Kasta inte sten i glashus

Folk är ofta väldigt snabba o döma andra o kasta ur sig onödiga kommentarer, innan dom faktiskt inser att dom själva kan ha gjort samma eller ett liknande fel någon gång och om inte kanske dom gör det sen, man kanske inte ska vara så snabb o kasta skit? Är det värt det? Eller klarar jag mig utan o säga detta minst lika bra?

/C



Det är inte lätt


Visst stämmer det, men det betyder inte att det är lätt. Jag är expert på o älta, tänka för mycket på saker o överanslysera. Varför? För att jag är perfektionist, tyvärr. Är det inte exakt som jag vill ha det så stör jag mig och blir irriterad, och så är jag inte nöjd färsen det blir exakt som jag vill ha det. Något jag behöver jobba med, men allvarligt talat så är det inget jag prioriterar. Det finns andra saker som går före, till exempel att få saker rätt haha!

Jag ältar varenda hoppträning och vartenda språng vi tagit sen träningen vecka 9, jag ältar fortfarande missarna jag gjorde i Scandinavium. Jag blir så trött på mig själv, hur svårt ska det vara o göra rätt?

/C
 

Vinter

Känns som vintern är tillbaka, iskalla vindar och grått o tråkigt! Jag vill ha sommar o sol och värme och allt sånt där gott o härligt! Tänkte rida ut på Quilla idag men får nog banga, är så galet kallt!! Isåfall blir det ett joggpass i ridhuset lite senare och sedan dubbla gymkhanaträningar! Men först blir det lite jobb. Ha en fin dag!

/C


Hemma

Hemma från Björne träning, det gick helt ok. Jag fick fint beröm av Björne, men inuti känner jag mig lite nere ändå, jag är fortfarande rädd, osäker och får panik o göra fel för o förstöra hästen o hennes hopplust o vilja. Måste rycka upp mig, jag vill o jag kan om jag bara vågar.. Måste fan våga. Kommentarerna jag fick av Björne idag är utom min värld, jag blev så glad. När självförtroendet kommer ikapp det där så blir det nog bra. Bara till och jobba på. Hopp hopp hopp.

/C


Skrev igår

Skrev ett jättelångt inlägg igår, det är borta.. Skrev om hur det nu är o vara tillbaka i vardagslivet när Jack åkt hem och mamma o Nisse är hemma från Thailand! Skrev om pay n jumpen, och hur det gick men allt är väck.. Kul! Har ny telefon nu så kan inte lägga upp videon från andra rundan heller, men gör det när jag kommer hem o har wi-fi på gamla luren!

Idag blir det jobb o Björne träning, har en go huvudvärk också som gärna får försvinna! Skriver sen, puss på er!

/C
 

Kärleken är här




Ryttareliten

Tittar ni på ryttareliten? Jag gör det iallafall, och det är mycket bakom kulisserna som man inte ser. Dels får det mig att vilja kämpa för det här ännu hårdare, det är ju inte omöjligt och nå högt om man kämpar för det, samtidigt som man egentligen bara vill ge upp, för att det ser så förbannat svårt ut, men ska man verkligen låta sig själv stoppas för att något är svårt? Eller är det då man ska ge lite till? När bör man ge upp? I ärlighetens namn efter att ha lyssnat på detta så inser jag att jag behöver sälja ponnyerna och satsa helhjärtat på hoppningen, vad ska jag göra? Jag är inte redo och släppa taget helt o hållet tror jag, men jag vet att om det är det som krävs så ör jag absolut villig att göra det. Måste verkligen tänka igenom det här och göra upp en plan, med mål och delmål. Det är det som gäller, det eller ge upp.
 
Tycker ni ska titta på Ryttareliten om ni inte redan gör det, galet vad intressant och lärorikt det är, man får en mycket djupare inblick i alltihop, mer förståelse. Dessutom så tycker jag det visar ganska skarpt att dressyrryttare är divigare än hoppryttare ;) haha.. Fast där finns en o annan divig hoppryttare också, haha..
 
/C
vs.
 

Bäst




Hur svårt kan det vara?

Hur svårt ska det vara o ta sig ur en svacka egentligen? Jag är så in i bänken trött på att känna mig otillräcklig på alla sätt o vis. Jättelängesen jag kände mig såhär nere o dan som jag gör nu, hur vänder det? Jag har ingen aning om hur jag gjorde förra gången.. Tror nog nu när jag tänker på det att jag bara bestämde mig, men varje gång jag försöker nu så känns det som det kommer något nytt o sparkar undan benen på mig. Tror jag behöver jobba på o vara ensam, måste hitta lite egen styrka och inte luta mig mot andra hela tiden! Klenfis....

