och efter det stack jag hem till Anna en liten sväng för grill o filmmys, en mycket bra lördag!

/C
Elin fotade träningen

Omotiverad

Igår gick det så jävla dåligt för Björne så jag vill bara skita i allt. Vill aldrig mera hoppa, blä! Och idag ska vi tillbaka, saknar motivation! Vill bara mysa med min lilla föl unge!




Jackor hit o dit

Vi håller på o beställa nya tävlingsjackor till Allebys tävlingsryttare, och det är lite pannkaka haha! Storlekar och loggor som ska fixas o skickas till England osv. jag blir tokig snart haha. Är alldeles för trött för det här idag! Haha. Och sen är det Björne kurs i eftermiddag, del 1 av vattengravsträning. Ska bli mycket intressant och se vad Quilla säger om detta. Ninja brydde sig inte nämnvärt när vi hoppa det men Q har ju lite mer spöken i huvudet så vi får väl se haha.

Drömde förresten att vi fick ta bort Ninja inatt och det var den värsta drömmen jag vart med om, jag grät o grät hur länge som helst i drömmen. Andra natten i sträck med mardrömmar och det är inte roligt!! Man vaknar så himla trött också för det är ju typ ansträngande? Hmm, hoppas på en god natts sömn inatt! Imorgon är nämligen en väldigt lång dag..

Träningen igår gick helt ok förresten, Sebbe och dom andra ponnyerna hade något jävla tuppjuck bara o vart helt skogstokiga. Men vi hade kul! Tills Olivia skadade sig igen.. -.-
/C



Ale o så

Idag blir det Ale, var ju faktiskt några veckor sen jag var där nu så varför inte.. Är iaf Sebbes 4e (!!!!) tappsko på mindre än 2 veckor, vilket inte känns okej. Hovarna blir ju helt kras!! Så nu blir det Ale idag för o slå på en tappsko hos Håkan. Hovslagare nummer 4 också för den delen haha.. Men 2 juni ska vi iaf dit för en helskoning hos Tobias, kan vara bra om det blir riktigt ordentligt gjort innan England! Våra hovslagare är bra, men Sebbes hovar är skit.

Ska också rida Quilla och ikväll är det träning som står på schemat, härligt! Först blir det frulle och lite jobb. Vädret är grymt, idag fläktar det dessutom lite vilket jag föredrar så det slipper bli så sjukt varmt! :)

/C



Ensam....

När Jack har åkt hem känner jag mig sjukt ensam, tycker inte om det. Vill vara hos honom nu, det är visserligen knappt 4 veckor kvar tills vi är påväg och med den farten tiden gått det senaste så kommer man väl knappt hinna regera innan vi sitter o inser att vi är påväg hem därifrån igen. Ja o sen kommer julen, haha. Nej men skämt åsido så ska jag verkligen försöka göra så mycket jag kan av den här sommaren. Massa roliga tävlingar, bland annat 3 VM och ett EM och Grekland mitt i gröten. Så jag tror jag räknat ut att vi har 3 tävlingsfria helger, varav 2 är resa till tävling och 1 är Grekland haha.. När ska jag hinna London? :p

Idag har jag en lugn dag, åh vad skönt med en lugn dag! Har precis fodrat hästarna och ska strax släppa ut dom, sedan bär det av till Alleby för o få jobbat lite. Ska rida Quilla och mysa med Sebbe annars har jag inte mycket på schemat idag. Rätt skönt faktiskt!

/C
Efter åskan igår, så fint!
#nofilter

Tröttheten vann

Efter tävlingen igår som slutade på en 3e plats så var jag så trött så klockorna stanna, skulle mocka hos Sebbe och Roddan också så fixade det och sedan hem o käka pizza och däcka till en film. Kollade förresten på Fast & Furious 6 och jävlar vad dom filmerna är bra! Vill inte att han ska vara död, det är inte alls okej! Fyfan :( Sedan kollade jag på 17again (som jag somnade till haha) den är faktiskt riktigt rolig trots att det egentligen är en typ tonårsfilm.

 Tävlingen gick bra, Sebbe skötte sig nästan helt perfekt. I toolbox tyckte han inte om o vara nästan ensam på banan så han svängde höger (?) när jag hoppa av och då hamna jag långt bak i upphoppet sen vilket resulterade i att det gick väldigt fort förbi tunnan med verktygslådan på haha.. Men allt annat gick han som kungen i! Och jag och Olivia kunde växla haha. :)

Nu är iallafall hästarna morgonfodrade och utsläppta så nu blir det frukost!

