Höstmys

Underbar höstdag idag, inte sant? Synd bara att man jobbar inomhus.. Solen skiner och det ser alldeles lagom kallt ut ute, skönt för hästarna och slippa ha regnet piskandes i ansiktet iallfall, har ju regnat hela veckan kan tänka mig att dom är väldigt trötta på det. Själv gillar jag ju regn, men hade kanske inte uppskattat det lika mycket om jag var tvungen och stå ute i en lerig hage dagarna i enda haha..
 
Efter jobbet ska jag hem o rida hästisarna, och efter det blir det träningar resten av kvällen. Mindre intressant dag helt enkelt!
Mer får ni sen...
Puss /C
P.s. Ge mig förslag på något kul o skriva om! :) D.s.

 

Thousand years go by

Jag tror inte på att man vinner något på att vara kaxig och självsäker, jag säger inte att det är dåligt och ha självförtroende, men i lagom mängd. Det är farligt och tro att man är bättre än vad man kanske faktiskt är, jag tror att det är då man slutar ta åt sig att det är när man säger "jag lär mig inte här längre" som man faktiskt har mest kvar att lära. Det är då du slutar och utvecklas, det är så viktigt att man verkligen lyssnar och tar åt sig från alla håll, sen måste man solla bort viss information för annars blir det garanterat för många signaler på en gång. Men vad viktigt de är att lyssna på sin tränare och aldrig tro att man är bättre än den informationen din tränare ger dig. Så länge du inte har VM guld, EM guld och OS guld allt på samma gång så är du inte 100%igt bäst. Kom ner på jorden folks, annars får ni er en jävla käftsmäll en vacker dag. Hoppas bara ni slår er riktigt hårt så att ni får lära er en läxa. Eller... Nu skriver jag som att jag känner en massa sådana människor/ryttare men det gör jag ju faktiskt inte. Nåja, ha en fin dag.
 
Puss /C
 

Simone

Verkar som vi hade tur med stormen "Simone" som skulle dundrat igen Götet igår kväll, hon tog en liten omväg åt söder istället om jag förstått det hela rätt. Vilket jag tror vi ska vara otroligt tacksamma för, tydligen 260 000 hushåll utan ström efter att hon gått igen England i söndagskväll. Mest oroar jag mig för hästarna, vad händer med dom om en ruta blåser sönder och hur mycket skada kunde den här stormen gett egentligen? Finns ju en del nervösa hästar där ute.
 
Lite andra tråkiga saker passade på och hända igår när vi väntade på Simone iallafall, dom gjorde inbrott i Jenny's och mammas bil, snodde en sportbag med massa kläder i Jennys bil och min kamera ur mammas bil. Blev så jävla ledsen, jag förstår inte hur förbannat svårt det kan vara och se skillnad på mitt och ditt, det får man lära sig på dagis. Jäkla idioter som gör sånt här, dom har inte råd och köpa själva så dom stjäl andras. Men vad dom inte tänker på är att dom kanske stjäl av någon som har mindre pengar än dom själva, någon kanske har sparat i år till den här jäkla kameran och inte har råd o köpa en ny? Vad vet dom?!
 
Tycker vi borde ha fler poliser i Sverige som fokuserar på stöld och stora brott en fjantiga trafikpoliser som ger dig skyhöga böter för att du kör 8 km för fort.. Vad är det för fel på Sverige?!!!!
 
/C
 

Ett pet summerar

Hur irriterande det än är med ett fjantigt pet i varje klass så är vi riktigt nöjda med helgen! Jag red riktigt dåligt hinder 1-4 i 120n var sjukt nervös av någon konstig anledning så kunde inte rida haha.. Rätt orytmisk runda med mycket nerver och en väldigt svår bana så är jag ändå nöjd att vi bara fick 4 fel. Nästa klass 125 cm fick vi ett pet, och då menar jag verkligen pet.... Hon toucha frambommen på 5an så den åkte ner. Annars är det nog en av de bästa rundor vi gjort på 120+, hon kändes framme och vi fick inga krumelur språng! :)

Igår hoppade vi en 115 och hade ett ner i kombinationen, ska titta på filmerna igen och se om jag kan komma på vad som hände där, för hon vände liksom i luften på utsprånget som om hon var rädd för något typ.. Nåja, bra helg! Ett pet i varje är inte illa pinkat ändå :)

Bilder o förhoppningsvis filmer får ni imorgon! Nu ska jag vara social mot bästa bestie! <3

Puss /C



Det går inte fort men det går långsamt

Rider fram o tror Quilla vill hoppa nu helst! /C

Tävling dårå!