Snart är det dags för kurs för Thomas Torgersen, han är A tränare och mentalcoach. Mentalcoachingen är precis vad jag behöver nu känner jag, självförtroendet är inte på topp snarare i bott..

/C


Grymmaste tränaren i stan

Efter en fantastisk helg är det dags och krypa i säng, träningen igår gick helt galet bra och precis vad jag behövde. Träningen idag gick jättebra i början men sådär i mitten och bättre, arg och missnöjd med mig själv, men jag har verkligen världens bästa häst! Jag bara klantar mig gång på gång, och blir rädd och nervös.. Rädd för o göra mer fel o förstöra min häst ännu mer, jag måste verkligen ur de här och skärpa mig!!!! Björne är så bra så hälften kunde räckt, och tur är väl det! Får se om det blir tävling på fredag, har inte bestämt mig ännu.
 
Skriver mer imorgon, jag är så jäkla trött!
/C
Bättre än allt och alla

Dag 2 Björne träning


Björne träning dag 1


Dags för Björne kurs

God morgon, uppe med tuppen för Björne kurs! :)
/C



Perfektion

Myspys uteritt med goa Ebba o Polo, helt perfekt! Så mysigt, precis vad själen behövde just nu!



Besviken o förvirrad

Har gått i stallet nu på morgonen och funderat på allt som hänt det sista och jag blir så himla arg, arg på allt folk kommer undan med för att dom ljuger och snackar goja.. Sånt där barnsligt beteende som man höll på med när man var i tidiga tonåren som man sedan inser bara är korkat, att folk i min ålder fortfarande håller på vet jag inte om jag ska skratta eller gråta åt. Jag vill inte lägga mig i eller egentligen göra en grej av det, bara lägga händelse och person i fråga i en låda och gå där ifrån, inte bokstavligt talat då alltså utan bara i huvudet. Men det är inte lätt o släppa taget om någon man litade på till 100% och någon som man försökte ställa upp på lika mycket, någon man trodde man var nära vän med men som sedan visade sig vara en helt annan person än vad du trodde. Det är inte lätt, men det går. Jag vill som sagt inte göra en grej av det och det har jag väl egentligen inte gjort heller, försöker bara förstå. Men till vilken nytta egentligen? Bättre o bara avsluta detta kapitel och gå vidare. Så nu har jag fått skriva av mig och då är det lättare.

Ska nu ha en underbar dag i solen och njuta av min bästa vän och mina fina hästisar!

/C



Myspass

Min goa häst hade bara lite damp innan vi kom från stallet idag, efter ett par piruetter och luftskutt kom vi fram till paddocken och till o med runt gräspaddocken 2 varv före o efter ridpasset, gött! Hon var duktig i paddocken med, 2 brunststopp annars var allt i sin ordning haha! Bästa bästa <3

/C




Underbart

Gud vilken underbar dag, solen skiner och det är riktigt varmt o gött o vara ute, till o med för varmt för långärmat om man sitter i lä, helt underbart verkligen! Blir ett joggingpass i paddocken för Q efter jag käkat, Ninja ska få på sig ett tunnare täcke, Q fick ett nytt igår som också är lite tunnare. För håller det sig såhär kan Ninnis snart börja gå naken eftersom hon inte är klippt, myyyys! Åh älskade hästen vad jag saknar och rida henne, tänker på det varje dag. Jag vet ju att hon vart skadad och att hon är dräktig är troligtvis något utav det bästa som kan hända men jag saknar henne ändå hur mycket som helst, min prinsessa! Quilla är underbar och helt fantastisk men det går inte o undgå att jag älskar bägge lika mycket liksom och att jag därför fortfarande saknar min lillla Ninnis!
 
Seb har också fått en nytt tunnare täcke som ska på imorgon, lille grisen! Jag vill ta med honom till England nu nu nu nu! Blir det inget landslag för min del så åker jag över tidigare, så snart som möjligt faktiskt! Jag saknar Jack också, bamsemycket! Tur han kommer nästa vecka! Då blir allt bättre igen!
 
/C
 

Nöjd

Quilla gick fint idag, en rätt så grov miss från min sida men annars är jag jättenöjd. Har tappat självförtroendet helt och håller sen senaste träningen så nu försöker jag bara hitta tillbaka och idag kom vi nog ett litet steg på vägen tror jag, dessutom är det ett steg framåt i utvecklingen. Med motgångar kommer lärdom, och jag är en sjukt otränad hoppryttare så jag behöver så mycket feedback och lärdom som bara går för o komma vidare. Har ju trots allt bara hoppat lite ponny som 13-15 åring och sen började jag hoppa häst när jag var 20, Maya och Patriks till o börja med vilket kanske inte gav mig så mycket, blev mest osäker. Balans fick man av P dock. Och sen Ninja som jag vart jätteosäker på och nu Q som har i uppgift att lära mig, och ja det går väl sakta men säkert! Hon är en prinsessa som ställer upp så mycket som hon gör, helt klart!
 