/C
P.s. Bara 28 dagar kvar nu D.s.



Kurs

Dag 1,
 
Gick allt bra igår, lite markarbetshoppning för o få hästarna aktiva och oss mer aktiva efter hinder och mindre före. Han ville väl att hästarna skulle få ta tag i uppgiften mer själva utan att vi gjorde allt för dom, och att efter skulle vi hitta position och balans snabbt efter. Kan väl säga att det där med position och balans efter är Björnes prio på alla träningar så jag o Beccis kände oss som hemma haha! Fick hoppa något högre språng på ca 135-140 för att han ville att hon skulle hoppa upp sig, vilket hon gjorde först då, annars håller hon sig lite flack tyvärr. Men som sagt bättre på höjd.
 
Dag 2,

Fokus på kontroll i början, få igång en rund galopp med mycket spänst utan att hästarna skulle rinna iväg, jobbade med lite galoppbommar och galoppbommar till hinder, korta galoppen på relaterade avstånd och sedan kunna få fram dom på normala galoppsprång utan o tappa rytmen. Avslutade med o hoppa en bana på ca 110 cm. Trodde jag. Thomas ville sätta lite press på mig, spänna bågen lite ("lite"). Så han höjde så hindren låg väl på ca 135 cm, dom var lika höga som Ebba och hon är drygt 140 cm lång. Läskigt var det och jag klantade mig så in i bänken första rundan, fastnade i handen och styrde sedan undan sista oxern som såg rätt läbbig ut. Thomas som har en fantastisk förmåga och hitta rätt mentalt hos ryttare sa några ord och sa skritta 30 sekunder hitta fokus och sedan börjar du från början, hoppar allt, inklusive sista linjen. Okej, jag började om och kände att fokuset var med mig. Och hela rundan kändes så bra, fick verkligen till avstånden och och fick tillbaka henne emellan, blev så glad!! Helst när man tycker det är lite läskigt, och liksom ändå får till det! Tänk vad viktigt det är med fokus, och tänk vad prestationsångest kan förstöra mycket? Förresten så var alla i min grupp heeeeelt grymma idag! Och igår. Så otroligt vad mycket duktiga ryttare vi har!
 
Jag har iaf världens bästa häst hihi!!
/C
 

På Topp

Idag har vart en ruggigt bra dag, hoppkursen gick bra, det har vart strålande väder, mysig uteritt på Roddan och helt fantastiskt sällskap! Vad mer kan man önska? Har även putsat av Sebbes utrustning, tvättat honom och packat ihop det mesta inför imorgon! Då det är dags för bohuscupen och vårcupen omg 2 i gymkhana på Lilla Edet RK, tyvärr har vi halta ponnyer och ryttare så vi kommer kanske inte med vårt bästa lag men man kan ha kul ändå! :) Tänk om våran tränare kunde förstå det.... ;)
 
/C
 

Thomas Torgersson

Idag är det dag ett av del 2 påg hoppkurs för Thomas Torgersson. Jag var på tävling i England när han var här senast så missade tyvärr del 1, men nu ska det vara min tur o vara med! Äntligen! :) Hoppas Q är lika laddad som jag.

Imorgon är det också kurs och förberedelser som gäller inför tävlingen på söndag! På söndag är det nämligen del 2 av vårcupen i gymkhana som gäller! Heja Alleby!!

Skriver efter kursen, puss!
/C



Långsam

Kämpar som en jävla gnu i gymkhanan o försöker bli bättre, snabbare, säkrare. Men det blir ju fan aldrig bättre!! Ponnyn går som en klocka, lite stark emellanåt men grymt ändå och ändå så suger jag balle för sjutton (förlåt men blir så jäkla arg) .. Vad ska man göra? Önskar jag var Harry Potter ibland så jag kunde använda magi, coolt. Och väldigt användbart!

För övrigt så går mina tankar till fina lilla Camilla som är 15 år och idag har genomgått 2 strokes. Fy fan, vi tänker på dig lilla gumman!! Styrkekramar <3

/C
Livet är för skört för o älta. 

Haha, kul med gräs sa Challe!

Första gången på gräs, han älskar det! #ClickForChallenge


Onsdag i massor

Precis morgonfodrat och sitter o väntar på att ponnysarna ska äta upp så jag kan släppa ut dom, galet mysigt o gå upp på morgonen o lyssna på när dom tuggar! Tror bara hästfolk förstår mysfaktorn på det men det är iaf helt underbart.