Hej hopp! Idag vankas det tävling på GFRK, en klass 115 cm A:0. Elin är med som tur va! Vi lastade typ halv 1 och är ändå väldigt tidiga.... Vi ville kolla på Erika när hon hoppar 105 i klassen innan mig, men är tydligen 90 starter i denna klassen så egentligen hade jag kunnat lasta och åka vid 2 tiden.... Haha, härligt! Imorgon blir det lite tidigare dock, tror vi ska lasta 9-9.30 någonstans så man skulle väl kunna säga att det är sovmorgon egentligen men jämfört med idag är nog allt tidigt haha....

Hörs sen!
Puss /C
 

QoP

Bildbomb Quilla o Patriks! :)
 
 
/C

Vilken fredag........

Hemma för en timme sen och jag har inte vart hemma sen strax efter 8 imorse. Upp någon gång runt 8.20, upp till Alleby för o fixa Ninja för Ale, lasta och iväg till Ale, nya skor, hem till Alleby o lasta av och direkt till min egen bil och ut o jobba, Säve, Torslanda, Kungälv mm. runt för o köra ut blanketter.. Crazy! Tillbaka till stallet iallafall, klippa Quilla för andra gången sen jag kom hem från England, sedan rida och putsa utrustning. Körde hem Elin, och åkte med Jossi till Ica Maxi köpte godis och sen hem, middag vid 10, grymt bra. Ni förstår iallafall varför jag inte bloggat idag, men vill be om ursäkt ändå..
 
I helgen blir det tävling lördag och söndag, en klass imorgon och 2 på söndag, sen efter tävlingen på söndag blir det gymkhana träning med SM laget fast minus Johanna.... Hon har åkt till Los Angeles!!!! Lyxigt värre.... Men vi andra 4 ska träna, och tur är väl det för Sebbe kan verkligen behöva det! Han lär vara taggad som det är och som det ser ut nu kommer jag och min underbara fot göra upphoppen.... Längtar tills vi ska tillbaka till ortopeden så jag kan få veta varför det gör ont.. Och varför den hamnar ur sin position så jag får klicka tillbaka den hela tiden... Inte okej! :(
 
Ah well, ni får bilder från onsdagens träning ikväll här om ett par minuter!
Puss /C
 

Träning för Björne

Stressig dag igår, det vill jag lova.. Så därför blev det inte mycket bloggat efter jag åkt hemifrån. Egentligen var de väl inte så stressigt på förmiddagen men sen var det mycket o göra på på tok för kort tid.. Det gick, Quilla var ren och fin till träningen och vi kom i god tid lyckligtvis så de löste ju sig iallafall.
 
Väl på plats hade vi tur med vädret, vi gjorde i ordning hästarna och gick in i ridhuset, när vi kom in i ridhuset så öppnade sig himlen, och lagom tills träningen var slut hade de slutat regna, och började igen när vi körde hem, flyt. Vi gjorde mycket länga o korta galoppen igår, givetvis var Björnes favvo "21 metarn" med men igår jobbade vi på både 5 och 6 språng mellan sockerbitarna, variation! ;) Annars var det mycket svåra övningar med böjda och raka spår med långa och korta galoppsprång så det gälld och hänga med..Vi var nog rätt duktiga allihopa i början, sen körde det ihop sig för oss allihop haha, jag vart så förbannad på mig själv, kände mig som en kratta rent ut sagt. Sedan började Quilla fjanta sig för ett jäkla hörn och skulle minsann inte gå fram dit.. Tröttsamt! Men tack vare att Björne är så jäkla grym så fick vi ordning på det. Och sista rundan blev riktigt bra, alla galoppsprång kom där dom skulle och vi fick hoppa ett par språng på lite högre höjd, härligt!
 
Matt o trött efter den riktigt svåra träningen hade jag ingen energi o blogga.
Men här har ni! :)
Puss /C
Quilla o hennes gamla ägare Martina! :)

the fray

Fantastiska The Fray har slängt ut en ny singel, grymt bra.
 
 

Love don't die

Regn regn regn, man kan ju lugnt säga att hösten är på plats iallafall, jag saknar sommaren. Mestadels för att jag känner att jag gick miste om nästan hela tack vare en viss vägghändelse men också för att det har varit en sådan bra sommar som har innefattat så mycket härliga människor och upplevelser! Normalt sett har jag inget emot hösten, jag till och med tycker väldigt mycket om hösten! Och jag brukar alltid längta till vintern, eller ja snön och jul iallafall! Herregud det är bara  några veckor kvar till första advent, jag tycker det känns som om det var juli precis.. För den delen så känns det till o med som att det var jul precis, tiden bara flyger iväg.
 
Kvällen har iallafall Björne träning på schemat, sweet! Varannan veckas höjdpunkt! Och i helgen bär det av till GFRK för och tävla lite grann, ja en vecka fylld av hoppning helt enkelt. Älskar det! Och jag längtar ihjäl mig tills Ninja får hoppa igen, saknar och hoppa henne så jag tror jag spricker, min fina sessa! Tjock som en ardenner men det är okej när man ska ha bebis och har vilat en massa i sommar faktiskt. Hon är iallafall tjock och lycklig kan man säga! Hon ser otroligt nöjd ut med livet i dagsläget! :) Tror jag det, hon har världens bästa Sandra som pysslar om henne! Det kallas jag lyx! :)
 
Nu måste jag städa upp och göra färdigt hemma innan det är dags och ta Spike på en ridtur!
Puss puss /C
Bilden livar upp i höstrusket lite!
Kusinens student haha..