Har uppenbarligen en svacka just nu där självförtroendet är i botten, och jag bara ser allt det negativa i allt typ. Kanske inte alltid utåt men inombords känner jag mig så jäkla kass, kan inte rida, kan inte hoppa, kan inte rida gymkhana tillräckligt bra och jag bara förstör min häst. Varje dag går tankarna i huvudet, visst har man små söta konversationer med sig själv där man försöker tala om för hjärnan att det inte stämmer och att man visst kan men hjärnan vinner, nästan alltid... Inte ok. Men idag sa Björne att jag borde vara nöjd så det är jag även om jag inte hoppade lika högt som vanligt.
 
Men alla har vi väl down perioder? Eller?
Tips på hur man kommer ur dom är varmt välkommet.
 
/C
Åh vad jag saknar dig.
Kan det inte bara bli vi igen nu?

Ensamheten tar över

Nu måste jag verkligen försöka rycka upp mig, känner mig otroligt ensam sover dålig och vaknar med en klump i magen full av oro.. Olle är här med mig och tur är väl det men det är någonting skumt som ligger i gnager, och jag kan inte riktigt sätta fingern på vad det är heller utan det känns bara tomt och jobbigt. Ska försöka muntra upp mig själv med ett dressyrpass på Q inför morgondagens hoppträning! Lite pyssel med mina stora tjejer Ninja o Q borde göra susen, dom är så himlans mycket glädje dom där 2!
 
Annars nu på morgonen har jag gjort stallet hemma, det är lite min uppgift nu när mamma o Nisse inte är hemma, får ju jättemycket hjälp vilket jag är otroligt tacksam över men det är klart det är ändå lite o göra! Fast det är rätt mysigt, kanske inte och gå upp tidigt men morgonfodra och allt det där bara älskar jag!
 
/C
 

Trött på livet typ

Är inte trött på livet i sig men idag är bara en äcklig dag typ, började lipa förut helt utan anledning.. Iallafall så kunde jag inte svara på varför när Jack fråga varför jag var ledsen, jag bara kände att allt var skit o att jag var skit. Ingen tycker om mig och jag är uppenbarligen bara ett stort problem i folks liv. Farligt när man börjar tänka så egentligen för man utesluter sig själv från omvärlden vilket bara gör läget sämre. Hoppas på en bättre dag imorgon! Nu ska jag spendera kvällen i sängläge och kolla på Desperate Houswifes och käka glass. Mumms!

/C


Spännande

Min ponny är bara så bra, och när jag lär mig rida så ska det nog kunna bli bra! Ramlade dessutom av under uppvärmningen, Sebbe missade att det stod en stolpe framför honom och när han upptäckte den efter att jag länge försökt att få honom o se den så blev han vettskrämd och tog ett hopp åt vänster medans jag fortsatte höger. Helt harmlöst men ändå rätt så kul haha..

Sen gjorde vi lite andra klantiga småsaker idag som jag är sjukt förbannad över men vafan.. Kommer jag inte med så kommer jag inte med.. Orkar verkligen inte bry mig!

/C
Pessoabett o kaos..
September 2012

Lite skillnad på ponnyskrället
Februari 2014

Lördagslyx

Kvällen spenderas på Kungälvs lasarett med en bästis som nödvändigtvis skulle hoppa av o skada knäet.. Så nu sitter vi o väntar på att läkaren ska kika på röntgenplåtarna och säga vad bra allt ser ut!! Hoppas hoppas, kan iallafall se en hel del grejer som vart roligare än o sitta här med stackars bästis och häcka.. Sjukhus är kul!! Eller?

Kungälvs sjukhus börjar kännas som hemma! Inte så värst längesen jag var på återbesök för cripple ankeln..
/C



Hoppeti

Förresten så hoppade vi lite på stallet igår, kul när så många är där o engagerar sig en fredag kväll! Quilla skötte sig bra, hennes pilot o andra sidan red ofokuserat och slarvigt med ett inslag av osäkert. Men jag behövde lite terapihoppning igår, lite låga hinder och schyssta övningar för o få självförtroendet tillbaka som jag tappade förra veckan. Hoppas det går snabbt och bygga upp!

Rebecca o P flög igår, dom var så fina ihop och Jenny o Roddan också. Även de andra 3 var jätteduktiga, men det var så gott o se Rebecca o P i ett sånt avslappnat läge där allt såg så lätt ut när han är den sista hästen på jorden jag har ridit som jag skulle kalla lätt. :)

/C
Vackrast i hela världen

Alltså vädret

Vilken lycka med väder som detta, kan inte bli så mycket härligare än såhär en dag i Mars! Idag blir det Kungälv och spetsgruppsträning, skojsigt! Sebbe blir glad när han får springa igen, kul också att både jag, Olivia och Johanna har hamnat i samma grupp idag! :)

Åh, nu måste jag gå upp och njuta av det underbara vädret! Mamma och Nisse borde ha landat för ca 2 timmar sen så jag hoppas verkligen att allt har gått bra!! :) Dom ska ju vara i Thailand i 2 veckor, idag åker även min farbror ner och möter dom för o hänga med i 2 veckor, gottegrisar! Dom förtjänar det dock till 110%.