Sedan upp o jobba en sväng, tömköra Roddan och ha träning för mina gymkhanakids och sedan upp till Norge för typ 511 gången den senaste veckan o hämta Jack!

Elin har Q idag men det betyder ingen vila, 2,5 boxar o mocka, en häst ska tömköras och det ska jobbas o pussas o släppas ut fölis! Blir en lång dag.

Vad har ni för er?
/C


Kan inte fatta det

Bebis är här, han blir inatt 3 dygn gammal och är världens bästa och finaste föl i hela världen. Social, snygg, sprallig, kelsjuk och helt bedårande!! Jag är kär, kan inte fatta att det är min framtid som står där på 4 små (sjukt jävla långa) ben i stallet och bara är. Helt sjukt att man kan titta på sin häst, tjock o go och nästa gång man kommer så står det 2 hästar i boxen. 2?! Bara sådär?! Ninja har vart helt fantastisk och gjort allting helt själv, och som om inte det var nog är hon också världens bästa mamma! Dösnäll och väldigt lugn, tålmodig som attan och bara så rätt för det här. Min prinsessa!!

Click for Challenge
2014-05-11
e. Click and Cash ue. Con Air - Contender




Fööööööl




Kärlek till detta lilla djuret




Hoppla

Vart på Troya i Kungälv idag och hoppat lite självförtroende klasser, både för min o hästis skull och för att det är förbannat kul! Gick iallafall och vann första klassen och kom 5a i andra, så det blev väl en rätt så bra dag skulle man kunna säga haha! :D Var även där tillsammans med Felicia Jacobson och Erika Vigren hemma från Alleby, Erika blev 2a i sin första klass och Felicia precis utanför placering men i andra fick även Fille med sig en placering och rosett hem så det var verkligen en toppen dag för oss allihop, kul kul kul kul!!! :) Saknade min lilla Elin där dock, har lite svårt o tävla utan henne, men hade världens bästa mamma och Anna på plats och dessutom Erika o Fille med mammor som go stöttning och support, sååå roligt!! :) Väl hemma tog jag hand om lille Roddis, fina lilla kusen!
 
Har lite bilder från tävlingen och även från några tjejers träning på alleby igår som jag tänkte redigera och slänga ut men verkar ha glömt sladden uppe på stallet så får nog ta det en annan dag, tyvärr!
 
Rebecca var också o tävla dressyr på sin ponny idag, FEI program (ja hon är asgrym) och ponnylaget i dressyr var i Strömstad på bohuscupen och placerade sig 2a för dagen, dom vann ju första omgången så jag tror nog dom ligger i en rätt go ledning nu inför finalen, härligt!! :)
 
Nu blir det sängläge med lite godis och Gossip Girl som efterrätt efter pizza och lite skumpa, haha!
Puss /C

En mindre lyckad gymkhanaträning haha

Träning i torsdagskväll, gick rätt så dåligt haha....


110 Kungsbacka 31/4-14' Quilla

Felfri 110 med Quilla i onsdags på Kungsbacka, nu börjar vi komma tillbaka känns det som! :) #bästahästen


Det går bra nu

Jag vill blogga men jag glömmer av, förlåt.. Borde komma in i rätt mönster, tills dess får folk påminna mig! Idag står iaf förberedelser på schemat, ska nämligen till Troya imorgon och hoppa lite! Dessutom ska jag ha ponnyhoppträning idag igen uppföljning utav gårdagens träning för ponnytjejerna ute på vår härliga gräsbana, underbart!

Sadeljakten går framåt, har hittat 2 sadlar, en begagnad Hermés och en ny equipe, hoppas och ber att iaf en av dom ska ligga bra!

Dessutom har vi nu sålt Spike, till världens bästa ägare för honom tror jag, Belinda! Jag o Spikey klickade aldrig riktigt, men med Belinda går han så jäkla bra, jag är grymt imponerad för det är en ponny som är mycket svårare än vad jag trodde från början! Så hon ska ha en stor klapp på axeln för att hon löser honom! Känns trist o ha sålt honom, bra reserv ponny ändå liksom, fast det känns ju sjukt bra att han får en sån bra tjej! :)

Puss /C
Vi är inte så bra på o anmäla oss i tid haha..

RSS 2.0