Ny bil

Haft världens dag typ, alltså haft väldigt mycket och göra menar jag då! No får mer om det imorn.. Ögonen går i kors typ....

Nya bilen :D :)

En bättre tisdag?

Jag gillar normalt sett inte tisdagar som ni kanske vet.... Men det känns som att detta skulle kunna bli en rätt okej tisdag ändå! Håller tummarna för det! Om bara min snuviga näsa ville gå o lägga sig hade jag typ vart frisk nu också, tror jag iallafall. Veckan har lite jobb lite träningar och bjuda på iallafall, helgen har både tävling och träning. Blir en rätt intensiv vecka!

Ska nu på morgonen iväg och kolla på en bil iallafall, hoppas verkligen den håller måttet! För nu håller jag på och bli tokig på o inte ha någon bil.... Och framför allt tror jag att mamma blir tokig på mig snart hihi..

Puss /C

Min häst är bäst

På höga hästar

Vi vill alla bli bra, bättre, bäst. Ja, man måste sikta mot stjärnorna för och nå himlen, en på miljonen ungefär är det som faktiskt når hela vägen fram. Roffe till exempel, men så undrar jag då tror ni att Roffe fortfarande försöker utvecklas? Bli bättre? Jag är iallafall rätt övertygad om det, och om Roffe som vart rankad världs etta och varit EM guldmedaljör fortfarande kan utvecklas så betyder det med 100% säkerhet att alla vi andra också kan det..

Och vad är då det farliga med och tro att man är för bra? Att sitta på för höga hästar är de sämsta du kan göra. Ingen utvecklas mindre än den som tror den är bra, bättre, bäst. Man kan vara nöjd med sin prestation, utveckling osv men det får nog bromsas där. Det går alltid och göra lite till. Många föräldrar höjer sina ungar till skyarna, rätt inställning ja. Men det finns gränser, antingen får du en brattig unge som tror dom är bättre än vad dom är, vilket kommer leda till en kraftig käftsmäll en vacker dag, eller så får du ett barn med prestationsångest till o leva upp till dina förhoppningar hela tiden. Är nog bäst och hålla det på en lagom nivå! Förlåt om jag låter som världens surpuppa men ibland så blir man bara så himla trött....

/C



Häst nummer 2

Dags och rida Ninja efter ett härligt pass dressyr på Quilli. Fick avsluta mig själv för o inte hålla på för länge, hon var verkligen  helt underbar idag. Ibland förstår jag varför människor gillar dressyr, men bara ibland. Apropå dressyr så gick våra helt grymmadressyrtjejer och vann div II på ponny igår! Beccis kvalade till eliten förra helgen dessutom, helt fantastiskt!

Jag har aldrig riktigt förstått dressyr, för mig är det något du måste göra för att hästen ska vara lydig, välriden och framförallt för att den ska hålla för allt det roliga. Ja inte så där måttligt intresserad med andra ord.. Men samtidigt blir jag djupt imponerad av folk som är duktiga på det! Det är faktiskt mycket svårare än det känns och ser ut.. Ah well, kanske man själv blir dressyrryttare en vacker dag, haha.. Bara om någonting händer o jag inte kan hoppa mer, de ska banne mig mycket till för att jag frivilligt ska göra de där! Haha :)

/C



Go kväll

Det blev en bra kväll ändå! Jag tvivlade väl inte på det men jag kände mig jäkla hänging bara, tog en tablett o kände mig bättre iallafall. Vi käkade och stack och bowlade, sedan skulle alla ut men eftersom jag skulle upp klockan 7 och mådde rätt kasst så kändes det smartast att åka hem o sova faktiskt.... Vilket jag är glad för idag eftersom jag vart sjukt trött som de är!

/C



Snipp snapp snut, så var helgen slut

Jaha, då var det söndag kväll vilket betyder måndag igen imorgon, vad fasen.... Vart tar helgerna vägen? Och egentligen vart tar veckorna, månaderna och åren vägen? Tiden bara rinner iväg och jag får lite panik över det hela.... I förrgår var det hela 5 årsen som en vän på stallet dog, och så tänker man efter och ja visst det känns som det var aslängesen på ett sätt men samtidigt så känns de som de är max ett årsen typ.. Åh andra sidan har så sjukt mycket hänt sen dess så de är klart det måste vara mer än ett årsen.. Hmm, aja.. Hade inte änns tänkt skriva om detta men nu blev det så..
 