/C
Khao lak förra året

Ett år

Jubileum, 1 år med världens bästa häst!
Kan inte förklara hur mycket lycka denna otroliga varelse ger mig. Jag är så tacksam för henne, världens mest fantastiska häst.












Nu börjar det

Idag är årets första spetsgruppsträning, inte för oss men för Juniorerna. Äntligen känns det som att säsongen drar igång, vintern är deprimerande mest för att det inte finns några tävlingar så förhoppningsvis blir allt roligare nu när säsongen är igång!

I helgen är det som sagt våran tur, dag 1 på Hålta o dag 2 här på Alleby. Nästa helg är det Björne kurs och helgen där efter är det tävling på Kungsbacka nämligen Kopparbergs Grand Prix! Jag hoppar fredag och eventuellt söndag. Har inte riktigt bestämt mig ännu, dessutom kommer Jack och hälsar på den helgen, som jag saknar honom!! Helt galet.. Visste inte att man kunde älska en person förutom mamma, pappa o lillebror såhär mycket!

Just nu känns livet lättsamt, jag saknar ju Joffi massor men Olivia är ju här, min bästa! Och så känner jag mig bara allmänt lättad! Enda som behövs nu är att min förkylning släpper.... Imorgon sticker mamma o Nisse till Thailand så hade vart skönt och vara frisk!

Puss /C



Tro försätter berg

Förta veckan kände jag att jag var påväg o bli förkyld som bara den, onsdagen började det men redan på lördagen vart jag mycket piggare och kände mig nästan helt snorfri, samma söndag o måndag o igår.. Och det har ju mycket med vilja o göra det där.. Men om ni någonsin går o anstränger er för att inte vara sjuka, tro aldrig att ni är friska för då jäklar.... Jag trodde det igår och idag är jag så jäkla förkyld att jag inte vet vart jag ska ta vägen, tror också jag fått ögoninflammation! Faaaaasen vad kul så får bli vårdcentralen igen imorgon.. Orkar inte!

Rodeo på Quilla igår, men nu blev jag faktiskt riktigt arg på henne.. Nu får det faktiskt vara bra! Hänger ju på halsen och tror jag ska flyga av varje dag! Och när man blir arg på henne blir det bara värre och värre tills hon ger sig eller man själv åker i backen. Igår vann jag!

/C


 

Depression

Gå o lägga sig ensam, vakna ensam och köra förbi stugan i vetskapen om att min bästi inte är där gör mig både ledsen och helt deprimerad.. Tur det är fint väder, det får mig o hålla humöret uppe någorlunda iallafall. Men i ärlighetens namn så går jag bara runt och känner mig nere för tillfället.. På fredag åker dessutom familjen till Thailand och jag är kvar här helt ensam. Hur kul är livet just nu på en skala? Tur Olivia är kvar o kommer o bor med mig på fredag för ensam är jag helt klart sämst på att vara..

Herregud, jag har så mycket att vara glad för men ibland är det svårt.. Jag behöver bara få deppa ihop lite och sen ta nya tag och njuta av allt underbart jag har framför mig! I helgen har vi första uttagningsdagarna för landslaget med spetsgruppen, exciting times! Längtar jättemycket, framförallt för att då får jag rida gymkhana på min lilla prins igen! Det är något utav det roligaste jag vet! :)

/C



Back to reality

Horse show är officiellt över och livet känns grått och deprimerande.. Som alltid när denna veckan är över.. Men ännu värre i år skulle jag säga när Jack åkte igår och Jossan idag flyttar till England och jag får börja morgonen på vårdcentralen.. Känns ju kul!

Jag summerar Sebastiaans beteende denna helgen med helt otroligt, han har gått som en hel miljon och jag kunde inte vara mer stolt över honom. Min lilla prins börjar bli stor, äntligen haha!

För övrigt så kan veckan bara summeras i ordet, awesome! Det har vart en crazy vecka med mycket party, gott umgänge och bäst av allt häst. Sett Click and Cash på Scandinavium gör ett par fantastiska rundor med Niklas Arvidsson och även Emma Emanuelsson har verkligen bevisat vad hon går för. Kul! Och sen Flisans fantastiska runda i GP ponnyn, som slutade med en andra plats. Stort grattis igen!

/C




RSS 2.0