Trött är jag iallafall, somna alldeles för sent för o gå upp så tidigt imorse.. Upp vid 7, och så åkte jag och mamma till Kungsbacka, mamma för o vara domare och jag för att vara bisittare som det kallas, jag ska nämligen gå som lärling till hoppdomare. Och idag fick jag sitta vid datorn där man ska aktivera tidtagarna och registrera fel, inte helt lätt men man lärde sig ganska snabbt, sen går det ju lätt fel med maskiner men det verkade ändå som att allt höll sig på mattan idag! :) Kul! Mamma är dessutom en väldigt duktig domare, ännu roligare!
 
Nåja....
Puss! /C
 

Lördag i all ära

Upp imorse, privatlektion i gymkhana för duktiga Ebba! Hon och Polo är ett sånt fint par, jag älskar och se hur lyckliga dom är ihop, det finns ingen som har älskat den lilla ponnyn så som hon gör, det är inte klokt! Och det gör hela mig lycklig! Sedan hade vi träning med SM laget iallafall och det gick väl bra, Sebbe skötte sig för det mesta, och jag gjorde till o med upphopp ordentligt idag, det kändes bra, då iallafall.... Nu vet jag inte, har ganska ont i foten, kommer på mig själv med och gå på tå med den och som vanligt med den andra, tror inte allt står rätt till.... Men vi ska boka tid till ortopedien och åka och kolla den, mer kan man inte göra just nu!

Tog mig en liten tur ute på Quilla sen, skritt och lite trav eftersom hon var varm i vänster fram ben och hade en liten liten svullnad på insidan, hon var ohalt men jag mesar ändå! På med liniment efteråt och hoppas det är bättre imorn!

Tyvärr blir det inte mycket bloggning ikväll eftersom vi ska ut o käka med laget om en liten stund, rätt omotiverad tack vare min jäkla förskylning men får bara rycka upp mig och göra ändå! :)

Hörs ikväll när jag kommer hem!
Puss /C


 

Internetlös

Internet har vart ur funktion.... Imorn blire bättre! /C



Utveckling och motivation

Jag är så imponerad, det är ryttare på Alleby och hästar givetvis som utvecklats något enormt. Det är en del ekipage som jag är särskilt imponerad av. Jag berättade om Beccis, och om hur hon och Patriks går från klarhet till klarhet och jag bara njuter av o se dom utvecklas det är verkligen så roligt! Men dom är inte ensamma om o ha utvecklats, Jenny har gjort ett fantastiskt jobb med Roddan, Jacobsons har gjort ett massivt jobb med sin nya, helt otroligt men den som imponerade mest på mig i söndags på KMet var Felicia Jacobson, hon har gått från 0-100, från att ha varit rädd och osäker till o ha ett jävlar annama och ett fighterface som heter duga! Såååå roligt och se när ryttare bara klickar till och så finns de där! Alla kan bara dom vill.
 
Man måste verkligen bara vilja så går det, jag tror inte på att rädsla avgör allt, självklart kan det bromsa dig men vill du verkligen göra något så gör du det ändå, hur rädd du än är. Jag pratar på erfarenhet, då jag själv vart helt livrädd för allt som gick snabbare än lugn trav, jag har själv vart helt livrädd för o göra upphopp, hur snäll ponnyn än är. Det är så jäkla svårt men om man vill lösa det så gör man det. Och det görs inte på en handvändning eller på egen hand, nej nej.. Du måste hitta en tränare eller någon du litar på till 110% för och få dig själv och ta nästa steg, därifrån är det bara och jobba vidare, steg ett är svårast, sen blir det bara lättare o lättare.
 
Tänk på något som skrämmer dig men som samtidigt lockar, vill du göra det?
Då kan du.
 

/C
 

Morrn

Det är toooooorsdaaaaaaag!! Jag gillar torsdagar, men jag gillar inte o vara sjuk haha.. Febern känns borta idag iallafall, bara ett ilsket huvud, en förbannad hals och en igenbommad näsa kvar, men det går och leva med ett tag tror jag allt. Blir till att vila upp sig inför kvällens bravader oavsett, vill inte missa hoppclinicen för Thomas Torgersen, jag och Quilla är ju laddade! Haha :D
 
Kl. 18.00 på Alleby ikväll är det alltså hoppclinic för Thomas Torgersen, ryttare från nivå L:C till Medelsvår B kommer att rida, efteråt är det även en träning för de som vill kolla på det. :)
 
Puss /C
 

Sjuk då

Japp.. Idag vaknade jag snörvlandes med en vrålförbannad hals och en såndär härligförskylningssmak i munnen.. Blääää.. Hur längesen som helst sen jag hade en riktig förskylning, och jag är inte imponerad..

Ska försöka ta hand om hästarna idag iallafall men kanske failar på o rida alla 3... Aja blir till o äta glass, mycket C-vitamin ett par dagar här nu då!

Puss på er /C



hjälp

MÅSTE VERKLIGEN HA HJÄLP MED EN NY HEADER OCH DESIGN AKUT! SNÄLLA HJÄLP MIG :(
 
/CAROLINE
 


Respekten som saknas

När man är ung, barn eller ungdom så får man klart och tydligt lära sig att vuxnas ord gäller, för dom kan och vet mest. Dom vet hur man ska uppföra sig, dom vet hur man beter sig, dom ska kunna det, dom har lärt sig det. Eller? Jag blir alldeles för ofta påmind om hur fel det faktiskt är, jag vet att jag fortfarande anses vara ny och ung i vuxenåldern men det betyder verkligen inte att dom åren jag har med mig inte betyder något. Man ser och man lär sig verkligen och se hur ofta barn eller ungdomar kan ha så mycket mer vett innanför pannbenet än många vuxna. Det är för mig pinsamt att det finns 40+ are som fortfarande har svårt att bete sig som äldre än 14 i vissa avseenden. Pinsamt! Hur gammal är man ungefär när man inser att man aldrig kommer vara fläckfri själv? 6? 7? 11? 14? Ja visst måste det vara någonstans innan 15 iallafall, åtminstonde är väl det så i de flesta fallen. Uppenbarligen inte alla. För det finns fortfarande oförlåtande människor som beter sig som dom aldrig gjort ett felsteg i hela sitt liv. Det måste vara jättesvårt och ha den ångesten på sig hela tiden, att man bara måste vara perfekt annars får man ju faktiskt inte dömma andra som gör felsteg, eller? Dubbel moral på hög nivå annars anser jag.
 
Jag tycker att de finns vuxna (när jag säger vuxna pratar jag 40+ just nu) som beter sig så barnsligt att jag skämms över dom tills jag nästan själv rodnar, knepigt kanske men det är verkligen exakt så illa. Och det värsta är att jag gått från och se upp till en del vuxna, haft dom som förebild, till att vara livrädd att bli exakt som dom. Livrädd. Ett liv med den ångesten och det omogna beteendet är något av det sista jag vill växa upp till. Osammanhängande inlägg kanske, dom blir det ibland när jag skriver ner vad jag tänker utan o direkt tänka efter, men jag tror ni fattar vinken.
 
Jag skämms över vuxna som beter sig som småungar, när man är över 40 måste man faktiskt börja ta ansvar för sina egna handlingar och definitivt inse att INGEN någonsin kommer bli eller vara perfekt. Jag har totalt tappat respekten för någon jag såg upp till.
 

Tack för mig.
/C
 
 

Härliga Förskylningstider

Älskar verkligen dessa underbara förskylningstider vi lever i nu, jag vaknade inatt med halsont och sen likadant imorse, underbart. Eller så är det verkligen inte underbart.. Suck.. Jag har varken ork eller lust och vara sjuk nu, egentligen inte tid heller, men så länge det håller sig till förskylning är det väl okej isåfall då.
idag bär det iallafall av till Ale Djurklinik för och mäta och chippa lilla Spikey, vad tror ni han blir? Haha.. På passet står det att han härstammar från Miniatyrhästars förbund haha, jag orkar inte.. Så liten är han inte! Han är ju typ som Sebbe, mer maffig kanske någon centimeter lägre, nåja..
 
Måste rida lilla Quilla också, mer än så har jag inte på schemat för dagen, vilket är skönt eftersom jag inte känner mig riktigt 100%, tur att  man inte har fullspäckade dagar alltid, även om det är dom dagarna jag faktiskt gillar bäst! Höll på och få lite panik förut när jag insåg att det inte är någon tävling denna helgen, men sen kom jag på att jag ska påbörja praktiken på min domarutbildning i helgen så då kände jag mig lite mer pepp på livet igen, gött! Tänk vad beroende man är av att det ska hända saker hela tiden va? Knepigt. Aja!
 
Hörs senare änna, puss!
/C
 

Bilder KM

Tack Klara för bilderna!
http://www.nattstad.se/klaramellbin






/C

Tillbaka till svenska

Känner mig helt knäckt över att Jack åkt hem, det här är så mycket svårare och värre än jag trodde. Och inte visste jag heller att man kunde få såhär starka känslor för någon, det är inte sant. Även om jag är otroligt tacksam över och ha honom och att han överhuvudtaget kan komma hit och hälsa på så är det jobbigt och veta att det kommer vara såhär ett tag! Nåja, jag är glad o tacksam för att han finns.
 
Hela dagen känns bara grå och tråkig nu, men man får helt enkelt bara försöka rycka upp sig! Taggad på och blogga är jag iallafall, så det blir nog lite roliga inlägg här i veckan. Ska bland annat redigera bilder från Par VM, Irland, och helgens KM! Måste även upp o rida mina prinsessor, eller jag tror nog Quillis får vila idag, men Spike och Ninja ska ridas! :) Grymt sugen på en mysig uteritt med hörlurar i öronen så det får de nog bli.
 
Puss på er /C
 

KM

Då var det avgjort, KM i hoppning Alleby Ridklubb 2013. Mycket imponerad av alla fantastiskt grymma ryttare vi har på alleby ridklubb, inte helt ofta man åker ut på klubbar och ser såhär mycket duktiga ryttare på ett o samma ställe, framförallt inte lektionsryttare! Och sen snacka om att vi har en engagerad klubb, så mycket duktiga funktionärer som sliter håret av sig för och arrangera en bra tävling, stor eloge! Man blir inte dåligt stolt över klubben en dag som denna. Ett stort tack till alla som vart med och gjort en sån otrolig insats och tävling idag!
 

Ja så vem vann då? Vann på lektionsponny gjorde Sebastians skötare Amanda Bryngelsson på ponnyn Pikachu, Vann på privatponny gjorde Felicia Adolfsson Wikman på Aircraft, Vann på lektionshäst gjorde Sandra Ivestig på Hedvig, Ninjas skötare! ;) Och på privathäst vann jag och världens bästa Quilla! Med endast en poäng över Jenny Gunnarsson och hon i sin tur endast en poäng över Rebecca Wernlund, snacka om att det var tajt i toppen! :) Stort grattis till alla placerade och vinnare i året KM i hoppning!
 
Hoppas någon har tagit lite bilder, isåfall får ni gärna mejla till [email protected] :)
Puss /C
 
 

tänk vad viktigt det kan vara

Det har verkligen otroligt stor betydelse, på mig iallafall, hur man vaknar upp på morgonen.. Om du vaknar upp glad och utvilad i lugn o ro får du mer än oftast en väldigt trivsam och harmonisk dag, framför allt när man vaknar upp brevid någon som man tycker om. Men när man exempelvis försover sig och vaknar i lite panik slutar hela dagen ofta i kaos o pannkaka.. Idag vaknade jag verkligen helt fantastiskt, utvilad glad, brevid min prins och utan någon stress alls, äntligen! Så jag bara hoppas och tror att resten av dagen kan bli minst lika bra som min morgon!! :)
 
Ska strax upp och rida Q, sedan bär det vidare ner till ponny stallet för o fixa Sebbe. jag jossan och thulin ska nämligen träna gymkhana för Jack idag, kan bli skoj, och Sebbe lär vara gött övertaggad med tanke på att han inte gått på över en vecka, härligt! haha..
 
Sen blir det banbyggnad för KM i hoppning som går av stapeln på Alleby Ridklubb imorgon, måste bästa ryttare och häst vinna! :)
 
/C
 
 

Fredag!!!!

Helg, snart.... Ska bara jobba lite ikväll först, kul då.... Men det är fredag iallafall och Jack landar om ca 30 minuter så jag borde kanske ta tag i livet och gå upp och göra mig iordning! Snart.. :)

Helgen består iallafall av KM i hoppning, gymkhanaträning, mys med min favvo och lite annat bra hoppas jag!

Och idag, fredag består av lite tid hos frissan, äntligen bort med utväxten och det slitna. Jag klipper ju mig normalt sett var 5-6e vecka, nu har det gått närmare 3 månader vilket är det dubbla av vad som är som vanligt .. Hmm.. Sen blir det jobb ett par timmar ikväll som sagt!

Puss på er /C


 

Dressyrpass

Jättehärligt ridpass för Mikael på fina Quilla! Bäst bäst bäst bäst.

Outfit
Bruna Schockemöhle lindor bak,
Bruna Olympic Veredus skydd fram,
Oranget schockemöhle schabrak,
Prestige Versaille sadel, Brun.
HV Polo träns, brunt.




/C

Otroligt tacksam

Jag är så tacksam över alla underbara människor runt omkring mig, jag fullkomligen älskar er. Och jag är minst lika tacksam om inte mer för mina fantastiska hästar och ponnyer, dom är lycka på riktigt.

Ni som är hästfolk vet ju själva hur viktigt det är och ha de där fyrbenta djuren i sitt liv och sin tillvaro. Så många som undrar hur man orkar lägga så mycket tid och hur man kan vilja slänga bort hela månadslönen på "bara en häst" men dom vet ju inte att det ger så mycket mer än ett par timmar 170 cm över jordens yta varje vecka.. Hur mycket man kan utvecklas som person av o ha ansvaret för något så stort men ändå så skört. Det är så mycket mer.

Jag vill aldrig ge upp detta.

/C



Veckans bästa dag

Torsdagar är bara så bra! Det är dagen före en halv helgdag, fredagen är ju inte riktigt en helgdag men det räknas ju ändå.. Vi har träning och jag vet inte riktigt varför men det känns bara som en bra dag varje vecka, härligt! Så vad har denna härliga torsdag och bjuda på då?

4 hästar står på schemat, 2 stora o 2 små. En uteritt på Ninja om vädret tillåter, en på Spike om vädret tillåter, en dressyrlektion på Quilla och sist men inte minst gymkhanaträning på Sebbe sebbson! Dessutom ska jag göra färdigt mitt rum som jag o mamma vart o handlat så fint till! Svårt och gå runt inne på ett sånt ställe som IKEA och inte fantisera om blivande lägenheten! Jag vet liksom att jag bott hemma rätt länge, men för mig har det inte lika stor betydelse som att göra ett korkat misstag.

Planen är England Maj-Oktober nästa år, och hur ska man ha råd med det utan o ha tid o jobba 100%? Precis.... Det går inte! Lägenhet får vänta ett år, ja om ett år då blir det perfekt! Som sagt, bättre o ta det lugnt än o göra ett korkat misstag.

Åh imorgon kommer Jack, min bästa halva! Jag saknar honom så jag spricker!

Puss /C

P.s. Klockan är 05.59 o jag kan inte sova. Kul! D.s.

Sketna onsdag

Ush vilken jäkla bajsdag.... Vart stressig sen jag gick upp imorse, ingenting har gått bra och livet har bara kännts allmänt blä.... Jag känner mig allmänt grinig bara, grinig stressad och typ orolig.... Tankspridd.

Gymkhanaträningarna gick la okej, första bättre än andra men så är det ibland.... Orkar inte änns skriva mer nu....

Puss /C
Fina höstfärger har vi iallafall ! :) 

Björne no.1

Åh jag är helt lycklig! Quilla var så himla samarbetsvillig och duktig idag! Vi hade mycket kontroll övningar idag, för o bevisa att vi hade koll på både fram o tillbaka drivande hjälper! Och Q gjorde hela alltetsuperduktigt, bara jag som klantar mig på distanserna då och då. Men det kommer väl bli bättre o bättre, måste veta vad jag gör för fel på tävling bara, för det går alltid mycket bättre språngmässigt på träning än på tävling.. Vad gör jag för fel?

Quilla är iallafall fantastisk!

Något som är otroligt roligt att se är Rebecca o Patriks! Som bara går från klarhet till klarhet, och bevisar hur fantastiska dom är ihop! Imponerande! Och det här är ingen häst som man bara sitter upp på och åker runt även om vissa verkar tro det. En av de svåraste hästarna jag har ridit, och jag är så imponerad av Rebeccas ridning och tålamod! Att höra de orden som Björne gav henne idag värmde mitt hjärta för jag vet, jag vet att dom kan komma så himla långt!

Okej.. Nu måste jag nog sova!
Puss /C




Äntligen

Yippie ikväll är det äntligen dags för Björne träning! Som jag längtat, jag o Rebecca har typ haft nedräkning sen 10 dagar tillbaka! Hoppas det går bra bara.

Annars har jag vart på IKEA idag och ska gör iordning mitt rum, ni ska få före och efter bilder! Jag tror nog att det ska bli fint faktiskt serrni! Imorgon blir det! :)

Hörs sen, puss!
/C



Världens finaste

Har verkligen glömt hur mycket jag saknat och rida min fina prinsessa. Idag galopperade jag o Ninja på riktigt för första gången sen hon skadade sig i Juni. Början på Juni.
Och det var verkligen helt fantastiskt, hon är så himla underbar att jag vet inte änns vart jag ska göra av all kärlek jag bär till den fantastiska underbara häst.

Jag citerar, "hon är mer än bara en brun häst"

Åh jag känner att jag strålar av lycka ikväll, min fina.


/C

Klippt liten ponny!

Före


Efter



Tog typ 100 år.. Jäkla sketponny haha! Men fin blev han iallafall! :)
Puss
/C

Besvikelse

Tyngsta känslan i världen måste vara besvikelse, eller? När man känner sig bortknuffad och obetydlig, otillräcklig. Det är helt enkelt bara tungt. Men vi är människor eller hur? Krigshjältar. Vi går igenom strider och de allra flesta av oss krigar vidare, oavsett vad vi varit med om. Det flesta av oss.

Sen har vi skocken av människor som inte ser det så, det är dom som tycker synda om sig själva och väntar sig att andra ska rädda dom ur kriget. Och det betyder inte att dom är tacksamma, snarare tvärt om! Dom väntar sig bara mer av andra människor och tycker bara mer om sig själva. Och där faller vi tillbaka till något jag pratat mycket om tidigare, ödmjukhet. Något en del människor inte verkar ha, sorgligt men sant. Ännu sorgligare är att även vuxna människor verkar sakna just ödmjukhet.. Vet inte om jag ska skratta eller gråta faktiskt.

Men mest av allt tycker jag synd om människor som ingen ödmjukhet har, dom kommer sluta så ensamma....

/C


 

Vecka 41

Hösten är verkligen här, den knackar inte bara på dörren, den har slitit upp dörren o kastat sig in i ansiktet på en.... Skitmysig årstid inte sant? Men samtidigt så går det inte och låta bli och sakna ihjäl sig efter sommaren!!!!

Fortfarande rätt gött nöjd med gårdagen, glad för min fantastiska häst, så otroligt tacksam över henne!!!! Och så glad o otroligt tacksam över finaste Elin! http://olssonelin.blogg.se

Idag ska jag jobba lite med Spike hade jag tänkt, upphoppsträning måste nämligen göras, framförallt om jag skulle vilja åka till England nästa år!
Efter det ska jag ha hoppträning för kidsen och rida Q o U!

Apropå hopp kids, sååååååååå stolt över Emma och Obelix som hoppa sin första Lätt C igår och låg i ledning länge men knep en fjärde plats på Bulycke igår, STORT grattis!!!!!!!!

Hörs sen! Puss
/C



En dag på Troya

Vart på Troya Horse Arena och tävlat idag, med världens bästa Elin och Quilla! Verkligen vart en fantastisk dag med min lilla häst, åh vad jag tycker om och älskar henne! Vi hoppade 100 och 110 idag, första gången vi startat 100 men det var verkligen fantastiskt kul iallafall! Vi blev placerade i båda klasserna, 11a i första och 6a i 2a klassen, så 2 små rosetter med hem idag! Superkul verkligen! :)

Hela dagen har verkligen bara varit sådär lugn o fantastisk o harmonisk som man bara önskar att alla tävlingsdagar var just sådana här! Vi hade gått om tid i morse och har inte behövt stressa en enda gång under hela dagen tror jag bestämt. :)

Skönt va?

Puss /C




Duktigaste hästis

Bra första klass! #merutförliguppdateringsenare
Snart klass 2!

/C


Ny jacka

Blev en quiltad jacka från Ariat's höstkillektion igår, nöjd!! :-)

/C


Fredag äntligen!!

God morgon härliga fredag!
Fredagen består av häst o lite mera häst! Ska upp till stallet strax för o mocka o lite sådant kul. Sedan vid 1 ska jag åka iväg o ha privatlektion på Dragongården, sedan tillbaka till stallet o rida Quilla o Ninja och jobba i fiket. Stressigt värre! Men det ordnar sig.

Sebastiaan var för övrigt kung på träningen igår, jag blir så glad! Kan inte förstå att jag för en sekund ville sälja honom, min prins! Tyvärr hade jag ballong fot igår efter jobb som jag tydligt och klart inte är redo för, så det blev inga upphopp för min del..

Red med på lektion med Q igen och vi hoppade lite, jobbade mycket lydnad och noggrannhet med vilken typ av galopp vi skulle ha före o efter hinder! Bra för Quilla o få sätta ihop sig lite. :)

Måste ta tag i dagen nu....
Puss /C


Jobb o bara allmänt blä

Har en allmänt bläig dag, känner mig skruttig och lite orolig typ.. Inte bra! Hoppas jag mår bättre snart, har typ lite ont i magen, lite ont i halsen och tror jag håller på o bli gött förskyld, igen. Kul! Har varken ork eller lust o vara/bli sjuk. Vill ju helst bara vara så frisk det bara går och orka allting, men så funkar tydligen inte livet. Aja, några timmars jobb sedan ut i stallet för att rida Q, sedan är det gymkhanaträning på Sebbe! Hoppas jag mår bättre ikväll så jag orkar det.
 
Får skriva mer ikväll, för nu måste jag åka!
Puss /C
 

God Morgan

Har svårt o ta mig ur sängen idag, den är så väldans varm o skön när man vet att det är minus grader ute.. Det är Oktober, och på tok för tidigt för minusgrader, verkligen inte okey. Q är ju helt klippt och jag har slängt på henne 200g täcke, vilket också känns lite väl tidigt egentligen men men, är det kallt då är det så enkelt är det ju!

Blir en bekväm dag idag, bara en häst och rida. Hade väl trott jag skulle jobba idag egentligen, så fråga Sandra om hon ville ha Ninja och det ville hon o nu står jag här haha! Klagar dock inte, skönt med lite lugna dagar ibland! Igår kom jag tillbaka med Spike närmare 10 på kvällen.... Han var duktig, vi hade lite upphoppsterapi! Det är ju i upphoppen han brister lite grann, han är jätterädd så det blir mycket jobb!

Red lektion för Mikael Jacobsson på Quilla igår, hon var superduktig! Och äntligen fick vi loss vänstersidan, hon var som en skumbanan haha, supermjuk! Äntligen! Det var så roligt, och normalt sett har jag ganska svårt o få en timme o gå när jag rider dressyr själv men igår sprang tiden iväg! :)
Vi jobbade mycket med o fånga upp sitta tillbaka o slappna av och se vad hästarna valde o göra när vi släppte efter och en hel del slutor. Kul faktiskt! :)

Nu måste jag jobba, puss!
/C


RSS 2.0